Любители на Котки Тема 99

• 36 721
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Ханна, нали разбираш, че котките не са плюшени играчки, всяка животинка си има характер и няма кой да ти каже твоята дали ще покрие изискванията ти. Все пак не купуваш фурна или кола, а живо същество. Докато са малки бягат, скачат, катерят се навсякъде у дома, има и по-палави, които правят бели, възможно е да не се научат веднага да ползват тоалетната, точат нокти на дивани и пердета, а някои котки си ги правят тези неща и когато са големи. Относно космите- щом има котка, има и косми. Само да кажа, че улиците и интернет са пълни с разкошни същества, ако не държите на порода, а ако следиш темичката, няма да имаш грешка с отглеждането Peace

# 256
Обобщено, да имаш котка е все едно да имаш бебе, което никога не пораства.  Mr. Green
Цял живот ще го храниш, чистиш тоалетната, оправяш след белите, но пък ще получаваш много искрена любов.  Heart Eyes

# 257
  • Пловдив
Много благодаря за мненията и съветите. Абсолютно сте прави.
Истината е, че аз не изгарям от желание да отглеждаме коте и го правя заради единственото ми дете.
Толкова много иска... Знам, че това обаче не е поредната играчка, а живо същество.
Сигурна съм, че ако  вземем коте, ще го заобичам и сегашните ми терзания ще ми се струват глупави.
Ще следя темата  Simple Smile

Всъщност терзанията ми са да убедя себе си .. мдаа...

# 258
Със сигурност мъника ще те убеди  Flutter Мен винаги ме е било страх един ден децата ми да не обичат животните, особено момченцата могат да бъдат много жестоки ooooh! Имам една приятелка, която не иска да вземе животно на дъщеричката си, за да не страда един ден, когато то почине. Аз толкова рев съм изревала за котки и кучета, но това в крайна сметка учи детето още от малко на отговорност, любов, че живота си има край и начало и това е естествения ход на нещата. В резултат дъщерята на приятелката се страхува да се доближи до котки и кучета...

# 259
  • На края на вселената!
Да допълня за купуване на животно от магазин - често животните са там дълго време 1-2-3 месеца. Те стоят затворени в едни големи "аквариуми", нямат разходки, не ги "вижда" слънчева светлина. Може да са развили рахит. Не са много социални, защото никой не си играе с тях през деня. Не взимайте животни от зоомагазини. Те са търговци. Там не се продават родословни животни, а само родословието гарантира породата. Не се връзвайте на чистокръвни са, ама за родословие трябва да доплатите ........ сума. Родословието е безплатно, ако родителите са родословни. Ако има родословие, то е от легитимен развъдник, а нито един легитимен развъдник няма да си даде "бебетата" на зоомагазин. Приличащите на породата не са едно и също с породисто родословно. Такива приличащи на породата (може и да не се намира никаква разлика с породата), но без родословие, не се знае кои са мама и тати, не се знае какви изследвания са им/ не са им правени, имат ли, нямат ли наследствени болести. Някои болести са характерни за породата и се правят предварителни изследвания за тях преди да имат поколения. Което пак не е гаранция, че малките няма да имат тези болести.

Най-добре си харесайте един късокосмест пухчо/пухла и му се радвайте. Със сигурност ще ви дава същата обич като породистото, дали ще е шарено, бяло, черно, сиво е ваше решение. Късокосместо - защото иска по-малко поддръжка на козина, и е малко по-лесно за начинаещи стопани. Интернет е пълен с обяви за търсещи дом бебоци. Можете да го видите на живо и да прецените дали е гушливо или не толкова.

# 260
Много благодаря за мненията и съветите. Абсолютно сте прави.
Истината е, че аз не изгарям от желание да отглеждаме коте и го правя заради единственото ми дете.
...

Ханна, имай предвид, че грижите по котето ще се паднат на теб. Детето е малко, може да поеме отговорността по храненето, но почистване на тоалетна, ходене на ветеринар, възпитание и т.н. ще поемеш ти.
Ако решите да вземете коте с порода, трябва да се запознаете с по-специфичните неща по отглеждането му. Например персийските котета изискват почти ежедневна грижа за косменото покритие и почистване на очичките.

Успех и ако намерите своето коте, ще очакваме да го видим тук! Simple Smile

# 261
  • София
Ханна, и не на последно място трябва да помислите кой ще го гледа, когато пътувате. Имала съм персийка, сега имам 7месечна британка. Определено спокойни и двете, но не очаквай да няма никакви щети, обикновено трайните са свързани с точенето на нокти. По отношение на космите- ще има определено. Персийката вероятно ще се сплъстява, ще има нужда от ресане. Космите и на двете породи обаче са меки и се почистват сравнително лесно. За момента задълженията на децата се изчерпват с това да се скарат кой да ѝ даде храна и да се забавляват с нея. Останалото е моя грижа, но се надявам да ги науча по- натам и да чистят тоалетна.

П.П. Току- що дадох последния АБ след кастрацията. Сравнително леко успявах да пробутам хапчетата.  Mr. Green

# 262
  • София и Морето от време на време
Ханна, имам малко коте, за което търся дом, просто защото е 4-то коте у дома и няма как ... Имам ултиматум от мъжа ми да го махам, че иначе той ще си тръгне ...
Много сладкар пухкава и любвеобилна оранжева госпожичка на близо 2м (у дома е от 6 окт рано сутринта).

# 263
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
А на Тинчето оранжевата госпожица е наистина страшна сладурка!  Crazy Heart Eyes
Тинче, пусни пак снимка на куклата!  Peace

Ханна, и аз мога да предложа един съвсем прясно прибран от улицата оранжево-бял малък (около 2 м.) разбойник. Намерен да се вре сред колите на един софийски паркинг. Изкъпан, заведен в "Добро хрумване", прегледан, обезпаразитен и по настоящем правещ компания на една много стара баба в провинцията от петък вечер насам, с идеята да му се търси дом. Лепнат му е никнейм Шарнир, ама не разбрах защо  Laughing. Много е сладък, но понеже не го видях лично, нямам впечатления от характер. Мога да кажа само, че уличните котки са превъзходни същества  Heart Eyes. Мнозина пишещи тук могат да го потвърдят.
Шарнирчо  Heart Eyes От другата страна е по-оранжев. Laughing

# 264
Ами Шарнирчо защо не остане при бабата? Защото е възрастна ли?

# 265
А на Тинчето оранжевата госпожица е наистина страшна сладурка!  Crazy Heart Eyes
Тинче, пусни пак снимка на куклата!  Peace

Ханна, и аз мога да предложа един съвсем прясно прибран от улицата оранжево-бял малък (около 2 м.) разбойник. Намерен да се вре сред колите на един софийски паркинг. Изкъпан, заведен в "Добро хрумване", прегледан, обезпаразитен и по настоящем правещ компания на една много стара баба в провинцията от петък вечер насам, с идеята да му се търси дом. Лепнат му е никнейм Шарнир, ама не разбрах защо  Laughing. Много е сладък, но понеже не го видях лично, нямам впечатления от характер. Мога да кажа само, че уличните котки са превъзходни същества  Heart Eyes. Мнозина пишещи тук могат да го потвърдят.
Шарнирчо  Heart Eyes От другата страна е по-оранжев. Laughing

Прекрасен бебок  Heart Eyes

# 266
Лично аз никога няма да си купя котка, камо ли от зоомагазин.
Имам опит с доброволчество в такъв и отговорно твърдя, че толкова несоциални животни като продаваните там няма. То и няма друг начин: да си попаднал на 30 дни в клетка, никой да не ти обръща персонално внимание до какво да доведе?

Аз прибрах моят котарак от двора като бебе на няколко месеца. Днес не си представям живота без него, но преди година и малко прекара една нощ навън. Нощ, в която бях твърдо убедена, че повече у дома няма да го пусна! Сега ми тежи на съвестта, че съм го натирила.  Mr. Green Люшках се в мелодраматични размисли: да бъде у дома или да не бъде? Но бързо ти минава чуденката.

# 267

Вече успях да ви го покажа както трябва.  Оскарчо !

Днес не е правил белята в ъгъла.

Искам до попитам още нещо.Миете ли дупето на котето и ако да колко често? Аз правя опити да забърсвам с мокра кърпа  или навлажнена хавлийка , но пак като го гушна ми намирисва откъм дупето .Малък е и явно не може да се почиства сам.

# 268
kalista,
Велколепен Оскар, заслужил си е името!
Дупета на котки не се мият, освен при "аварийни" ситуации.

# 269
  • София
Ах, мамин сладък.  Heart Eyes Какви деца биха имали с моята Доби, ако не бяхме я кастрирали.  Wink

По този повод големият ми син и гаджето му са ми леко сърдити.  Mr. Green  Била съм "счупила" котето.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт