Любители на Котки Тема 99

• 36 826
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
Да ти кажа Хилс е същия боклук като РК. Пак има много въглехидрати и малко месо, казвам го, защото Лъки в момента заради урината се храни с диетичната на Хилс... Confused

# 136
  • София

Добре е диваненцето, вече се катери по дивани и легла и се закача.  Heart Eyes Сутринта изпи антибиотика без никакво противене (напъхах хапчето направо в устата), ама ѝ беше за първи път, та ще видим след малко с вечерния прием как ще се справим.  Laughing

МИра, ама не знам как си се въздържала да не полегнеш до търтейчето.  Heart Eyes

В магазина, от който купувам храна за котката ми предложиха насипна (Аплаус). Никога не съм купувала, та да питам- има ли причина да се притеснявам?

# 137
milasara, да се притесняваш от Аплаус като храна - не, приличен вариант е. Да се оритесняваш от насипна храна - да.

Rockyraccoon, ти виж конкретно на твоя пакет какво пише като %. Но рецептите им за Европа май са все с малко месо.

# 138
  • София
milasara, да се притесняваш от Аплаус като храна - не, приличен вариант е. Да се оритесняваш от насипна храна - да.
Да, за насипната питах. Изобщо не знаех, че се предлага в такъв вариант и не знам какво да мисля.

# 139
Да, за насипната питах. Изобщо не знаех, че се предлага в такъв вариант и не знам какво да мисля.

Както казах вече, но май не достатъчно ясно, от насипната храна трябва да се притесняваш, без значение от марката.  Peace

# 140
  • София
Ясно, няма пробвам значи. Благодаря.

Esme, ти намери ли си някого да си разделите Орижена?

# 141
Каси, ти пробвала ли си Орижен? На мен ми излиза по-евтино от РК, когато купувам големия пакет по 7кг.

Не, защото пакетът е много като количество, а на Мъртока, противно на мненията тук, гледам да му менкам храната. Да, от една марка да е, но да е различна на вкус.

# 142
Rockyraccoon, ти виж конкретно на твоя пакет какво пише като %. Но рецептите им за Европа май са все с малко месо.

Епона, на този, който имам в момента: "пиле 46%, общо птичи продукти 62%".
Предполагам 46% е месото, а останалите 16% са някакви дреболии?  Thinking

# 143
Здравейте,

Влизам да си похваля малкия кот/намеренят/ какъв целувчо е станал. Нали само целувки и ласки получава, и най-новият му номер е да прави същото. И се замислих колко е важно да растат обичани. Моето си коте, което е на 5 години го взех от зоомагазин, съжалих го и то милото се оказа че освен клетката друго от света много не беше виждало, а беше на 8 месеца, едва след близо година време се гушна в мен,а до ден днешен е хиперстрахлив от чужди хора.

Тинтири–Минтири, постепенно можеш да го привинеш към нова марка храна. По малко започваш да я омесваш със старата и постепенно променяш съотношението стара–нова, моето бързо свикна, а беше само на РК от години, смених я с Хилс.

# 144
  • София
Здравейте,

Влизам да си похваля малкия кот/намеренят/ какъв целувчо е станал. Нали само целувки и ласки получава, и най-новият му номер е да прави същото. И се замислих колко е важно да растат обичани. Моето си коте, което е на 5 години го взех от зоомагазин, съжалих го и то милото се оказа че освен клетката друго от света много не беше виждало, а беше на 8 месеца, едва след близо година време се гушна в мен,а до ден днешен е хиперстрахлив от чужди хора.

Тинтири–Минтири, постепенно можеш да го привинеш към нова марка храна. По малко започваш да я омесваш със старата и постепенно променяш съотношението стара–нова, моето бързо свикна, а беше само на РК от години, смених я с Хилс.

А така една снимка на целувчото, да го видим колко е целуваем?

# 145

Епона, на този, който имам в момента: "пиле 46%, общо птичи продукти 62%".
Предполагам 46% е месото, а останалите 16% са някакви дреболии?  Thinking

Щом не пише изрично пилешко месо, можеш само да се надяваш да е такова, по-вероятно да не е мускулно месо основно, а дреболии. Под пилешки продукти също не се надявай да са дреболии, по-вероятно са човки, пера, крака... Грозната истина за производството на храни за домашни любимци.

# 146
Включвам се да споделя за нашето кастрирано момченце - не знам така ли ще задържи, но тия 3 дни след операцията се храни по-малко, а е игрив колкото и преди /да се разбира, не е най-големият "живак"/
И понеже сте говорили за храни да питам имали някоя марка, за която категорично да се каже - Добра е! За гранули е на Аплаус, защото и ветеринар, и познати с котки, и по форуми като четохме я определят за висок клас, полезна... а тук чета "прилична", което е доста различно. По същата причина е на Анимонда от месните, но нали сме новаци треперим, а и сега след кастрацията...

# 147
Ясно, няма пробвам значи. Благодаря.

Esme, ти намери ли си някого да си разделите Орижена?

Не съм...

# 148
plqsak,
"Аплаус, защото и ветеринар, и познати с котки, и по форуми като четохме я определят за висок клас, полезна... а тук чета "прилична", което е доста различно. По същата причина е на Анимонда от месните,"
и аз това питам.

# 149
За гранулите:
- избор 1: Ягуар или Ориджин
- избор 2: Акана или Аплаус

Тези са на българския пазар.
За едно здраво коте е важно да яде качествен протеин от месо. Всъщност почти всички котета имат нужда от това, комбинирано с качествени мазнини и минимално въглехидрати, както и балансирани витамини и минерали.
Ако трябва да се дават гранули, горните са приемлив вариант.
Много е добре даже, че му даваш специално приготвено за него месо. Мократа храна е много важна за здравето. Понеже при печенето се губи част от влагата, може да добавяш към месото водичка или сосче. Така неусетно ще се повиши приема на вода.
Хубаво е да яде мокра храна един или два пъти на ден.
Тъй като е кастриран, внимавай с количествата, съобразени с нивото му на активност.
Няколко страници по- назад е написано. Орижен и Ягуар са най- подходящи. След тях са Аплауз и Акана.

Общи условия

Активация на акаунт