Любители на Котки Тема 99

• 36 765
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
Пилешко филе, пилешко бутче, пилешки сърчица, пилешки дробчета ( не е хубаво да се дава по много от тях, аз давам 300 гр. в месеца примерно), дреболийки като тези за дроб-сърма, флейки, дребна рибка (не се налага да я чистиш), телешко (то е скъпичко, затова само на рождени дни Laughing), заешко (полезно е, но не го намирам никъде). Като купиш нещо слагаш го във фурната с водичка за сос (аз слагам и малко ориз за пълнеж), без никакви подправки и олио и 3-4 дена ще има да яде. Колкото по-сочно го направиш, толкова повече течности ще приема котенцето. Много е полезно да се дава сурово месо, като преди това е стояло във фризера поне за 20 дена, за да умрат всякакви гадости в него, ако има такива. Не трябва да забравяме и трева (моята не я яде, но салата от краставички всеки ден яде). Някои котки обичат кашкавал, сирене, кисело мляко, маслини - не мисля, че са вредни в ограничени количества.

# 196
Прясно от днес. С мъжа ми пазаруваме.
Той: Храна на котката ще купуваме ли?
Аз: Не, има, пък и вчера й сготвих малко човешки дроб!  Crazy
Той:  Shocked newsm78

Исках да кажа, че отделих от пилешките дробчета, които приготвих за нас човеците. Човешка храна. Laughing

# 197
Ice Queen, добре, че не са те чули и хора около тебе, че току виж те предали в полицията  Joy Joy Joy

Моят Рижко напоследък започна да предпочита сурови меса, дреболии и риба. Преди месеци му предлагах сготвени от тях и почти не ги кусваше и няколко месеца кара само на суха храна( много хареса последната, която му взех   и паучове. Но последните 2-3 седмици му давам от всичко месно преди да започна да готвя и си хапва с наслада, а сухата храна му остава за през нощта.

Предлагам ви едни малки красоти от Фейсбук : https://www.facebook.com/haberinbizdencom/videos/344066909084374/

# 198
 dani1712, от кой вид е храната, че не виждам от етикета? И от къде я взимаш? Питам така, защото искам да експерментирам и аз, но с по-малки количества. В еуфорията накупих (през Интернет) сума ти и консервички и пастетчета и Мишел не ги поглежда. Само си дадох парите.
Тя днес не яде и суровото пилешко. Мрън-мрън! Капризна ли, злояда ли, или не и "сервирам" подходящото... вече не знам.
Много сладки котета си постнала!

# 199
Защо никъде не пише годността на 1 такъв пакет храна след като се отвори Crossing Arms Искам да купя такъв пакет, обаче моята яде макс по 300 гр. гранули на 2 месеца, когато ни няма. На вас по колко време ви издържат пакетите с храна?

# 200
Тези храни са вечни  Joy Joy Joy

# 201
# 202
Производителите казват, че и отворен, пакетът е годен до датата, която е отпечатана, стига да се съхранява на нормална температура, на тъмно и без много достъп на кислород.

Но така, както Морска вълничка го е написла, е добро!  Joy

# 203
Морска вълничка,  newsm78 Извини ме, но не разбрах точно въпроса ти.
Храната е суха и е точно от посочения вид. Купих я от " оня" сайт с големите намаления  Laughing в пакет от 6,8 кг. Доста се двоумих заради грамажа и какво ще я правя, ако не я хапва, но Рижко много си я хареса. Срока на пакета е до юли 2016. Още като я отворих я присипах в буркани от туршия от 1,7л с винтова капачка. Така мисля, че се запазва доста добре. И все пак по-добре от отворените с месеци чували в зоомагазините, откъдето купувах насипно храна. Предните му храни бяха Ягуара и Аплаус, но тази най-много я харесва.

Скрит текст:
Сега погледнах в същия сайт и тази същата храна е все още на промоция.

А на тези от вас, които могат да изчакат до края на ноември мога да напомня, че ще има черен петък и тогава могат да се вземат много изгодно храни оттам.

# 204
dani1712
dani1712, от кой вид е храната, че не виждам от етикета?
Питам за състава на храната, която си харесала - пиле, риба и т.н....
Това имах предвид.

# 205
Морска вълничка, ето тук има подробно описание на продукта . Ако може да се вярва на етикета котьо яде в пъти по-качествена храна от нас  Joy

# 206
dani1712 ,, четох го това описание. Въпросът ми беше ти на коя от четирите видове храна си се спряла?

агнешко месо от Нова Зеландия - то е лесно смилаемо, богато на висококачествени протеини, витамин В, цинк и желязо
•Прясно месо от патици, отглеждани на свободно - от Аурора (провинция Онтарио), богато на хранителни вещества, съдържа жизнено важни белтъчини, желязо, селен и витамините А, В и Е
•канадска щука и костур (бяла риба) - доставят се пресни ежедневно и са източник на ценни белтъчини, селен и витамин В12
канадски яйца с качество клас A - доставят се ежедневно пресни и имат отличен хранителен състав, включващ всички незаменими аминокиселини

# 207
Вълничке, това са съставките на една храна - Акана Грасленд. В нея има и ангнешко, и патици, и риба, и яйца. Предполагам това е храната, която дани е избрала, защото тя е посочена в линка.

На Акана има още два вида - Уайлд Прери (с пиле, риба и яйца) и Пасифика (с три вида риба).

# 208
 Епона,
да разбирам ли, че в една гранула има от всички видове месо? Прости невежеството ми. Ама наистина ми е объркано някак.

# 209
Да. И не само месото, но и всички останали съставки - целият списък на съдържанието в посочените пропорции. Наистина е странно това, което питаш.

Общи условия

Активация на акаунт