Любители на Котки Тема 99

• 36 731
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
  • София и Морето от време на време
Каси, Esme Joy Joy Joy Hug Heart Eyes

kalista, малко навиране на муцунката на непозволеното за тоалетна място и размахване на пръст/строго/ съчетано с Не, няма да навреди. Peace

Мдаа, това упражнение и аз днес го правих... Да видим дали някой е разбрал ...

# 241
Това не е особено правилен подход, рядко помага, наплашва котката да се страхува от вас, не от пишкането на непозволено място. Съветвам да прочетете повече информация по въпроса.

# 242

Много му големи лапичките.
И как гледа кротко, кротко. Касита, ти убедена ли си, че за този приятел говориш или отглеждаш и друго някое коте дома?

# 243
  • Варна
Много весело тук!  Hug
Аз нали преди възпитавах другарката Милкана с вестник. Да де, ама още през лятото изоставих този метод-нали като се прибрах да ги видя веднъж и пак я подгоних така, да остави Магито намира, а тя се скри под стол и изпадна в нервна криза. Мяукаше пронизително, хъскаше и посягаше. Та от тогава възпитавам с блага дума и ѝ правя четки.  Crazy

Майка ми, нали ни обикаля къщите, за да гледа самотните лЮбимци като ни няма. Сега е в сестра ми и гледа кучето им. А то не яде, само лежи, тъгува животинката. Та майка ми каза:"пък на твоите не им дреме особено, когато те няма-ядат си, сакън да не заслабнат".  hahaha

# 244
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Стейси  Hug
За кучетата и котките  Wink Laughing

# 245
  • Варна
Стейси  Hug
За кучетата и котките  Wink Laughing

tooth

Аз да ви споделя нещо, което ме зарадва и много се тревожех по този въпрос. Скоро почина леля ми-тя живееше на село, къщата осиротя. Тя имаше куче-от години. Баща ми ходи от време на време там, но трябваше да мислим за кучето. Никой не го искаше и крайното решение щеше да бъда просто да го пуснат на воля. Съседите са го поискали и сега се грижат за него. А селото е същото, където бях завела онзи рижав котешки хубавец, който си живя там щастливо няколко години.
Съседка ми обяснява на погребението, че за първи път виждала котки(Рижик и Ричко, който още е жив и го милвах) как следват стопанина си из цялото село. Примерно отива леля на гости, а двамата котараци вървят след нея и я чакат, за да се приберат).

# 246
  • Варна
Дзаак, мацки Simple Smile

# 247
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не е честно да ми представяш прекрасните космати бузи на Късметка и да не мога да ги докопам. Crossing Arms hahaha

# 248
  • Варна
 Mr. Green
Много любима снимка е тази Simple Smile Разсмива ме всеки път, а е и на телефона ми...та се подхилквам (има ли такава дума) така от сърце доста често Simple Smile

# 249
Страхооооотна!

Аз обмислям да направя едно колажче със смешни пози на моите.  newsm78

# 250
  • София
Хаха, Касита, напиках се с твоя сладък Мърток! Обаче аз мисля, че дори да му отстъпите спалнята на момчето, той ще си легне пак между вас двамата. Иначе просто няма да му е тръпка. Просто номера е в налагането, иначе няма сми. Нали затова са и ариите по време на обяда ви.

Да го нацелуваш тоя готин, че много ми е домъчняло за котешко присъствие. Може и да ми се смеете, но повече ми липсва моята Лолка, отколкото сина ми и внука ми ooooh!. Така де, защо да ви лъжа Joy

Мира, Късметката ти е един сладкиш!

# 251
Говорейки за висящи коремчета, нашето виси толкова, че скоро ще го пускаме да мие пода с коремче.
Доста надебеляхме. Близо 7кг е.
Ще покажа снимки като намеря компютър.
А иначе сега ядем роял канин уринари.
Мисля да я сменя със същата, но за наднормено тегло.

# 252
Хъни, те британците са си тежички и често пускат коремчета.
Обаче за контрол на теглото не му трябва некачествена храна, а контрол на количеството.
Хубава храна в малки количества, според нуждите му, така че да не качва килограми много.
Те британците са малко бавнички в развитието и могат дори до 5 годишни да растат.
А и той май е чувствителен към уринарни проблеми. Затова е още по-важно да яде правилно.
Пробвай да го приучиш да хапва и мокра храна. Да пие изворна или филтрирана (преди нали даваше минерална). Освен това, колкото повече хранения има на ден, толкова по константно се запазва пехато на урината - малки порции на често.
Другото, преди бях писала, че за контрол на пехато има вещества, които успешно го намаляват, без да трябва да яде овкусени зелечици (при липса на бъбречна увреда). Тоест може да си яде качествена храна, но като добавка да му даваш, за да се държи пехато в правилните стойност. (Примерно амониев хлород, в доза 1.5% от дажбата за деня).

# 253
  • Пловдив
Здравейте!
Имам нужда от съвет  Simple Smile
След много молби от страна на детето се решихме да й купим така желаното коте. Но идея си нямам като отида в магазина за какво да гледам. Не съм запозната с характерните черти на породите котки, идея си нямам и за цените.
Искаме спокойно коте, по възможност да не се скубе много, да обича повече да се излежава, а не да търчи из къщата.
Имаме аквариум с рибки и с това се изчерпват домашните любимци в къщата, но за детето това не е достатъчно. И много много настоява.
Аз никога не съм имала нито коте, нито куче, не знам как се гледат... Но вече не мога да й отказвам.
Посъветвайте ме относно порода, която не е претенциозна и се гледа лесно  Praynig

# 254
Осоновете си коте от приют. Няма да си има порода, но ще е благодарно, че сте го спасили. Безплатно е. Пълно е с търсеши си дом котета. А и там ще имат горе-долу представа за характера, макар че, котка без бели е като дете без бели.  Mr. Green
Все пак взимате животно, не статуя. Трябва да тича и да си играе, особено ако е малко.
Ако държите на порода, потърсете реномиран развъдник. За съответната цена. Кротки породи уж са Британска, Персийска, Рагдол, естествено с изключения. Някои са по-гушливи, други не толкова.
В зоомагазините повечето животинки са прекалено рано отделени от майка си, изтормозени физически и психически.

Прочетете в тази и предишни теми за това как и с какво трябва и не трябва да се храни коте, инфо за тоалетните и т.н. Много има.

Общи условия

Активация на акаунт