Любители на Котки Тема 99

• 36 676
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
Снощи направих на котето адаптирано мляко останало от сина ми.  Честно казано не му допадна толкова,  колкото обикновеното краве.  Сложих и от гранулите, които даде ветеринаря, хапва и от тях.
Днес взех един пауч да пробвам дали ще се хареса,  обезумя като подуши храната. Simple Smile
Продължава да си ходи в котешката тоалетна, никакъв проблем. 
Постоянно е с децата,  много е игриво и се закача.
Кръстихме го Роналд, за кратко Рони. Simple Smile
Още снимки довечера.  Simple Smile
А да...космато е доста. Simple Smile

# 376
  • София и Морето от време на време
Сесил, а случайно да искаш едно космато оранжево другарче? Като гледам на същата възраст са.
Невъзможно сладка и добричка е, много мърка. Просто ни е в повече котешкото население ... затова и търся друг дом.

целия албум: http://tinak.snimka.bg/animals/chocho-m-rcho-i-drugi-kotki.693948.36220133 - първите снимки са от преди 1м, когато я донесе малкия син - колкото шепата ми беше.

# 377
Тина, на това котешко вълшебство още веднъж ако му пуснеш снимката, ще идвам по нощите да го крада! Невъзможно сладка е!  Heart Eyes

# 378
Тина, на това котешко вълшебство още веднъж ако му пуснеш снимката, ще идвам по нощите да го крада! Невъзможно сладка е!  Heart Eyes

И аз, едвам се сдържам вече Laughing

# 379
Тина,  чудна е...но с 2котки за начало ще ме изхвърлят от нас. Simple Smile

# 380
Много са ви сладки котетата!
 Моето, пострадалото сега, също беше с такава рошава дълга козина като по-малко.

Сега се връщам от док. Много по-добре е. Няма оток и температура, храни се,пие вода, но не е акало днес. За пиш не съм сигурна, понеже му сложих една кутия с гранули, че в закритата тоалетна беше невъзможно да влиза. Видях пишкано, но по едно време изпуснах другото коте при болното и не знам кой е свършил работата.
Слагат му антибиотик, дексаметазон, мажат го с йоден р-р и някакво облекчаващо кожата.
Извинявайте, че обсебих вчера темата с моите неволи и ви благодаря за успокоението!

# 381
  • София
Пролетен дъждец, много много се радвам, че се възстановявате бързо. Hug

# 382
Дъждец, радвам се за котето ти.

Тина, ама много котки, много чудо у вас!  Heart Eyes Малката е великолепна, но и аз не мога да ти бъда от полза като евентуален стопанин.

# 383
Калиста, Сесил, Тина, страхотни котета! много са сладки мъниците.  Heart Eyes
Дъждец, стискам палци за бързо възстановяване.

# 384
Не знам защо точно, но е факт, че почти няма произвеждани храни за котки със свинско. Твърде мазно е и черният дроб на котките не можел да преработи свинската мазнина. За ядене на сурово свинско знам със сигурност защо не трябва - суровото свинско е основен източник на заразяване с токсоплазмоза и трихинелоза. Котешкият организъм няма механизъм да се справи с тях за разлика от салмонелата, към която били по-устойчиви, и от ешерихия коли, която била част от естествената бактериална среда в стомаха.
Не бива да се дава сурова риба. Трябва да е варена, печена. В никакъв случай риба тон от консерва за хора, не обяснявам защо, че не ми стана много ясно, но навсякъде това се казва категорично. Вметвам и да се знае, че морската риба съдържа повече минерали от речната, както и че с рибата не трябва да се прекалява, защото може да доведе до отравяне с фосфор, който е във високи количества в рибешкото месо.
Дроб да се дава веднъж-дваж седмично. По-честа употреба можела да доведе до натравяне с витамин А.
Предимството на консумирането на сурово месо (пиле, заек, телешко) и сурови дреболии (сърчица, дробчета и др. пилешка карантия) е че в него се съдържат нормални количества от жизнено важните за котката аминокиселини - аргинин (месото), таурин (сърчицата).
При термична обработка се губят част от тях, както и от необходимите мазнини. А мазнините доставят на организма витамини А, D, E, K и една от най-важните киселини – арахнидова.
Възрастната котка не може да преработва лактозата, но все пак мляко може да се дава, както прясно(2-3 с.л.), кисело (1-2 с.л. с връх), така и чистото масло (колкото лешник), но в малки количества и то за препоръчване сутрин. Като се прекали, се стига до диария. Разхлабващият ефект на млечните продукти го прилагаме, когато са се позатегнали с голямата работа. Wink Laughing
Яйцата са полезни, но да не се хранят с тях много често, защото ензим, наречен авидин може да доведе до оплешивяване.
Може да се дава готвено, без сол и подправки, като комбинация на месо с ориз и моркови; месо с ориз и грах; месо с картофи и моркови; месо с картофи и грах, месо с царевица. Естествено количеството на ориза, картофите или царевицата е минимално.
Ако имат афинитет може да оставите котките да ръфат корите на краставиците или нарязаното зеле, доматките, защото все едно пасат, а и това е често стомашно съдържимо на всяка пилешка популация.

Горните неща ги събрах, като що-годе смислена информация от множество сайтове. Не претендирам за абсолютна достоверност и изчерпателност, но това е основното.
Който се сеща - да допълва, поправя ... Peace

Аз не давам пилешки дробчета.
Имаме приятели във фирми за отглеждане на "бройлери".
Те правят техни изследвания и нивата на външни "стимулатори" и антибиотици минават през черното дробче. Всичко оставало в него - нямало време да се изчисти, заради краткия живот. После си го хапваме с цял букет Менделеев. За разлика от хората на котките им се отразява много по-зле.
Другото е в България се продават само бутчето в което се бие ваксината, а другото се изнася за чужбина.

Единствено бих му дала домашна кокошка, но времената са други.  newsm78

Кесело мляко даваме и ние, но в много малки количества.
Храним си го с химия направена за котки и това е.

# 385
Тина, ама много котки, много чудо у вас!  Heart Eyes Малката е великолепна, но и аз не мога да ти бъда от полза като евентуален стопанин.

Мдаа, "само" 4, от които единствено дъртото шеф Чочо (този на леглото) е взет от майка му, всички други са прибирани от улицата.
Чочо: Ей така се пътува на прибиране от морето ...

Белия - Мърчо - 17 юли 2010г - бяха 4 - едва прогледнали, клатушкаха се като ходеха ... Отгледахме ги до 2,5м и ги раздадохме. Едното му братче е при приятелка, на която ще се пробвам да занеса малката ...
Ей го отпреди година - нещо нямам по-скорошна снимка се оказа, че даже и сам го нямам ...

Другата тигърка - Джеси - миналата година на 27 септ 00ч на една бензиностанция във Варна я намерихме - малка, мокра и премръзнала ...
Ето я като я намерихме и сега:

А таз жужавка - Леа според мен, Ромина според малкия син, който на 4 окт я намерил и на 5 в 7:30 беше у нас - както не обичам/х оранДжеви котки - тая ми открадна сърцето за по-малко от секунда ...
Ей ги тука гушнати с дядо Чочо - аз ги аранжирах, ама пък те така си останаха ...

Ето няколко бебешки снимки на:

- братчето Джоси/Симба, при което си мисля да занеса бебето. Сега е като Чочо 1:1

- Мърчо - току-що обилно намокрен със сребърна вода ...

- сестричката им Джеси - ака "Мастер Йода", също току-що обилно намокрена със сребърна вода ...

Досадих ли ви със снимки, а???  Mr. Green
Да наваксам, че мнооого отдавна не бях пускала ...

Касита, а така мой Мърчо да ти прилича на някой? ...  Mr. Green

# 386

И аз, едвам се сдържам вече Laughing

Жужавка, Дриймче, ми хаде де - даже няма какво да я крадете - давам я, макар и да не ми се иска ...
С пернишки Лъки ще са хубава цветова комбинация ...

# 387
TINA, на Каситиния Мърток му е по-дълъг бретонът. Имам предвид точно там при Л-то. Joy

# 388
Ох, Тина, с най-голямо удоволствие, ама очакваме друго попълнение и ще стане лудница Embarassed Обожавам тая разцветка котенца!

Като бях мъничка при баба един батко ми даде едно такова (голяма гадина, щото как да го върна, а?), баба и дядо, разбира се, хич не бяха навити, уж навън щеше да седи, но всички се влюбихме в малката плюшена топка, беше най-милото същество на света и ми спеше в косата. Но...дворно-къщна котка изчезна един ден и не го видяхме повече Sad

# 389
TINA, на Каситиния Мърток му е по-дълъг бретонът. Имам предвид точно там при Л-то. Joy

Да, знам. Другото братче на Мърчо беше с по-дълъг бретон като Мъртока. И очичките бяха в шарката.

Общи условия

Активация на акаунт