Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - Тема 4

• 36 826
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Уффф не знам какво ще е ретроградно тази година, ама моя солар хич не ми харесва  Crossing Arms ще го пусна след нова година  Rolling Eyes
Уфф не мога да кача картите тъпия ми тел не иска да пейства  ooooh! ретро меркурия ме хвана  Crazy

# 661
  • SF
Искаш ли аз да пусна карта, която да дискутираме, докато  Меркурий стане директен за тебе? Simple Smile

# 662
  • SF

Това е картата, която Лейла искше да ни пусне.

# 663

Аз ще се пробвам, но съм мнооого далеч от тълкуване. Това, което ми направи впечатление, Сатурн на ДС в 7Д, може би по-късен брак или с по-възрастен? Евентуално развод. У7 в 5-брак по любов? Тези двойни Близнаци ... (ужас за мен), някой, който е много свободолюбив, комуникативен, не обича ограниченията и все не знае какво иска. Това е по бегъл поглед, ще се опитам да разгледам по-подробно, ако имам време. Ще ми е интересно да ви чета  Peace

# 664
  • SF
Професията може да е свързана с политика, полиция, военни, работа, свързана с някакви правомощия - това заради Марс в 10 дом. Възможно е професията да е свързана с телевизия, защото 10-и дом е във Водолей, актьорска професия също (Слънцето е в 12 дом).
Много малко щастие, комфорт или благосъстояние може да има в брака, ако Сатурн, Уран или Марс са в 7 дом, освен ако са много добре аспектирани и в своя знак. Възможно е да има много деца (11 дом в Риби, плодовит знак). Но 11 дом е и домът на осиновените деца.
Първото нещо, което ми прави впечатление в картата е, че липсва фигурата на бащата в детството на родения. Развод или друг вид отсъствие.
Сега може да напиша и голяма глупост, но хората, които попадат в изгнание имат Слънце в 12 дом.

# 665
За децата принципно се гледа 5Д. Не е задължително Сатурн в 7 непременно да дава разочарования в брака или нещастие. По-скоро може да се сключи брак по-късно или с по-възрастен човек.

# 666
  • SF
И това е чудесно, защото моят Сатурн е в 7-и дом и няма нужда от това, което съм написала. Simple Smile

Допълвам с един страничен въпрос. Може ли Хирон да е ранен от Уран?

Ранените планети само при квадрат и опозиция от Сатурн, Уран, Марс и Плутон ли са ранени или също и при съвпади, секстили и тригони с тях? Съжалявам за отклонението от темата с картата на Лейла, но ме интересуват тези аспекти.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 01:01 от Esmee

# 667
  • София
Планетите са ранени при напрегнати аспекти, съвпада също може да е напрегнат.
По повод картата само да каже че другата жена е родена в 6 и 10, няма изместване на планетите не знам дали да пускаме втора карта  Rolling Eyes
Адри и двете са се умъжили нормално не късно за мъже техен набор, едната за Стрелец другата за Козирог, и двете се разделят с мъжете си  Rolling Eyes
Есме това за благосъстоянието в брака е относително, на едната й носи в началото на другата в края.
Бащата - на едната е починал към 30-тата годишнина на другата е жив и присъства в живота й  Rolling Eyes

# 668
Ясно, Лейли, значи Сатурн се е проявил като раздяла  Tired

Обаче предполагам и двете са се омъжили по любов?

Ще задълбая повече аз, при първа възможност.

# 669

Не разбрах точния казус, затова само ще нахвърлям опити за разсъждение.

Слънцето в 12, с Меркурий владетел на к12 и в квадрат с Плутон от 4-ти - вероятно бащата е бил доста груб и налагащ се в детството на тази жена, първичен в отношението си и това е довело до оттегляне и чувство за самота и нещастие. Може да е била свита и послушна като дете и самотно страдаща. Бягала е в неин си измислен свят (куинконса с Нептун) и си е мечтала за любовта на живота с очакването това да е нейния спасител. Сатурна в седмия ѝ дом е добре аспектиран - секстил с владетеля си и тригон с Венера и затова съпругът сигурно е висшестоящ (поне спрямо нея, възможно юрист или по-богат), тя го възприема като по-мъдър, човек, който я подкрепя и е до нея и ако Юпитер не беше в опозиция с Венера едва ли щеше да се стигне до развод. При всички случаи според мен връзката е била голяма любов и удобно място за проектиране на надежди и очаквания.

Професията не мисля, че е военна, вярно марс е там, но е в риби, тригониран от Луна в първи  и като гледам Урана (владетел на 10) като връх на Тао с  Меркурий и Нептун си мисля за нещо с медицина, социални дейности, деца в институция, деца с някакви нарушения ... нещо в тази посока.

Интересно ми е Венерата в интерсептирания овен как се държи.  Thinking Вероятно не показва чувства и емоции до определен предел и после ги излива по рачешки чрез Луната и хората около нея се чудят откъде им е дошло. А и тая луна сигурно става свръхемоционалана с квадрата от Юпитер и с получената енергия от Марс и тригона му сигурно доста емоционална я правят тази жена. Може даже да изглежда като преиграване поведението ѝ, а само тя си знае какво държи надълбоко.

# 670
  • София
Когато дадена планета е в близост до някоя Куспида,то това значи,че е владетел на тази Куспида,така ли?
Под Владетел и Господар едно и също нещо ли се разбира в Астрологията?
И все пак Господара на 12Д във въпросната карта нали е Венера? newsm78

# 671

И все пак Господара на 12Д във въпросната карта нали е Венера? newsm78

Това заради моите писаници ли? Ако е да, имах предвид, че владетел на Слънце е Меркурий, който е на К12.

# 672
  • София
А,о.к.Аз съм от начинаещите и още не са ми ясни много неща...

# 673
  • Sofia
Здравейте момичета и честита Коледа!Можете ли да ми кажете какво да очаквам от транзитен Сатурн в съвпад с нат. Нептун в 6ти дом? Нептун е управител на 10ти дом в радикса, а Сатурн на 7ми.

# 674
  • в 1001-та нощ
Когато дадена планета е в близост до някоя Куспида,то това значи,че е владетел на тази Куспида,така ли?
...

Не. Управител на дома и планетите в него по дом е тази планета, която управлява знака, в който е куспидата. Например - ако куспидата е в близнаци, то Меркурий управлява този дом и планетите в него. Управлението може да е по дом, по знак, ест. управители, може да им интерсеприрани знаци и техните управители също се взимат предвид ...

Общи условия

Активация на акаунт