Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - Тема 4

• 36 914
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Между другото намерих карта на друга известна личност, която се е самоубила - с Марс съвпад с Уран в осми дом.
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJw1Tt0KgjAUfpqg4Ag7c2 … EmTLUn0BYnb5vTTan

# 556
Асцендент Дева +МС Близнаци
Скрит текст:
Общуването (или комуникация) е едно от основните предимства на хора с Асцендент Дева/МС Близнаци.
Самокритични.
Интровертни.
Силно изявено желание за перфекционизъм.
Внимание към малките неща.
Изискващи много от другите (понякога това води до конфликти поради липса човек да признае собствените си грешки)
Постоянно искат да усъвършенстват и подобряват всичко около себе си.

Меркурий във Водолей
Далновидност.
Работа с новаторски идеи.
Развито въображение.
Индивидуално мислене.
Ексцентрични или направо странни (като жестокулиране)
Не се интересуват от чуждото мнение.
Нараняват или пренебрегват чувствата на другите.
*При МС Близнаци - в професионален план  не са склонни да направят компромис.
Меркурий е ретрограден - обръща особено внимание на своите идеи,проекти...
Сатурн в 3 дом -
Самотен или изолиран човек.
Дистанцирани или несигурни, за това какво мислят другите.
Отговорност за брат или сестра.
Трудности в учебния процес.
Добра концентрация.
Неувереност и подценяване на собствените умения.
Сатурн не харесва въображението и ще окаже влияние върху Меркурий.
Ограничение във връзките с другите.
Слънце в 6 дом
Диагноза - работохолизъм.
Работа която носи дълбоко лично удовлетворение.
Тъй като е в Риби -може би сбъдване на мечта, но с Нептун в 2 дом - материална/физическа или отказване от такава в полза на другите.

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 18:05 от Анонимен

# 557
Картата на известен човек ли трябва да бъде? Не им знам часовете на раждане, и да не се пренасити с артисти, спортисти и евентуално с политици.
Нямах идея да е само за известни, само започнах с такъв за пример. Мисля си, че и роднини, познати също могат да се пускат, не е нужно да им слагаме данните, а и ако картата е в сайт като прикачи, после може да се махне. Може и синастрии да погледаме, на мен поне са ми интересни.

В тази карта мен първо ме впечатлява конфигурацията плик и хич не мисля, че човекът е имал лесен живот. Този човек се е люшкал между силни страсти, сексуалност и идеализъм, избушвал е в чести "големи любови" или просто връзки за една нощ, възможна и нестандартна сексуална ориентация (заради опозицията венера - уран) и към това като сложим и върха на тао-квадрата в осми с марс, вързан с тригон на плутон от 12  ... не ми се мисли как е изригвал, вероятно не е намерил специалната връзка (заради ретро нептун владетел на к7 в първи и на к2 в квадрат с венера и опозиция с марса и заради луната в седми - самотна и неаспектирана овнешка луна. Харчил е яко по жени с тая венера управител на втори в квадрат с нептуна вътре.

За професия ми е трудно да предположа, мисля си за нещо по-различно от шоу бизнес, терапевт  някакъв с това слънце в риби в шести вързано с нептун и с владетел ретро уран на к11.

Мъж ли е? Аз за мъж седнах да разсъждавам и ако не е голяма смешка си пиша.
Много интересна карта, по-късно искам още да помисля по нея.

# 558
  • SF
Мъж е.
Поздравявам те за идеята! Толкова неща научавам така.
Ще пусна карта и на неизвестен човек по-натам.

# 559
Много се радвам, че ви допада идеята ми за тази игра. Имах нужда от нещо подобно точно за някакъв практикум. В книгите дават много примери към обясненията, но липсва обратното - да не знаем чия карта гледаме и да можем скоро да си проверим посоката на интерпретация.

Аз пак се връщам към човека на Есме. Много ми е неясно каква посока си е избрал. Всичко е вързано с уран-нептун съвпад, че и връх на тао квадрат. Щом е станал известен, трябва да си е отработил най-трудните аспекти и да се ползва от екзалтиралия юпитер в десети, наелектризиран от уран ... но не знам как да го тълкувам това. Меркурия, вярно, владее първи и десети, но не подкрепен от никой в пети и е ранен от сатурн. А сатурн много силно ограничава личните планети. Та пак се връщам на юпитер - тригон със сатурн е дисциплиниращ, квадрата с марс - дава доста агресивен и налагащ се индивид, а квадрата с нептун пък развива и нечестност, финансови спекулации, документални измами ... може и някакъв политик да е.  Laughing

# 560
  • SF
Питаш ли или си мислиш само? Да почна ли да отговарям с "да" или "не"?
Само ти практикуваш. Няма ги другите с идеи и предложения, да стане дискусия, да се роди истина в спор. Айде до утре няма да издавам нищо, а утре ще започна лека-полека да открехвам завесата.

# 561
А какво ще е тълкуването ви за кардиналния кръст /или поне така реших да го нарека, въпреки че не е съвсем кардинален/  по 2, 4, 8 и 10 дом?

Моите момчета имат кардинален кръст, но по други домове и с други планети Simple Smile Но съм на мнение, че детски карти не бива да се тълкуват .. не знам от къде ми  е хрумнало това  Crazy

Много е хубава идеята, за разглеждането на карти. Аз обаче съм доста натоварена и нямам време да се забавлявам за момента с това  Tired  надявам се по-натам да се включа.

# 562
Защо да не е съвсем кардинален? Аз май пак пропускам нещо съществено.

Може тази задачка да остане за по-дълго, ще е интересно повече хора да споделят мнение

# 563
Защо да не е съвсем кардинален? Аз май пак пропускам нещо съществено.

Може тази задачка да остане за по-дълго, ще е интересно повече хора да споделят мнение

Що ... щото съм пуйка  ooooh!   пак спя! Нептун ми се видя в Скорпион  Blush  ... абе не ми обръщай внимание тия дни съм гола вода  Whistling

# 564
Mars opposite Neptune
Понякога се проявява чувство за срам или вина.Може да се идентифицира с хора, които страдат или се намират в трудна ситуация.Трудно възприема реалността.Важен е емоционалния контрол.Склонност към отравяне и инфекциозни заболявания.Подсъзнанието не може да бъде контролирано.Влечение към необичайно удоволствия, наркотици/алкохол .Опасност от връзка с непочтени хора. Нереална представа за другите.Действия въз основа на субективни или идеалистични позиции, изолиране от реалността; неспособност или нежелание да се разгледат обстоятелствата.Неврози или изявено обсесивно-компулсивно разстройство.
Опасност от обир(кражба) или желание за злоупотреба,понякога - клептомания.
Venus square Neptune
Опасността от скандали заради съмнителни финансови връзки.
Илюзии ,заблуди и чувство на неудовлетвореност от постиженията.
Jupiter square Neptune
Търсенето на необичайни преживявания.Абстрактно-религиозен подход.
Безцелно лутане в живота или в сънищата.Обещават повече, отколкото могат да изпълнят.
Sun Trine Neptune
Трудно може да види "реално" своя баща. Възможно е да го идеализира и да остане разочарован, когато осъзнае, че се заблуждава.Чувствителен човек, който привлича всичко, което излиза извън рамките на обичайното. Въображение, фантазия, по-високо състояния на съзнанието, висока чувствителност. Работа в прогрес на човечеството.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 19:37 от Анонимен

# 565
  • София
От Мишел:
Скрит текст:
"Намираме се в 29-ти Лунен ден, утре очакваме новолуние в Стрелец, което ще настъпи в 12.30 ч.

Днес Луната вече е в Стрелец, но до 15 ч. е в квадратура с Нептун – дава разсеяност, объркване, излишна емоционалност. Не взимайте важни решения! Преценката ще е изкривена. Днес не се прави нищо важно и ново! Дори не правете планове, нито си споделяйте намеренията.

След 15 ч. Луната се отправя към съвпад със Сатурн – ще липсват сили, затова се щадете. Не допускайте черногледство. Движете се повече, разсейвайте се, не задържайте негативизъм.

Особен ден, с доста трудна енергетика – на приключване и анализ. Следете кой се появява в живота ви, каква информация достига до вас. Много внимателно подхождайте и не приемайте всичко с отворено сърце, проверявайте, съмнявайте се, пазете се. Точно в такъв момент постъпват най-големите изкушения в лошия смисъл на думата, може да бъдете подведени по неправилен път.

Напомням за традиционното почистване, измиване, проветряване и изхвърляне на ненужни вещи и емоции преди новолуние. Непременно го направете, няма как да привлечете нещо ново, ако старото не си е отишло.

За утре се пригответе – желанията ще се пишат след 12.30 ч. на 11 декември до полунощ на същия ден. "

# 566
  • SF
Всички много се зарадвахме на хубвата практическа игра, но сега имаме по едно мнени на ден.
Личността, чиято карта съм пуснала за анализ, е световно известна и детайли от миналото, тайни афери и черти от характера на мен не са ми известни.
Мога да пусна много по-скромна карта на човек, който познавам и там да поразсъждаваме.
Кажете ми дали предположенията са изчерпани и мога да ви кажа личността.
Нещо като жокер: понеже известните обикновено са певци и артисти или политици, за да не пренасищаме темата с такива, избрах някой, който не е известен с това.

# 567
^
Стив Джобс

# 568
  • SF
Добре, че беше жокерът ми!!! Laughing

# 569
  • в 1001-та нощ
Аз нямам нищо против играта, но не ми се играе, а и време нямам. Последното, в което се загледах са профекциите Simple Smile Проиграх малко за себе си - много точно работят и ми стана наистина интересно Simple Smile Ако някой е задълбавал - ще се радвам да сподели  bouquet

В ЗЕТ трябва да има нещо по темата предполагам, но не ми остана време снощи да погледна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт