В момента чета...42

• 64 346
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря за отзива за Перес-Реверте. bouquet Ще си отбележа тази книга. Моите впечатления от тази негова книга, която чета, са същите като описаните: наистина богат език, но мен лично ме затрудняват мексиканизмите ( Embarassed), а историята ми се струва прекалено разтеглена и се разсейвам, но на други места пък грабва. Но ще му дам шанс с други книги.

# 616
  • Belgium
Аз преполових "Аферата "Зелда" на Филипа Грегъри. На моменти страшно много ми харесва, на моменти ми идва да късам страници, защото ме дразни Simple Smile.

Нали, нали? И аз се чувствах така на моменти, а тоя Филип ми идеше да го ошамаря от първата страница, в която се появи  Twisted Evil hahaha

bebitta, така се радвам, че има още един фен на "Лисицата", тазки книга  е просто прекрасна  Heart Eyes

Нелче, сигурна бях, че ще оцениш стила на Реверте, той е майстор. И пак ще кажа, с риск да се повторя, ако ви идват отвлечени някои от неговите истории, прочетете "Тангото на старата гвардия". Това е роман-бижу както пише Темз.  Heart Eyes
И Нези може да го потвърди  Laughing

# 617
Отбелязвам си и тангото. Simple Smile

# 618
  • на североизток от Рая

Нелче, сигурна бях, че ще оцениш стила на Реверте, той е майстор. И пак ще кажа, с риск да се повторя, ако ви идват отвлечени някои от неговите истории, прочетете "Тангото на старата гвардия". Това е роман-бижу както пише Темз.  Heart Eyes
И Нези може да го потвърди  Laughing

Майстор е, Лу, прочиташ първа страница, и вече го знаеш. Тангото отдавна съм намислила да го чета, но в библиотеката тази ми попадна пред очите. Ще взема и Тангото, ако го намеря. А колко е красива корицата на книгата.  Heart Eyes Реверте ме изненадва с това, че дори и сухо да пише, не ме отблъсква, а аз лесно се отчайвам от реч, която не тече гладко и не гали слуха ми.
Лу, за този автор определено трябва да благодаря на теб!  Hug

# 619
  • София
Нели, благодаря ти за интересния отзив.  bouquet

Отбелязвам си "Един живот" на Мопасан. Heart Eyes

# 620
  • София
Аз преполових "Аферата "Зелда" на Филипа Грегъри. На моменти страшно много ми харесва, на моменти ми идва да късам страници, защото ме дразни Simple Smile.

Нали, нали? И аз се чувствах така на моменти, а тоя Филип ми идеше да го ошамаря от първата страница, в която се появи  Twisted Evil hahaha
Да ти кажа, Филип е класически задник и го приемам като такъв  Mr. Green. Повече ме дразнят едни други моменти:
Скрит текст:
Например тези, в които Трой се облича като Зелда, ходи по интервюта и срещи и никой не забелязва, че това е мъж, а не жена  Crossing Arms!

Абсолютно същите усещания имах за Реверте, Нели, но реших, че няма да спра само с "Обсадата" и ще го чета още.

# 621
Аз пък чета новата на Кинг - "Търси се " - и да ви кажа ...супер е!!!  Grinning

# 622
  • София
Аз пък чета новата на Кинг - "Търси се " - и да ви кажа ...супер е!!!  Grinning
Ох, олекна ми! От вчера се каня да те питам, ама да ти призная не смеех  hahaha. Опасявах се да не те е разочаровал.

# 623
О, не! Поне за момента не!   Laughing Дано краят да не е разочароващ!

# 624
  • София
Аз съм лесна - почне ли ми силно, краят направо не ме вълнува  hahaha!

# 625
Страхотна тема, браво! Simple Smile Доста заглавия си отбелязах, а съм прочела съвсем малка част от постовете. В момента чета "Алексис Зорбас" от Никос Казандзакис. На толкова плътни образи не се бях наслаждавала отдавна. Препоръчвам на всеки, който има нужда от истинска книга, която да го накара да мисли, да мисли... и да вярва. Simple Smile

Ето този пост ме накара да се усмихна. Сърцето ми трепна. Зорбас ми е приятел!  Simple Smile

"Алексис Зорбас" я купих преди месеци, но чака на сериозна опашка от нови книги. След вашите постове очаквам реда и с нетърпение.

В момента чета последната книга от Малазанската поредица- "Сакатият бог". След нея ще си почина от фентъзито, но ще продължа с военната тематика. Избрах си Швейк. Никога не съм го чела, въпреки че фейлетоните на Хашек са ми много любими. Имам негов сборник "Виолетовият гръм". Бях в трети клас когато си я купих, дори си спомням с кои приятелки бях. Купихме си копия четири момичета, заглавието звучеше смешно, после си четяхме пасажи една на друга. Някои пасажи знам наизуст.
Вчера свекър ми донесе Швейк и много приятно ми стана.

И новата на Харпър Лий ще прочета със сигурност след Нова година, а преди това ще си припомня "Да убиеш присмехулник".

# 626
Аз пък чета новата на Кинг - "Търси се " - и да ви кажа ...супер е!!!  Grinning
Ох, "Търси се" на Кинг и "Полиция" на Несбьо са най-желаните от мен книжни подаръци за Коледа. Да видим дали добрият старец ще ме зарадва или аз ще си ги купя  Party

# 627
  • Чукарландия
Започвам "Изплъзване от времето" - Кейт Мортън. Обичам да чета книги, в които се разказва за началото на миналия век. Дано е хубава. Peace
Препоръчай някоя друга в подобен стил ?

На Ана Годбърсън съм чела "Блясък", "Завист", "Клюки", "Лукс", но много отдавна.
На Кейт Мортън може би и другите и книги и са добри. Peace

# 628
В момента чета 1984 на Оруел и съм шашната. Доста скептично я почнах, а направо ме въвлече в историята със замах...  Crazy

# 629
Прочетох Къде си Аляска на Джон Грийн.. еми не ми хареса, никак даже. Но я прочетох от инат, за да видя какво толкова я хвалят. Не съм доволна.
Сега започвам Сабриел на Гарт Никс.

Общи условия

Активация на акаунт