В момента чета...42

• 64 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • Ямбол
На мен "Друговремец" ми допада, смятам, че за жанра си е сравнително добре написана. Има и сериал, сниман по книгата, също е добър.

Mometo, в каква посока се промени мнението ти?

Дочитам си "Мравките" на Бернар Вербер.

# 721
Изчакай малко време да мине, с времето му се повишава оценката на Кох... (поне според мен)  Wink
Аз я прочетох преди няколко дни и все още не съм сигурна дали ми хареса. След първите петдесет страници я зарязах, на другия ден все пак реших да се помъча още малко и не съжалявам.

# 722
Друговремец е една от любимите ми книги -хареса ви от началото до края  и още ме е яд , че у нас не издадоха другите части от поредицата:( Сериала също е хубав.
Аз чета Обсебена от теб на С.Дей (не ме линчувайте  Laughing) Просто бях започнала поредицата и първите две книги ми бяха сравнително интересни , третата горе -долу , а сега четвъртата ...хич не ми върви , но не обичам недовършени поредици , пък и искам да видя ще се случи ли нещо интересно в крайна сметка.

# 723
Започвам да чета: 1."Розов храст и сладко от смокини" 2. "Кръстина и райските ябълки" на Красимира Кубарелова/препоръчаха ми тази писателка/

Много приятни чиклитчета с главна героиня на средна възраст. Имат една тънка меланхолична нотка, а стилът е лек и четивен  Peace
Голяма сладурана е Краси! Не съм чела "Кръстина...", но ми хареса и "Стари шлагери и крем брюле"
Аз завършвам Втори шанс на М. Леви. Интересна ми беше. Мисл да започна Бенджамин Франклин Автобиография

# 724
Прочетох "Убийството на художника" и много ми хареса, приятно криминале със много уютна обстановка, ако мога така така да се изразя.

Започвам:

# 725
  • София
О, Гиговче, "На живот и смърт" много ми допадна! Трилърче е, но някак малко по-различно, дано и на теб ти хареса  Hug.

# 726
  • на североизток от Рая
Започвам да чета: 1."Розов храст и сладко от смокини" 2. "Кръстина и райските ябълки" на Красимира Кубарелова/препоръчаха ми тази писателка/

Много приятни чиклитчета с главна героиня на средна възраст. Имат една тънка меланхолична нотка, а стилът е лек и четивен  Peace

На мен ми харесаха много. Като че ли героинята ти става лична приятелка и си говорите на някоя пейка. Чиклитчета са иначе, да, но пък хубави. Има и трета книга от авторката.

# 727
Щиглецът, Мидълмарч или Халед Хосейни (Хвърчилата...) на английски е поне малко подходяща да почна през празниците?

# 728
  • София
Ален мак, Хвърчилата е тежка книга... другите две не съм ги чела  Peace
Аз приключих "Свят без край" - хареса ми и историята, и образите, и краят. Мен ако ме питаше Фолет  Mr. Green бих го посъветвала да не отделя толкова време на интригите и тяхното заплитане (това е, което прочитах през пръсти) - те не бяха свързани с някакво развитие на героите,
Скрит текст:
освен за Филемон, но и там не беше съществено
и тоя вкус към оформянето им за мен беше излишен. Разбрах за себе си, че не харесвам романи за целият живот на някого. Обичам да ми се разкаже онази част от него, която си струва. Може би за описанието на историческия период това е ценно и привнася... но на мен не ми допадна... като цяло големите книги на Фолет май са препоръчителни за обичащите исторически книги  Peace
Интересно ще ми е да стигна и аз до Жоел Дикер ли беше  Grinning голяма полемика предизвика  Simple Smile
Сега започвам Градът на сънуващите книги Heart Eyes търсих си я много време  Crazy

# 729
  • Чукарландия
Започвам "Тортила Флет" - Джон Стайнбек. Peace

# 730
  • Belgium

На мен ми харесаха много. Като че ли героинята ти става лична приятелка и си говорите на някоя пейка. Чиклитчета са иначе, да, но пък хубави. Има и трета книга от авторката.

О, Нелче, и трета ли има? Как се казва?  Grinning

alen mak, и трите книги, споменати от теб, никак не са леки. Сигурна ли си, че искаш сериозно, тежко четиво по празниците?  Laughing

# 731
  • на североизток от Рая

О, Нелче, и трета ли има? Как се казва?  Grinning

Любов необяснима, "Стари шлагери и крем брюле" е книгата. И те я в същия стил, носи същото настроение като останалите две.

# 732

О, Нелче, и трета ли има? Как се казва?  Grinning

alen mak, и трите книги, споменати от теб, никак не са леки. Сигурна ли си, че искаш сериозно, тежко четиво по празниците?  Laughing

Благодаря, аз извадих "Хвърчилата", ще видим... То май точно по празниците няма време за четене Wink

За другите: Кубарелова и аз харесах с "Крем брюле", на майка си подарих "Розов храст".

# 733
Хвърчилата не бих ги чела точно по Коледа.
На мен "Друговремец" ми допада, смятам, че за жанра си е сравнително добре написана. Има и сериал, сниман по книгата, също е добър.

Mometo, в каква посока се промени мнението ти?
В положителна посока. Малко преди края си беше за мен един не точно посредствен, но все пак обичаен любовен роман.
Скрит текст:
Последните глави ми бръкнаха в мозъка. Пак имаше нелогични моменти, например твърде бързото му "възстановяване" от психическото и физическо разстройство, в което беше изпаднал, но все пак беше неочаквано добър край.
Сериала го гледам в момента, харесва ми, а песента ми се върти в главата от две седмици насам и не мога да си я избия. Джейми е 1:1 с представата ми Simple Smile

# 734
Понеже съм края на Друговремец т.е. остават ми около 100-150 страници Mr. Green ще се включа с коментар. Като цяло идеята на книгата ми допада, но самото изпълнение куца. Да, за жанра си е добра, но стилът е посредствен Peace
Скрит текст:
Нещо, което ме издразни е изнасилването на Джейми, според мен за такъв тип любовен роман, защото е типичен любовен роман, този епизод е напълно несъвместим. Явно тук авторката се е напъвала да оригиналничи и да създава "добра литература"  Crazy Физическият тормоз беше напълно достатъчен, че и предостатъчен за да накара и нас читателите да изгаряме от желание да убием Черния Джак.
Оценката ми клони към 3, освен ако не се случи нещо супер изненадващо Laughing

А, да, сериала. Свалих си го и днес ще го пробвам. Според мен от такива книги се получават интересни сериали.

Общи условия

Активация на акаунт