Есен - слънце, дъжд, мъгла, но децата на ИБ са винаги готови за игра.

• 26 663
  • 713
  •   1
Отговори
# 630
  • Велико Търново
Честити празници на двете ни рожденички! Пожелавам на Феичка ново бебе, а на Сигма - нов апартамент. И много здраве, разбира се  Hug bouquet
Буги, съжалявам за неуспеха.

# 631
  • Германия
Е разбирам като никнат зъбки, т.е. това е времето когато пробиват да е неспокоен. Но да се буди вече 5 месеца на час час и нещо, аз самата вече психически и физически не издържам. И ММ става да го утешава, но напоследък и това става все по трудно. И да, взимам га да спи при мен  и пак се буди и плаче. Ако не се лъжа Поспаланчо ми беше пратила в БГ мама за бебета,деца където в съня си плачат и не се успокояват с нищо. В момента не се сещам как се казваше това явление. Та и доки ми спомена за него.
Както и да е, на някой им се вижда нормално, за мен не е. Ето, сега вече е буден за трети път, а си е легнал в 21:00 (а сега е 23:30).

# 632
Кърмиш ли още или е на  АМ. Ако кърмиш не е ненормално, ако е на мляко дай ми примерна схема как храниш и с какво?

Товс за буденето от една фаза на съняжв друга ти го бях споменала аз , но то се случва 1- 2 пъти на нощ, в случая не мисля, че е това, но имам подозрения, че просто е гладен и като не му дадеш мляко се буди до сутринта на периоди дажго търси.....а гладно бебе няма утеха и реве до откат

# 633
  • Северозапада
Добро утро!
София също има неспокоен сън. Докато я кърмех беше по-лесно. Сега се върти, мрънка, бълнува. Спим заедно и я гушкам, галя я, говоря и, когато я слагам отделно, трябва да ставам да я взема, за да се отпусне пак. Няколко пъти се се случвало направо да започне да плаче и то силно, но го свързвам с кътника. Най-дългия ми спокоен сън мисля, че е не повече от 3 часа на нощ, затова и заспивам в 21-22 с детето  Blush
Глухарче, идете в тази клиника и дано откриете причина за безпокойството на Томи.

# 634
  • до едно тепе
Започвам да си мисля,че е тип нервна система това с неспането. През деня се превзъбужат и нощем няма спане. Случвало се е Слав да крещи по 10-15 мин без изобщо да мога да го успокоя-не гушкане(изобщо не даваше да го пипна всъщност), не говорене, нищичко. Става рязко, почва да пищи и после все така рязко спира, ляга и заспива на секундата. В такива моменти все едно няма нищо и никой около него-въобще не реагира и е неадекватен и всеки опит за намеса тогава го караше още повече да пищи. Това беше в периода на интензивно тръшкане през деня. И сега се случва понякога, ако нещо е ревал през деня и се е тръшкал да се събуди с рев. Явно го сънува и си спомня знам ли.
Глухарче идете в клиниката щом я има тази възможност. Тук нашите не им обръщат особено много внимание на тези неща. newsm78 Дано ви помогнат Hug

# 635
 Добро утро ,мами  Hug.
 На патеричка да са ни живи и здрави рожденничките  Сигма и Флауърче  Heart Eyes- каквото са си пожелали на този специален ден да се сбъдне  bouquet.
 Глухарче - добре , че имате възможност да посетите такава клиника , дано получите отговор и решение  Hug. Дафито е имала такива периоди , но наистина за кратко и само зъби са били проблема при нас . Но пък знам , че други бебчета имат неспокоен сън и наистина съчувствам на родителите - то на мен ми беше трудно да се наспя с будене по няколко пъти нощем ,а през час какво е , не ми се мисли  Hug.
 Арвен - може би е за по- добро отлагането  на операцията за пролет , тогава мисля , че и възстановяването ще е по-лесно , дано сега имаш облекчение от процедурите , то е ясно че с дете на тази възраст почивка няма  Heart Eyes.
 Кашмирче - може да е скок в растежа , много вероятно зъбки са намесени , а може и режима на сън да иска да промени  Еличка  Hug. При нас тези сътресения траеха около седмица , после настъпваше известно спокойствие .
 Буги -  Hug за неуспеха, не губете надежда , пожелавам ви скоро да се зарадвате на най-хубавият подарък за вас и Сиси  Heart Eyes.
 Аз бях болна тези дни , започнах с хрема , синусите така ми се бяха задръстили, усещах една постоянна тежест в главата.Тъкмо се поотпуших и ме тръшна чревният вирус, добре че го изкарах за 24 часа , от вчера що-годе бивам  Crazy. Само се надявам Дафито да не я повтори , изкара го преди месец и половина .

# 636
  • София
Глухарче, дано ви помогнат  Hug. Не съм знаела за съществуването на такива клиники, похвално е.
Буги, миличка...вчера те пропуснах. Да ви е жива и здрава Сисито  Heart Eyes Heart Eyes, дано даде Господ да я направите кака. Съжалявам за поредния неуспех. spoko Весел празник, целуни рожденничката от нас. Heart Eyes Hug
Дани, вчера и теб пропуснах. Да е жив и здрав баща ти още дълги години. Hug
Кашмирче, така са децата повечето....растат и те и нервната им система и зъби....стискай зъби ще отмине. При мен ще са два броя с никнещи зъби. ooooh! Mr. Green
Прахче, много е красива Ивейн, леле..... Heart Eyes  Heart Eyes
 Hug за всички останали.

# 637
Привет  Hug
Сигмалионе, пА нищо не почерпи значи  Mr. Green Да си здрава, късмет да имаш и да постигнеш всичко заедно с Лия  Heart Eyes
Глухарче, аз мисля, че си има просто такива по-неспокойни дечица  Crazy Мисля, че ще отшуми с времето  Hug Деница също ми се будеше много до годинката някъде, беше закон като заспи вечер след час-два да се събуди, обяснявах си го с това, че още не можеше да премине леко към фазата на дълбокия сън. После си се будеше по два пъти за цокане и така.
Буги, няма ли надежда никаква  Tired Много силни прегръдки  Hug Да ти е жива и здрава прекрасната дъщеря  bouquet
За всички ви  Hug

# 638
  • Северозапада
Буги, честит празник! Много здраве, късмет и усмивки на Сиси!

# 639
  • Sydney
bugito Честит празник на детенце Simple Smile
Pusteblume дано ви помогнат...

# 640
  • София
Буги, честит празник. Да е жива, здрава, много щастлива и скоро да стане кака.

# 641
Честит празник на двете ни мами! Бъдете здравички и много обичани!  Hug Hug Hug

Глухарче, точно до тип нервна система си е това при твоето чедо, точно както и при моето. Радина спи лошо откакто направи 6 месеца и ни подпукаха яко зъбите. В началото си мислих, че причината са само зъбите, чаках да отшуми, но после разбрах, че трябва да взема по-сериозни мерки и да се консултирам с моята хомеопатка. Пробвахме какво ли не с нея, накрая жената просто рече и отсече: детето е много емоционално и чувствително, а никненето на зъбите и дискомфорта от тях, прави нещата умножени по 100. С две думи, ще се успокои детето, но просто нервната им система на малчовците още не е съвършена. При Радина много добре подейства хомеопатично лекарство, което обаче е изписано точно за нея, с оглед на всичките й болежки и проблеми. За няколко дни се поукротиха нещата и сега общо взето се буди само за ядене нощем, рядко от нещо друго.

Искам и аз да помоля за съвет опитните мами: РАдина не се храни изобщо добре, както вече съм споменавала. Яде добре само като не я тормозят зъбите, а сега никнат последни кътници и е война ooooh! Добре, но вече за втори път ми се запича. Първият път успя да се изходи след малко рев, но днес нещата са явно по-кофти. Акала е последни вчера, но много малко и много твърдо. Днес сутринта 2ч плака и ме моли да й намажа с нещо дупето да мине, че я боляло и не искало да ака Confused ooooh! Опитвам постоянно да давам плодове и зеленчуци, които да  разхлабят положението, но тя не ги иска, сокове също не пие, само вода. В отчаянието си направих супа от тиква с фини овесени ядки вътре, поне супа яде по малко, но яденето беше точно 5 лъжички. Купих й Лактулоза сироп за разхлабване, но го плюе и него ooooh! Сложих й дозата в млякото и половината го изпи, та се надявам да се изходи като се събуди. Въпросът е как да регулирам нещата? Явно при нея запичането става от това, че не се храни достатъчно покрай тези зъби. Чудя се с някакъв пробиотик ли да пробвам, но кой? Изобщо всякакви съвети ще бъдат полезни. Снощи забелязах, че и пъпчето й се е зачервило, но не ми се вярва да е от запичането, понеже тя вчера не се е напъвала уж newsm78

# 642
Зузке, не съм от най-опитните със запек, но да споделя  Mr. Green
Спомням си времето, когато и моята бубулечка не хапваше почти нищо, това беше голям период, но свърши с избиването на последния зъб. Имали сме редки случаи на запек, които отшумяваха за ден. Аз й давах в тия случаи задължително кисело мляко, действаше й добре. От пробиотик съм доволна от Био баланс бейби, много добре й действа. Ако случайно я боли дупето и е зачервено я намажи с някое омекващо бебешко кремче, дето си ползваш, говори й как сега ще мине дупето и т.н., за да не се страхува. Успех в изхождането  Flutter А един, два дни неакане аз не ги взимам много навътре, давам киселото мляко и обикновено действа при нас  Hug

# 643
  • Sydney
аз какво да кажа, като моето го направи на инат (това с акането)... както и да е де - ако искаш пробиотик - давала съм лактофлор и биогая... прясно мляко също помага - нз обаче дали си давала... от плодовете - круша, слива... може супи - всякакви, може и крем със сметана... два дни за мен също не са проблем, защото тя наистина го прави нарочно...

# 644
  • Северозапада
Зузе, докато отказва храна, поне мляко не пие ли? Иначе може да включиш пробиотици - аз давам вече лактофлор, био баланса е добър. Тиквата разхлабва, ако можеш да пробуташ.
Редактирам се. Върнах се да прочета пак и видях, че даваш тиква. Увеличва ли млякото, за сметка на твърдата храна? А с хомеопатия не може ли да се регулира и тази функция? А съм с "лениво" черво и мога с дни да не ходя до тоалетна. После положението хич не е розово и не знам какво му е на това малко човече  Tired

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 16:24 от ant G

Общи условия

Активация на акаунт