Есен - слънце, дъжд, мъгла, но децата на ИБ са винаги готови за игра.

• 26 713
  • 713
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Децата имат страхотни инстинкти. На Марти му давам Туята направо в устата, едно по едно топченцата. За секунда ги избутва навън. Mr. Green
Тедко имаше страшни колики, пищеше ужасно и нищо не помагаше, не се оригваше никога, мислех си че няма да оцелея. Марти се оригва като дърт пияница. Mr. Green
Весе, при нас най-поносимо действаха Бонисан капки. А защо не пробваш да я повиеш, има и специални пелени за повиване, трябва да има начин. Hug

# 676
  • Сливен
Ох, отдавна не съм се разписвала тук  Blush
Честито на патерички на Flower Fairy и Сигма, както и на дъщеричката на Буги - живи и здрави всички да сте, много щастливи и обичани  Hug bouquet
Времето не ми стига за нищо, чета ви от телефона, а за писане не остава време - балансирам между бебебшките неща на Тео, истериите на Ивайла и уроците на Алекс, като прибавим готвене, чистене и пр., а и ученето - та не знам от къде да започна със задачите.
Добре че Ивайла ме държеше последните 10-ина месеци под напрежение, та съм свикнала на безсънието, не ми пречи, пречи ми недостигът на време.
И моето голямо момче е скорпионче - в петък-13-ти стана на 10г., да ми е жив и здрав ,така да му отива да е роден в деня на Добротата, че просто няма на къде повече.
Да питам тези от вас, които взимат детски, понеже аз досега не съм взимала - подадох документите в начолото на октомври, вчера ми изплатиха за един месец, та въпроса ми е - това за кой месец е, за октомври или за ноември? Чета закона, според мен ми се полагат от месеца, в който съм подала, ама не съм много сигурна.
Лека вечер  Hug

# 677
  • NE
Декларациите се подават месец по-късно от раждането и се изплащат една година, тоест октомври 2016 г. ще ти изплатят последната сума и пак ще подаваш. Така че сега ти плащат ноември.
Чува се че всички ще подаваме наново януари зареди промените, но не знам какво се реши.

# 678
  • Сливен
Декларациите се подават месец по-късно от раждането и се изплащат една година, тоест октомври 2016 г. ще ти изплатят последната сума и пак ще подаваш. Така че сега ти плащат ноември.
Чува се че всички ще подаваме наново януари зареди промените, но не знам какво се реши.
Благодаря ти  Hug По новините чух, че само тези, които са подали преди 28.07.2015г. трябва да подават наново документите, но доколко е вярно не знам.

# 679
  • Sydney
Благодаря ти  Hug По новините чух, че само тези, които са подали преди 28.07.2015г. трябва да подават наново документите, но доколко е вярно не знам.
вярно е, само че ако си поддавал преди Юни... тези, които са поддавали Януари-Март поддават пак Януари, Тези Април-Юни през Февруари, с доходите и на бащата със или без брак вече за задължително  Peace за два лева повече, пълен идиотизъм е това!

# 680
  • shumen
Рокси,Бени ти е обяснила правилно.Ще подават само тези,който са подали преди 31.07.
Весе,моето от бебе и до ден днешен си спи най-спокойно по корем.Децата и аз мисля,че си имат инстинкт и се пазят сами.
Моето дете тази вечер пак си показа магарията в магазина.Още с влизането взе да реве и крещи,че иска близалка и понеже не му взех настана ужаса.Взе да реве и се тръшка и се наложи да го изкарам влачейки го навънка.

# 681
  • Германия
И мен ме беше страх да го оставям по корем, не че той обичаше. Откри тази поза за спане едва когато се научи да се върти сам. Едно време бебета вярно само така са ги слагали да спят, но сега си има и други проучвания....
Весе: слагай я по коремче поне за малко да може да се оригне. Има още два метода, които при нас помагаха от време на време. Тях ми ги каза акушерката. Единия е леки кръгови движения по фронтанелата. Втория е: държиш беба седнала върху коленете ти, с гръб към теб и я навеждаш напред, после в страни, назад и пак в страни, да станат бавни кръгови движения. Нощем пък изобщо нещеше да се оригва, държала съм го по 15-20 минути на рамо и съм му разтривала гръбчето.
Сега при нас помага само като е обърнат с коремче към мен и му изправям гръбчето и леко го подрусвам на леглото.
За рефлукса, щях да ти пиша или го има или го няма. Томи беше с рефлукс и то много силен. Тъкмо спряхме с лигавничетата, сега пак са наред текат му лигичките като за световно.  Mr. Green

# 682
  • Германия
Дани: всеки път като те чета и ми става лошо. Ей, голямо инатче си имаш. И ние сме на такъв път да станем велики инати.  Mr. Green

# 683
  • В къщурката на хълма на феите
Здравейте! Голяма ми е лудница,  но гледам за детски си говорите и понеже ние най-накрая минахме телк / не питайте как, че още съм втрещена от т.нар. лекарка, която беше на една идея от бавна и мъчителна смърт/, наааай-накрая и аз ще подавам документи, но гледам, че сега бележка за ваксини искат, та въпроса ми е това за всички ли се отнася или само за децата в училищна възраст.. Много огелпени са тия документи - един формуляр за 100 неща.. И още нещо - вие мислите ли да ползвате данъчни облекчения за семейства с деца? Че аз мисля да се пробвам Mr. Green

Иииии накрая, но не на последно място - чувствайте се почерпени по случай нашата първа месечинка.. Кога мина това време - не ме питайте

# 684
  • София
Мецо за всички деца е, но мисля , че за тези с телк само не важат ваксините. Но май трябва да има документ за спирането им. Проучи.
Ние също подадохме за телк и чакаме писмото за явяване.
Колко % й дадоха?&
Честит първи месец!

# 685
  • Северозапада
И още нещо - вие мислите ли да ползвате данъчни облекчения за семейства с деца? Че аз мисля да се пробвам Mr. Green
И аз това мислех да питам. Аз няма да се занимавам, ще подам декларацията в ТРЗ-то да се забавляват, ама за 20 лв. Те сигурно на това разчитат, че на много хора ще си кажат къде с тях, така и без тях. И не на последно място, честита първа месечинка на Зузко!
Рокси, да ти е живо и здраво момчето и все така да ви радва!

# 686
  • до едно тепе
Мецо тъкмо вчера се чудех, че не си писала отдавна и ти се появи. Hug Честита ви месечинка. bouquet
Онзи ден ги гледах данъчните облекчения и трябва да питам счетито дали можем да подадем декларация. Нямаме сключен брак та не знам дали я има при нас тази опция newsm78

# 687
  • Северозапада
Поспалнчо, в декларацията никъде не се посочва сем. положение и не е отбелязано в указанията, че несемейни нямат право на облекчение. Ние също нямаме брак. В Закона не съм проверявала.

# 688
  • Sydney
за ваксините се взема бележка от педиатъра, че детето има всички поставени за възрастта си  Peace вероятно ако по мед.причини не са слагани се издава пак бележка с обосновката  Peace
това всичко (за дохода и на бащата, без брак на родителите) са го направили, за да не дават повече пари...

# 689
  • София
При дете с телк доход не се гледа.
Телк от 50% нагоре де.  Детските са 100лв.

Общи условия

Активация на акаунт