Есен - слънце, дъжд, мъгла, но децата на ИБ са винаги готови за игра.

• 26 713
  • 713
  •   1
Отговори
# 690
  • Северозапада
за ваксините се взема бележка от педиатъра, че детето има всички поставени за възрастта си  Peace вероятно ако по мед.причини не са слагани се издава пак бележка с обосновката  Peace
това всичко (за дохода и на бащата, без брак на родителите) са го направили, за да не дават повече пари...
Обаче не се ли гледа дохода на бащата (при без брак), само ако са регистрирани на един постоянен адрес? Ние не сме, но пък съм извън класациите по доходи  Crossing Arms

# 691
Благодаря ви за страхотните пожелания bouquet

Аз за първи път тази година подадох за детски и за еднократната помощ за първокласник. Чак ни одобриха Mr. Green До колкото знам, ако няма брак не искат доходите на бащата. ММ не е бащата, но искаха и неговите доходи, защото имаме брак.

# 692
  • Sydney
ами точно за това се поддава на ново, защото вече искат и дохода на бащата, независимо дали са с брак или не родителите... вече ако не са на един постоянен адрес, няма как да знаят, че наистина живеете заедно...
за мен цялото упражнение е безкрайно безсмислено и тъпо  Rolling Eyes
по тая логика децата с родители с висок доход не са деца и няма нужда от детски, но това е  една др тема за размисъл... ени уей

# 693
Имам приятелка с две деца без брак и тя е подала като мен октомври и не са искали доходите на бащата. Водят я самотна майка Rolling Eyes

# 694
  • Северозапада
Току що от градината ни информираха, че имаме детенце с варицела. Не знам коя група е, но те са малко деца и се мешат. Дали да се радвам, че има вероятност да я изкара сега, но пък хич не ми се иска да боледува сериозно. С течашия нос се примирих, ама това Т, пъпки, сърбежи  Crazy

# 695
Ant G , не е задължително да я изкара. Габи я хвана от мен януари, а аз не знам от къде...Та по-добре на 3, отколкото на 30  Peace

Габи се забавляваше много с кукленската си шарка (има едно кратко филмче с Барби и там така й казват), нон стоп висеше на огледалото да си намира нови пъпки. Не се е чесала, Т не вдигна...Беше си здраво дете с пъпки....Ела да видиш мен и ММ....особено той. Аз психясах, а ММ беше нечовешки изпъпчен  Crazy Crazy Crazy Едно е малко дете да не го миеш 10 дена, ама голям човек...ауу....абе много е гадно на дърти години да го изкараш. Аз умрях от срам и скръб в спешното на Токуда, когато педиатърката ми постави диагнозата в 23ч вечерта. Не ми се вярваше направо и докато набирах майка ми да я питам ми избиваха пъпки в косата  Laughing

# 696
  • София
Мраве, при нас в яслата беше само 1, а от вчера има още 3.
Та да ти кажа се радвам, че я изкара февруари. Много леко и без драми.
Та по добре сега.

# 697
  • до едно тепе
Мраве не и се треси толкова. По добре сега вервай ми.
 Мъжо я кара на 35. Е нЕмаше такъв ужас просто.10 дена темп. 39.6 и последния ден не се повлияваше оот хексалгина та му слагах лед под мишниците.Мислех че мозъка ще му се свари. Пъпките бяха хиляди-една върху друга избиваха и белезите си ги носи към 2 години. Месец не се къпа докато не завехнат всичките пъпки. През май това. Като му заздравяха пъпките изглеждаше като върнал се от оня свят-блед, изпит, с огромни сенки под очите. Може би беше отслабнал и поне 5-6 кила,ако не и повече ooooh!
Надявам се Слав да я изкара скоро.

# 698
  • Северозапада
Знам, че е по-добре сега да преболедува и после да ми е мирна главата. Една колежка също я е карала голяма и казва, че няма такъв кошмар. Мисля, че дететнцето е в нашата група. Вероятността скочи в пъти.
А мен ме сърби навсякъде откакто разбрах  ooooh!

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 15:11 от ant G

# 699
Мраве, Сисито се опитваме да я заразим от яслата, а накрая я изкара чак в 3 група. Първо педката ни изписа някакъв крем за 30 лв. Shocked и много пъпки й наизлязоха. После и взех спирта й потъмняха и започнаха да се свиват. Кофтито е, че шарката върви успоредно и със скарлатината по градините. Сиси ги изкара една след друга заради падналия имунитет. Но със сигурност е по-добре да се изкара, докато децата са малки. Имам една приятелка, която си внесе ваксина за варицелата от Гърция, защото й казали, че е опасна за момиченцата, но не разбрах за какво Rolling Eyes

# 700
Габи ходи от 1г и 7м на ясла и се зарази от майка си на 3г и половина  Laughing

# 701
  • В къщурката на хълма на феите
Мецо за всички деца е, но мисля , че за тези с телк само не важат ваксините. Но май трябва да има документ за спирането им. Проучи.
Ние също подадохме за телк и чакаме писмото за явяване.
Колко % й дадоха?&
Честит първи месец!
ние чакахме 6 месеца за ТЕЛК, щото нямаше детска комисия в града .. иначе ни дадоха 83% този път .. иначе за ваксините така или иначе трябва да минем през специалната комисия тука в РЗИ да ни дадат бележка, че поне живите ваксини не трябва да се слагат, щото са противопоказни при нашите заболявания, само дето тая комисия се прави само всеки последен четвъртък на месеца, таа явно ще подавам документи в Соц. Грижи в последния момент, да не изтърва месеца .. но наистина не си спомням предния път да са ни искали документи за ваксини, та затова се чудя сега откъде се взе това, ама нейсе ..

и още нещо

+240лв. социална помощ, + 100лв. еднократна помощ за дете с увреждания 50 и над 50% до 2 годишна възраст ..

пък за данъчните облекчения - ей сега точно си изтеглих декларациите от НАП и смятам да ги подам и двете - и тази за отглеждане на дете и другата за деца с увреждания .. според инфото, което намерих из нета, облекченията са както следва:

Данъчно облекчение за деца - чл. 22в от ЗДДФЛ

•          Местните физически лица и чуждестранните физически лица, установени за данъчни цели в държава - членка на ЕС, или в друга държава - страна по Споразумението за ЕИП, ползват данъчно облекчение за деца, като приспадат от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17:
     - 200 лв. - при едно ненавършило пълнолетие дете;
     - 400 лв. - при две ненавършили пълнолетие деца;
     - 600 лв. - при три и повече ненавършили пълнолетие деца.

а също така и:

Данъчното облекчение за деца с увреждания (по чл. 22г от ЗДДФЛ) дава възможност сумата от годишните данъчни основи да се намали с 2000 лв. за отглеждане на дете с 50 или с над 50 на сто вид и степен на увреждане.

та тъй де .. 20лв. са си 20лв. кой ти ги дава ..

иначе за нас - гледаме се както можем .. Здравко твърдо отказва да яде от лявата гърда, та я цедя и давам с шише .. от около 10тина дни не успявам да го храня само с дясната .. от 2-3 дни вече не мога да направя и 2 последователни пълноценни хранения, та редувам - единия път дясната гърда, другия път шише с изцедена кърма от лявата и така .. малко се притеснявам, че като така смених режима, ще ми намалее кърмата или нещо ще прецакам, ама каквото стане, стане ..

# 702
  • София
Мецо освен 100лв плюс 240 имаш и 19.50 интеграция или общи 359.50лв месечно

# 703
  • NE
Данъчното облекчение днес си попълвах. Записват се данните на майката, бащата и децата. Накрая бащата подписва, че няма да ползва това облекчение от свое име за същите деца. По 200 лв. на дете е. Няма значение дали родителите имат брак.
Ние нямаме брак и живеем по документи на различни адреси, та ще е една разкатавка.

# 704
  • В къщурката на хълма на феите
Магнитче тия интегралните изобщо не си играя да ги търся, че и за тях трябва да попълня един наръч листи и да чакам на още едно гише, а пък нямам нерви просто ..

Общи условия

Активация на акаунт