Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 751
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Това 1 см самата височина? А ако се наложи нивелация може и още 1-2 см да се дигне.

# 286
За ширината на шкафа имам предвид, явно съм пропуснала да поясня. Мислите ли, че ще може да стане някакво преправяне

# 287
На височина може,ние свалихме капака.На вирина не вярвам , освен да свалиш страницата на съседния шкаф

# 288
И аз за втората страница си мислех, но майстор трябва да каже. Ако не беше тоя проблем, сега щях да  да я имам за празниците, че както се очертава, яко миене ще е! Но пусти късмет...

# 289
Ми моята нещо прави номера и не мие добре. Съвпада с времето по което смених таблетките, понеже старите вече ги няма, но взех на Лидъл, на ДМ, и на Финиш и не и не. Петна по чашите има и едни като пръски или едни стават замъглени ще снимам да видите. Направих профилактика, свалих всички филтри, свалих и двете перки. Всяка дупчица е мината с малка четчица и пак не мие.

Започвам да подозирам самата вода, и в тази връзка да питам имате ли монтирани филтри на входящата вода? Ако имате на колко време се чистят.

# 290
  • Варна
Ми моята нещо прави номера и не мие добре. Съвпада с времето по което смених таблетките, понеже старите вече ги няма, но взех на Лидъл, на ДМ, и на Финиш и не и не. Петна по чашите има и едни като пръски или едни стават замъглени ще снимам да видите. Направих профилактика, свалих всички филтри, свалих и двете перки. Всяка дупчица е мината с малка четчица и пак не мие.

Започвам да подозирам самата вода, и в тази връзка да питам имате ли монтирани филтри на входящата вода? Ако имате на колко време се чистят.
Пробвахте ли с Феъри платиниум?
Аз не знам да има такива филтри  newsm78

# 291
  • на Мелмак
Моята е с филтър на маркуча .
Аз мисля , че настройките на солта трябва да промениш.
Аз в момента съм с табл.на Лидъл , за първи път ги ползвам и съм доволна.
ММ ги купил по погрешка от там , но си мият добре.

# 292
  • Под Сините камъни
Аз от както имам съдомиялна ползвам само таблетките на Лидл.
Филтър имаме на входящата вода,самото филтърно тяло не съм сменяла от август.Ползвам текстилен.

# 293
Момичета,  пак с въпрос: по-всичко изглежда, че ще трябва да си преправя шкафа за да вмъкна голяма миялна, а това ще отнеме време, бих ли могла да я ползвам така, не вградена, а свободно стояща, до като  стане шкафа? И колко са  дълги маркучите, че няма да мога да я сложа съвсем до мивката?  Вие какво мислите, ще стане ли?

# 294
  • София

Възможно е да е и от настройки сол/блясък.
Ако преди си ползвала друг вид таблетки с друг състав, сега с новите да трябва да пипнеш малко настройките.
Предполагам ако преди вс е било ок, надали проблема е в неправилно  подреждане, голямо количество препарат, чистила си филтри (предполагам и перките и дупчиците им), не прилича и на проблем с невъртящи се перки, общо взето остава да пробваш да намалиш солта и/или да увуличиш малко блясъка.
Преди с какви точно ми и сега с какви точно миеш... т.е.  да си минала от комбинирани към не или обратно...

# 295
Момичета,  пак с въпрос: по-всичко изглежда, че ще трябва да си преправя шкафа за да вмъкна голяма миялна, а това ще отнеме време, бих ли могла да я ползвам така, не вградена, а свободно стояща, до като  стане шкафа? И колко са  дълги маркучите, че няма да мога да я сложа съвсем до мивката?  Вие какво мислите, ще стане ли?
Май на всички е различна дължината на маркучите. Но иначе няма проблем да си я ползваш и не вградена. Единствено вратата няма да може да стои отворена а ще трябва да я придържаш че ще се хлопва сама. Просто няма да я има външната плоскост която да тежи. О и ще бъде по-шумна.

# 296
Благодаря ти muoil, сега остава да разбера, колко е дълъг маркуча!

# 297
Благодаря ти muoil, сега остава да разбера, колко е дълъг маркуча!
Мисля че са към 1,5 метра. Но въобще не съм сигурна. Но 100% няма 2 метра. Това за входящата вода. За изхода той  може да е и 2 метра. Него може да го закрепиш направо в мивката докато я ползваш в походни условия. Но пък със сигурност за входящата вода може да се измисли нещо за удължаване на маркуча. Мужа ти да го мисли - нека ти я купи, не му споменавай маркучи и дължини и вече на изхода на магазина леко подметни - "А дали маркуча ни стига"   Хихихи...

# 298
Обещаха ми да преправят шкафа  за да сложа миялната направо на мястото и, а преправянето да другия заедно с чекмеджетата ще почака. Казаха ми да я купувам направо. Това с удължаването на маркучите било излишна работа и затова се съгласи майстора да я сложи на място, а и каза, че ще му отнеме около 3 часа за да разшири шкафа. Е, какво по-хубаво от това!  След това ще имам въпроси относно пускане, регулиране, че съм доста зле с техниката...сигурно няма да мога и да я пусна, като се знам, но ще питам! Тия бековци имат ли изобщо преведени книжки на български?

# 299
Ето такива случки ми се случват:
Скрит текст:

Скрит текст:

Също така сякаш стъклото е надупчено от пясък  Thinking
Освен това има и остатъци от храна по някои бурканчета или лъжици.

Днес отворихме маркуча, има си филтърче,но беше идеално чисто.

Таблетки преди ползвах на КК всичко в едно, бях доволна, ако е имало проблем сме правили профилактика и си миеше добре. Таблетките обаче изчезнаха и взех на Лидл всичко в едно, после и на ДМ всичко в едно и после и Финиш всичко в едно.

Чудя се мога ли да отворя докато работи и да надникна какво се случва вътре????

Най-интересното е, че не всички съдове са зле, някои са кристално чисти някои са като нацапани, даже имам чаши вадя ги по мръсни отколкото при зареждането, но като цяло всичкото ми стъкло стана някак надраскано и с мътни следи.

Общи условия

Активация на акаунт