Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 752
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Балчи-Варна
При документите за Беко има един единичен лист,където пише-омекотяване на водата.Точно там пише за регулирането.

# 271
  • София
на точно този модел ли?
аз чета английските инструкции, при повечето модели го пише в книжките, но при този - йок.
тук вече, че не винаги превеждат всичко или не дават пълната документация др. въпрос.

# 272
Благодаря ви,ще се поровя оше и със сигурност пак ще притеснявам онези в магазина

# 273
  • София
Ето това намирам, заради което смятам, че все пак трябва да се коригира от някъде...
Скрит текст:
Water softening system

The dishwasher requires soft water. If the hardness of the water is above 6°dH, the water must be softened and descaled. Otherwise, ions that create the hardness will accumulate on the
surfaces of the dishes and may adversely affect the washing, shining and drying performances
of the product.
The product is equipped with a water softening system which reduces the hardness of incoming water. This system softens the supply water that enters into the product to a level that will allow washing the dishes with the required quality.
Adjusting the water softening system
Washing performance will increase when water softening system is adjusted properly.
Use the test stripe supplied with the product to determine the supply water hardness in order to adjust the system.
После има описание само как да се добави солта.

В секцията When you switch to powder detergent from tablet detergent:
2. Set the water hardness to the highest level and perform an empty run.

Lime traces remain on dishes and glassware gains a misty appearance
Water hardness setting is low or salt level is insufficient >>>
Measure the hardness of the supply water appropriately and check the water hardness setting.

Освен да пишеш директно на Беко?

Или да  потърсиш  няколко инструкции за различни по-нови модели и да прочетеш  дали има някаква промяна при  комбинация копчета, дали има различни комбинации и т.н. и да пробваш...

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 09:10 от Angel_Dust

# 274
villygdr твоето беко кой модел е? Чудя се дали ще си намеря модел, който да влезе в 59 см шкаф, толкова се получава при мен

# 275
  • София
villygdr твоето беко кой модел е? Чудя се дали ще си намеря модел, който да влезе в 59 см шкаф, толкова се получава при мен
Най-добре с ролетката и в магазина. Не всички 60см. са толкова реално има по 59, 58см. и не говоря само за Беко.

# 276
Благодаря, Афродита! Спряла съм се на точно определен модел и най-накрая намерих в кой магазин я има изложена за да отида  да меря, но всички казват, че светлия отвор трябва да е 60 см. Така ми се искаше до Коледа да я взема!

# 277
Благодаря, Афродита! Спряла съм се на точно определен модел и най-накрая намерих в кой магазин я има изложена за да отида  да меря, но всички казват, че светлия отвор трябва да е 60 см. Така ми се искаше до Коледа да я взема!
А какво е светъл отвор ???? Аз съм с
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -26220-W/p/680613, като се прибера ще я премяря точно колко е широка .

А относно солта - сетих се че когато ми монтираха миялната , майстора ми постави допълнително един филтър на входящата вода който филтрира и омекотява водата .Струваше около 20 лева .

# 278
А какво е светъл отвор ???? Аз съм с
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -26220-W/p/680613, като се прибера ще я премяря точно колко е широка .

Светлия отвор е ширината от край до край, гледам, че и твоята се води 60 см. Най-добре с метъра и в магазина. Ще чакам  размерите на твоята миялна!

# 279
  • София
Бекото на villygdr е свободностояща, ако psMa си търси за вграждане /поне аз така разбрах/, ще се объркате двете Simple Smile
villygdr светъл отвор е "дупката" в шкафа в която да се пъхне миялната за вграждане.
Свободностояща и за вграждане имат различни см., дори и двете да се водят 60см., има верятност за някой друг см. разлика.

# 280
Ох, дано да имам късмет, да не е колкото пише в сайта! Ще отида на място да меря и това е!

# 281
  • София
Ох, дано да имам късмет, да не е колкото пише в сайта! Ще отида на място да меря и това е!
Кой модел се харесала?

# 282
Кой модел се харесала?

Ето това:  http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IN-28330/p/680630

# 283
  • София
Кой модел се харесала?
Ето това:  http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IN-28330/p/680630
Намерих това - до колко е вярно не знам. Това също. Та, според чичко Гугъл е 59,8см. за светъл отвор 60см.

# 284
За някакъв си 1 см се разминавам, предполагам може да стане преправяне?

Общи условия

Активация на акаунт