Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 759
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • на Мелмак
Хм, добре де , нали програмите имат сушене в края на цикъла ?
При мен са винаги сухи , с изключение на бързата програма.
Една позната има Аристон - при нея и на бързата има сушене.
Аз оставям вратата отворена , ако я чуя , че спре, ако не - след време като я отворя - то си е сухо , с изключение на някой пластмаси .

# 256
Здравейте  bouquet

Имам нужда от малко помощ  Praynig  Преди няколко дни пуснах миялната и излезнахме по-работа. След няколко часа, свеки отиват до нас и виждат, че тук там има вода, но по скоро като вади, а не тип наводнение. Миялната пищяла и те я спират от контакта. Едва днес реших да я пусна защото ММ искаше да я следи дали няма пак да протече, но пускайкия я в контакта се чува изпомпване, а вода вътре няма. Ако се опитам да пусна програма след няколко секунди почва да пищи и да светят всички копчета. Изпомпването се чува въпреки, че миялната не е пусната, само е включена в контакта  ooooh!  Оставяих я така и след близо 30 минути изпомпването спря, но въпреки това не иска да пусне програма  Crossing Arms  Сега от доста време продължава да изпомпва и се чудя какво да я правя   Thinking Милянта е Фагор

Влизам да кажа, че оправихме проблема без майстор  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Оказа се, че се е включила защитата от преливане ( по незнайни причини) и заради това се чуваше това изпомпване  Crossing Arms  Прочетох тук там и извадихме миялната, ММ я наклони на всички страни, ест. текна някаква вода, но беше малко  Crazy  Подсуших и след което я включих в контакта и всичко си беше нормално.  В миялните имало нещо като поплавък и когато се вдигне нивото на водата при него се включва защитата от преливане, което наложи наклоняването на миялната  Peace  Пиша го, ако някой има подобен проблем да намери по-бързото му решение  Sunglasses

# 257
Здравейте , имам въпрос.Петната оставащи по вилиците и лъжиците от много гланц ли са или от малко ?

# 258
  • София
Здравейте , имам въпрос.Петната оставащи по вилиците и лъжиците от много гланц ли са или от малко ?
Зависи от петната, може освен от много гланц, да са от малко сол или много препарат.

# 259
Петната са бели , и водата която остава по вдлъбнатините на някой чаши също е мътна .Оказа се ямоята миялна няма настройка за солта , така че ми остава опцията само да регулирам гланца Simple Smile

# 260
  • София
Петната са бели , и водата която остава по вдлъбнатините на някой чаши също е мътна .Оказа се ямоята миялна няма настройка за солта , така че ми остава опцията само да регулирам гланца Simple Smile
Как няма опция за солта я напиши марка и точен модел, може някой да я има. Понеже си спомням, че при бекотата примерно е с комбинация от копчета. Не знам от къде си, но си провери твърдостта на водата и от там регулирай солта /ако се окаже, че има така възможност/, гланца ти на коя степен от колко е? Намали го и ако пак има петна намали миещия препарат. Друго - перките чистени ли са скоро, както и самата машина с почистващ за миялни? Може просто машинката да иска почистване.

# 261
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -26220-W/p/680613
Това е машината .Нова е .Ползвам я от около месец,така че май няма нужда от почистване още. Много се рових за настройката на солта но нищо не открих.Питах в магазина , казаха яе няма такава настройка,машината си взимала колкото трябва.Гланца е на 3 от 6 .Мия основно на автоматичната програма ,пълна машина с таблетките на кауфланд .

# 262
  • София
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -26220-W/p/680613
Това е машината .Нова е .Ползвам я от около месец,така че май няма нужда от почистване още. Много се рових за настройката на солта но нищо не открих.Питах в магазина , казаха яе няма такава настройка,машината си взимала колкото трябва.Гланца е на 3 от 6 .Мия основно на автоматичната програма ,пълна машина с таблетките на кауфланд .
По назад в темата някой беше питал за такова или подобно беко, иди прочети. Щом е на 1мес. едва ли има нужда от почистване,  Thinking намали си гланца на 1 и кажи дали има разлика в измиването.

# 263
По назад яз питах за насройките на солта  Crazy.Ще опитам с намаляне на гланца

# 264
  • Русе
Не може да няма, абсурд. Моето Беко преди 10 г още имаше. Просто е някаква комбинация, върни се и чети, писаха някъде за различните модели или дано някой се включи.
На вдлъбнатините остава мътна, защото не успява да се изплакне мръсната вода. Ако имаш възможност поставяй съдовете с длъбнатини леко наклонени, за да може да се изтича.
По лъжиците много вероятно е да от солта, да идва малко по-скоро.

# 265
За настройките на солта питах и оператор на технополис по телефона.Питах и в магазина.Казаха че няма.И аз се учудвам.Пробвах комбинацията с копчетата на по стария модел, не става  Sad.

# 266
Здравейте! Има ли някой закупил този модел: Съдомиялна за вграждане BEKO DIN 28330, в "Технополис " казаха че е същия като 6830. Интересува ме минимум колко трябва да е отвора за вграждане? При мен се получава 59 см ако махна едната страница, която е двойна. В описанието обаче пише, че ширината е 60 см, но може и да не е точно измерено, а да има резерв някакъв.

# 267
  • София
ей заради горното не бих си взела беко, не че смятам, че са им лоши  нещата, но инструкциите за употреба са безумни, непълни и неточни.
Чета я сега на  въпросната, има настройки, как обаче не пише.
Освен на тест линията да е описано как се настройва.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 22:58 от Angel_Dust

# 268
Здравейте! Има ли някой закупил този модел: Съдомиялна за вграждане BEKO DIN 28330, в "Технополис " казаха че е същия като 6830. Интересува ме минимум колко трябва да е отвора за вграждане? При мен се получава 59 см ако махна едната страница, която е двойна. В описанието обаче пише, че ширината е 60 см, но може и да не е точно измерено, а да има резерв някакъв.
Аз имах проблем с височината и точно затова взех бекото.Колебаех се между него и един whirlpool,но бекото беше по ниско.Така че иди в магазина с една рулетка е мери.А този модел които си харесала мисля че е супер.Има трета кошница,а и като гледам е с новите кошници вътре.
Angel dust,къде прочете че има регулация на солта,аз не съм виждала.Пише само индикатор за сол

# 269
  • София
пише, пише...неща от типа, за да работи дори трябва да е правилно настроена, за целта да се ползва тест лентата за определяне на ниво твърдост, после пак имаше някакво такова, пишеше нещо, накрая при описани възможни проблеми и решения имаше нещо, ако не знам какво си проверете настройките на солта и задайте еди какво си...
та съдя, че има...
никъде ясно не пише да регулира автоматично, аз това търсех всъщност, защото прочетох, че има някакво нещо water softening system...но не би.
сега не мога да отворя пдф-то да цитирам точно, може би по-късно, но такива мисли ми събуди ръководството...
и затвърди мнението ми - непълни, неясни, объркващи и не даващи яснота инструкции. Просто удоволствие за потребителя.
Иначе 10 страници обясняват как да си регулираш кошниците.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 09:01 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт