Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • На брега на реката
Rajana,
Отговорих ти в другата тема, но гледа тук и Афродита ти е отговорила.
Обаче модела, който си посочила, в пазарувай е доста по-евтин : http://technika.bg/product/18359/sadomialna-za-vgrazhdane-hotpoi … -9h124-cl-eu.html

# 241
Здравейте  bouquet

Имам нужда от малко помощ  Praynig  Преди няколко дни пуснах миялната и излезнахме по-работа. След няколко часа, свеки отиват до нас и виждат, че тук там има вода, но по скоро като вади, а не тип наводнение. Миялната пищяла и те я спират от контакта. Едва днес реших да я пусна защото ММ искаше да я следи дали няма пак да протече, но пускайкия я в контакта се чува изпомпване, а вода вътре няма. Ако се опитам да пусна програма след няколко секунди почва да пищи и да светят всички копчета. Изпомпването се чува въпреки, че миялната не е пусната, само е включена в контакта  ooooh!  Оставяих я така и след близо 30 минути изпомпването спря, но въпреки това не иска да пусне програма  Crossing Arms  Сега от доста време продължава да изпомпва и се чудя какво да я правя   Thinking Милянта е Фагор

# 242
  • Варна
Здравейте  bouquet

Имам нужда от малко помощ  Praynig  Преди няколко дни пуснах миялната и излезнахме по-работа. След няколко часа, свеки отиват до нас и виждат, че тук там има вода, но по скоро като вади, а не тип наводнение. Миялната пищяла и те я спират от контакта. Едва днес реших да я пусна защото ММ искаше да я следи дали няма пак да протече, но пускайкия я в контакта се чува изпомпване, а вода вътре няма. Ако се опитам да пусна програма след няколко секунди почва да пищи и да светят всички копчета. Изпомпването се чува въпреки, че миялната не е пусната, само е включена в контакта  ooooh!  Оставяих я така и след близо 30 минути изпомпването спря, но въпреки това не иска да пусне програма  Crossing Arms  Сега от доста време продължава да изпомпва и се чудя какво да я правя   Thinking Милянта е Фагор

Май е за техник  Peace

# 243
Опитай да я рестартираш -  при моята става като задържа едновременно натиснати копчето за избор на програма и това за старт.

# 244
  • Sofia
...Уърпул заради джет пръскачките. Мисля че само те имат такива...
Привет!
Простете невежеството ми 1. какво представляват и какви са предимствата на джет пръскачките?

В лутане по избор на миялна съм. Моля, да ме образовате и за:

2. Какво значи терминът-лъч на пода?;
3. За отложения старт за какви часове да гледам?;
4.какви да са децибелите, за да е тиха?.

Загледах тази:
https://zora.bg/hotpoint-ariston/lstf-9h124-cl-eu/27239

Нямам яснота какво представлява:

5. Държач за тенджери?;
6.FlexyPower мотора?;
7.Трета кошница(тава/подвижна)-за какво служи?

Благодаря предварително за отговорите!:bouquet:

Лъч на пода вече са обяснили и е много удобна функция. Лично съм ползвала такава съдомиална в чужбина и марката за мен е най-добрата.

# 245
Когато миялната свърши, сама ли суши съдовете или трябва да се открехва вратичката, за да излезе парата?

# 246
Когато миялната свърши, сама ли суши съдовете или трябва да се открехва вратичката, за да излезе парата?
Зависи от модела мисля. Не пише ли в упътването. При моята пише че е с топлообменник вътре и мисля че едната и стена от вътре става по-студена и парата си изкондензира там и се стича във филтъра и съдовете ми излизат сухи (без пластмаса и тефлон) т.е. трябва съдовете да могат да се нагреят добре и водата да се изпари от тях и да изкондензира по стените на съдомиялната. Включила съм и опцията за интензивно сушене. В упътването ми никъде не пише да се отваря след работа, а и хич не ми харесва идеята тази пара да тръгва нагоре към кухненския ми плот и шкафчетата.

# 247
  • София
Това не го разбрах,  сушенето на съдове си е част от програмата, не става в последствие след нея, освен ако програмата не е кратка с изрязана фаза на сушене.
И веднага да отворя машината и след малко да я отворя, и да я забравя няколко часа все са ми еднакво сухи.

# 248
Точно така си е. Но тук съм чела че някои момичета си ги отварят за по десетина минути за да излезела парата.

# 249
  • София
Аз ако съм наблизо също я отварям, не ми пречи. Да ако постои повече отворена може да ти изсъхнат и тефлона и пластмасите Wink

# 250
Наплашена от влага, мухъл и раздут плот ( предишното ни жилище) никога не я отварям. Но и най-често я пускам на отложен старт и тя приключва в 2-3 часа посред нощ и сутринта всичко си е ОК.

# 251
  • Sofia
Аз ако съм наблизо също я отварям, не ми пречи. Да ако постои повече отворена може да ти изсъхнат и тефлона и пластмасите Wink

За какви пластмаси говорите? Sad

# 252
  • Sofia
Наплашена от влага, мухъл и раздут плот ( предишното ни жилище) никога не я отварям. Но и най-често я пускам на отложен старт и тя приключва в 2-3 часа посред нощ и сутринта всичко си е ОК.

какъв плот се е раздул от съдомиална? ПДЧ?

# 253
  • София

За какви пластмаси говорите? Sad
ако си сложила нещо пластмасово да се мие - кутия за съхранение например, дъска, купата на блендера и разни от сорта Wink
Иначе то пара се вдига само ако наистина  веднага я отвориш.

# 254
Моята беше Елетролукс, никога не сушеше сама без да съм открехнала вратичката да излезе парата, сега на приятелката ми същатата работа и затова реших да питам как е при вас.

Общи условия

Активация на акаунт