Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 615
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Като ви чета стигам до извода, че трябва да отида на гости у приятелка. Да омеся тутманик и да видя после как ще й измие миялната тавата  Mr. Green

Апропо какво имат предвид под комплект?

# 526
О, да, и най-добре ако ти хареса как мие, да си купиш същата.
Комплект е две-три чинии, чаши и вилици. Не включва тави и други неща. 

# 527
  • София
О, да, и най-добре ако ти хареса как мие, да си купиш същата.
Комплект е две-три чинии, чаши и вилици. Не включва тави и други неща. 

Едва ли ще мога да си купя същата, защото е на доста години. Просто явно нагледно ще трябва да видя за какво иде реч.
Определено съм на мнение, че ако не може да измие всичко сама, а се налага аз да търкам, няма да дам пари за този уред.

# 528
Ами то е малко като с децата- докато го нямаш, не можеш да си представиш какво е. После не можеш да си представиш живота без него  Laughing

# 529
  • София
Аз плакна абсолютно всичко преди поставянето му в миялната. Peace Peace
Тави, тенджери, съдове в които съм бъркала сладкиши, оставям в мивката да си се понакиснат и тогава поставям в машината.
Храната гние, за мен, от момента на поставянето на мръсната чиния в миялната. Мръсна чиния=гниене. Така виждам аз нещата. При положение, че преди да си купим миялната, за всяка чиния съм висяла на мивката, за да не ми се трупат мръсни съдове ooooh!, оставянето на суха немита чиния, чакаща пускането на копчето е чиния с гниещи остатъци. Naughty
Пояснявам за недоразбралите. bowuu

А точно, взе ми думите, дето ме мързи да ги изпиша толкоз.

Нана, много по-трудно е да се измие на ръка ам-найсе чинийки, чаши и прибори, отколкото няколко съда за готвене, това е според мен. Хич не го мисли а щом имаш място и възможност, си купи голяма съдомиялна, ако готвиш много и събираш доста съдове, ще я пускаш по 2 пъти.

# 530
Аз няма какво повече да добавя, освен само да посъветвам Нана да ползва хартия за печене  - най-лесният начин да няма нищо загоряло  Wink
А иначе  -справя се и моята машинка със загорели тенджерки, а относно дали се хващат големи тави и тенджери - да, в 60-см-ова миялна можеш да събереш практически всякакъв съд за домашно ползване. Е, тава за лютеница едва ли  Laughing, но 7-8 литрова херметическа ми се събира без проблем.
И аз не плакна, не виждам никакъв смисъл в това  Crazy

# 531
  • София
Рали, аз ползвам и хартия за печене и всякакви други джаджи, свързани с месенето. Но повярвай ми още не съм видяла човек, който да успее да намаже погача отгоре с яйце без да докосне стените. Освен ако не я маже само в средата  Mr. Green

Така или иначе благодаря на всички ви за разясненията. Към момента ще остана без този уред, докато световните умове измислят начин да мие тави без да се налага търкане. Ние сме трима души вкъщи, нямам особено количество нито чинии, нито чаши за миене. Големите работи са ми проблемът, но явно ще си остана с по-качествената миялна - ММ  hahaha

# 532
  • София
......, но явно ще си остана с по-качествената миялна - ММ  hahaha

Аааа, ама така кажи деее, ти си имаш жива миялна!  Joy Завиждам ти!

# 533
проблемът, но явно ще си остана с по-качествената миялна - ММ  hahaha

GrinningДа ти е жива и здрава миялната тогава  bouquet В такъв случай обаче се чудя как така на него още не му е хрумнала идеята за машинката  Sunglasses Защото си спомням моят братовчед, след като жена му забременя, миенето стана негова грижа. И още на 1-вия месец купиха миялна  Laughing
Аз, от 8 месеца с нея, мога да кажа, че загоряло от тава/тенджера съм имала неизмито око ко 2-3-4 пъти, максимум. На по-дългичка програма пускам, ако ме съмнява, че положението е по-сериозно, и нямам грижи. А и после, дори и да има нещо останало (както казах, в броящи се на пръсти случаи), много по-лесно се трийва на ръка с телчето и готово. Абе благинка си е помощницата. Икономисва и вода.

# 534
  • София
Аз готвя предимно във фурната, затова тавите са ми голяма болка. Това, разбира се зависи много от навиците в едно семейство.
Има жени, които основно готвят в тенджери.

За съжаление имам големи проблеми с костите, отглеждам си разни болежки и от две седмици например дясната ми ръка и почти неизползваема. Затова и силно се надявах на миялната да е способна. Ама...

Иначе ММ няма проблем с миенето на съдове, но работата му е със странно работно време и понякога го няма с дни. Тогава вече аз трябва да съм на мивката.

Но да не ви занимавам с лични грижи. Имам храна за размисъл.

# 535
Ама какво АМА... В толкова мнения споделиха момичетата че съдомиялната Е способна да ви измие тавите. Дори и от 10 пъти да остане недоизмито някъде то при мен е с големината на 1-2 лева и пада много лесно. Който не е ползвал не може да си представи какво е. Ама се свикваа... Аз вече не мия. Нищо.

# 536
  • София
Ама какво АМА... В толкова мнения споделиха момичетата че съдомиялната Е способна да ви измие тавите. Дори и от 10 пъти да остане недоизмито някъде то при мен е с големината на 1-2 лева и пада много лесно. Който не е ползвал не може да си представи какво е. Ама се свикваа... Аз вече не мия. Нищо.

Браво на теб!

Аз обаче искам преди да дам 1000 лева да съм напълно убедена, че повече няма да измия и едно петно.  Mr. Green
Така че ама-то си е в сила. Колкото казаха, че Е способна, толкова и ми писаха, че НЕ Е способна.
Така че дотук не виждам единодушно мнение, което да наклони везните.

Разбира се, това касае само мен. Вие вече сте си купили миялни  Simple Smile

# 537
Аз не видях някой да е написал че не му е измила,напротив, но...ти си знаеш
Моята миялна даже не е 1000 лева, а доста по-малко, макар че е с инверторен двигател, 3 кошници, 3 перки и всякакви екстри
Преди съм мила с една стара проста миялна 2 ръка, която беше само с 2 програми и 2 температури, но пак не съм мила на ръка
Фурната ми е Електролукс ХХЛ с най-голямата възможна вътрешност, понеже ядем САМО домашно готвена храна-готвя много. Включително печива, хляб и какво ли не. Та големите тави на фурната влизат вътре в миялната, да. И си се измиват. Ежедневно 3 човека си носим и обяд в кутии. Всичко това се мие всеки ден в миялната-тави, кутии, чинии и т.н. За мен е  несравнимо колко по-добре и икономично ги измива миялната, отколкото бихме го направили ние.
Иначе съм си купила постелка за много кратно печене и силиконово килимче, както и ползвам хартия за печене. Слагам ги на тестените печива. Пържолите пък слагам в стъклени тави, те не загарят и се измиват прекрасно в миялната. Пък и на ръка също би било по-лесно.

# 538
  • Варна
Боже ,колко се радвам че в скоро време и аз няма да мия НИЩО Hug Party Party

# 539
  • София
nana77 - има съвсем читави машини по 500-700 лв.
Пък ти си решаваш дали ти е по-важно да не измиеш никога повече и едно петно или да си миеш всичко от-до Wink

Общи условия

Активация на акаунт