Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 551
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Благодаря момичета! Явно БОШ просто нямат такъв бутон.

И честит празник от мен! Да сте здрави, обичани и уважавани   Hug

# 721

Запушени перки? От тази тема знам, че лидълските таблетки не са лоши /но не съм пробвала/, така че едва ли е от тях. 
Ако не е това, другото е ясно. /нищо лично/

Благодаря много никога не съм се сещала че може да е от перките имаше 4-5 запушени дупки,изчистих ги сега е по добре  bouquet

# 722
  • София
@ j.adore - нещо оплете цитирането и отговора, но нищо Simple Smile Радвам се, че помогнах със съвет.

# 723
  • ИЛИНДЕН
 Здравейте, имам следният проблем. Имам бош от около пет години. Редовно си я поддържам и й чистя филтрите....до сега не съм имала никакви ядове с нея. Наскоро започна да бръмчи странно при вземането на вода и за моя изненада видях, че в края на програмата оставя локва лигава вода на дъното. Точно над решетъчния филтър.Все едно нещо и пречи да се оттече водата. Каква може да е причината, при положение, че няма как да е запушена. Толкова време ми е работила перфектно и съм се грижила за чистотата на филтрите й ?! Моля за съвет и ако някой се е сблъсквал с подобно нещо, моля и за техник или сервиз. ....не зная какво  да правя ?!?

# 724
  • София
fragal Щом си сигурна, че не е от запушен филтър, ще ти трябва техник или сервиз, ако е гаранционна още. Описания от теб проблем ми прилича на проблем с помпата. Това може техник да го каже със сигурност, след като я чуе и види на място. Тази лигава вода е от препарата + остатъците от храна по приборите и едва ли излизат съвсем чисти, след като самата миялна не може да си оправи водите, но дори и да са видимо чисти я поправи да не "повлече" друг проблем след себе си.

# 725
  • ИЛИНДЕН
Гаранцията със сигурност е изтекла ....минали са 4-5 години. Последният път водата беше съвсем малко, но пак "ръмжеше" при взимането на вода.
Моля някой да ми даде телефони на сервиз на Бош, защото не зная къде ми е книжката. Благодаря предварително

# 726
Някой с опит и мнение за миялна на 45 см.? Всъщност ме интересуват минусите. Колко е фатална разликата в ширината....

# 727
  • София
аз имах 45см, смених я с 60см.
минуса е само в количеството съдове, уж са само 15см, но доста събира.
не мисля че е фатално ако е по-малката, пуска се по-често.
и в голямата не пускам тавата от фурната например, защото ще ми заеме цялото място.

# 728
Благодаря. По-скоро това ми беше въпроса, колко е фатално откъм тави и тенджери, но планираме голяма и дълбока мивка.

# 729
  • на Мелмак
Мииии , и аз имам голяма мивка и 60 см съдомиялна , но мивката не я използвам за миене на тави , особено.
Яд ме е , че я взех голяма , само място ми заема - мивката де Peace

# 730
  • Русе
Ако нямаш никакъв варант за голяма, тогава задължително малка, но не се лишавай. Преди 10-11 г като купихме първата миялна имахме само един възможен шкаф, в който да я вградим, та взехме 45 см. Бяхме двама, децата се родиха, ползвала съм я на мах, нищо не мия на ръка. Преместихме се преди 4 г, имам голяма кухня, взех 60 см. Така че, ако имаш място - 60 см, ако не поне 45. И тавата на фурната се събира, ако искаш. Simple Smile

# 731
  • София
emka_dremka - ako имаш възможност, т.е. място, си вземи голяма /60см/. Дори и да не я пълниш всеки ден пак е по - добре , т.к. след гости примерно или нещо по-така да си готвила, ще вкараш всичко наведнъж, тавите на фурната също влизат. Някои 60см. имат и функция половин зареждане, но има нещо друго - когато си имаш миялна започваш да цапаш много повече съдове. Разлика в цените, тока и водата няма особена между двата размера, така че няма да спестиш от тези неща. Най - много да се набутваш с вода и ток, ако почне да не ти стига 1 на ден и да я пускаш по 2 пъти примерно. Както са само някакви си 15 см., така има осезаема разлика във вместимоста измерено в съдове. Вероятно ще имаш и проблем с дозиране на таблетки при 45см-ва, т.к. 1 в повечето смучаи идва силна, а половин - малко. Ако обаче нямаш никакво място за 60 см., си вземи 45 - по-добре от нищо. Назад в темата или в предните е дискотирано не веднъж за + и - на двете и кое е по-добре. Според мен да си купиш малка миялна и голяма мивка е ... как да кажа - не особено логично, освен в случай че нямаш никакъв шанс да жертваш някой шкаф и да набуташ 60 см. машина.

# 732
Някой с опит и мнение за миялна на 45 см.? Всъщност ме интересуват минусите. Колко е фатална разликата в ширината....

Моята е такава-едно заради липса на място,второ,защото вече сме двама в къщи. Пускам я веднаж на 2 дни. Т.е. я пълня за два дни-ако не сме имали гости. У дъщеря ми е голяма,но са 4 човека. Пуска се всеки ден събота и неделя,а делнични дни понякога на 2 дни веднаж,защото през деня няма никого у тях-т.е. не се обядва там,че понякога и не се закусва.
Минусите-обем 3/4 от големите,а разхода на ток и вода не е 3/4 ,а повече.

# 733
Ами аз съм с малка , 45 см, поради липса на място . Пускам я всеки ден и вече ако имам повече тенджери или тави пускам и по два пъти . Нищо не мия на ръка , по-големите тави слагам само по една долу , ако ми е по -чиста тенджерата , от супа или крем нишесте и горе съм слагала и пак ми се измива .
Вземи си според мястото, ако трябва ще я пускаш понякога и по два пъти , ние сме 4 човека и се справям с малка  Simple Smile

# 734
  • София
Момичета, някой с този модел да сподели наблюдения?
http://www.tehnomix.bg/siemens-sr-26-t-897-eu

Общи условия

Активация на акаунт