"Елена" или "Йоана"?

• 5 288
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
Ако си Елена и се представиш като Ели, от къде идва изводът, че се срамуваш от името си?
Всички Елени, които познавам, са Ели. Това Ленче само из фолклора и на шега съм го чувала да се използва.

Е, да се представяш с име което не е твоето какво означава? 😉

# 46
Че то Ели име ли е? Аз мислех, че е съкратено от Елена и когато се казваш така е напълно нормално да се представиш със съкращението, с което искаш да те наричат. Адски много хора го правят, да не кажа повечето.

# 47
Че то Ели име ли е? Аз мислех, че е съкратено от Елена и когато се казваш така е напълно нормално да се представиш със съкращението, с което искаш да те наричат. Адски много хора го правят, да не кажа повечето.

Странно newsm78 Винаги съм мислела, че хората си казват целите имена при запознанство.
Аз не го намирам за нормално и точка. Родителите са ти избрали име, ако не ти харесва можеш да го смениш но да дрънкаш лигави тъпотии от рода на Ели, Льони, Йони за мен е инфантилно! Единствено майка ми нарича с "галено" име но не мога да й обяснявам на нея, че не е ОК.... От бебе ме е "поЛенчила"  Joy Joy Joy

# 48
Някои се представят с цялото си име, но не ми казвай, че никой не ти се е представил със съкращение. Понякога хората предпочитат по този тактичен начин да кажат как искат да се обръщат към тях.

# 49
  • ту тук, ту там
За някои съм Льони, да. И Лени също.  Heart Eyes Но и на Ленче не се сърдя! Винаги се представям с "Елена", но ми харесва да ме наричат с галено име. И ако някой уцели някой от горните варианти, мигом ми става няколко пъти по-симпатичен, а и си правя извода (давам си сметка, че абсолютно не е показателно!), че и аз съм му симпатична! Напоследък много ми харесва и да съм "Елени"!  Heart Eyes

Малко пооспамихме май, ама пък може и да е полезно на авторкатаа!  Embarassed

# 50
Еми аз съм от Бс, имам познати с име Елена, и галено им викат Льони/Льонка. Ели е галено на Елисавета напр. То може във всеки край да е различно. Само мога да предполагам.

# 51
Йоана е по-масово. Гласувах за Елена.  newsm51

# 52
Някои се представят с цялото си име, но не ми казвай, че никой не ти се е представил със съкращение. Понякога хората предпочитат по този тактичен начин да кажат как искат да се обръщат към тях.
Мъжът ми ми се представи като Митко. Crazy Аха да си кажа, егати колко лигаво, да не е на 5, ама добре че бях пийнала и не го отразих  Joy

# 53
# 54
След като публикувах темата и анкетата и изчетах коментарите, се отказах и от двете имена:)Вече имам предвид друго име, но няма да го споделя докато не стане официално.Благодаря за мненията на всички.

# 55
И аз съм за Елена.
И според мен не е нормално да се представяш с галено име. Моето е много дълго, но винаги го казвам цялото.

# 56
Разбира се, че е нормално. Всеки си има стил на общуване. Някои са много фамилиарни от самото запознанство, други са дистанцирани и след много време. Това се усеща и в начина, по който се представяш.
Някои хора се представят със съкращение, за да покажат как точно искат да бъдат наричани. Ако имат претенции.

# 57
Сигурно съм голяма консерва ама какво значи "както искат да бъдат наричани" Rolling Eyes Родителите са им дали име и така трябва да бъдат наричани. Ако не им харесва да си го сменят, но да се представяш с невярно име си е диагноза... Mr. Green

# 58
E, чак пъ невярно име. Ако си Елена и искаш да ти казват Лени, а не Ели, си го споменаваш. Ако си Александър и не искаш Сашо, а Алекс - също. Или Катерина, която не иска да е Катя, а Кати.
Давам само примери от форума тук из темите.
Или Любомира, която иска да е Мира, а не Люба. И т.н. Има хора, които силно предпочитат едно съкращение пред друго и много се дразнят, ако им кажат по другия начин. Затова най-добре да си уточнят от самото начало, вместо да намразват този, който ги нарича по дразнещия начин.
Хората имат всякакви претенции. Едни мразят да им казват с каквото и да е съкращение, а други се чувстват нахокани, ако им кажат с цяло име. За да се разбираме трябва да се съобразяваме едни с други.

# 59
E, чак пъ невярно име. Ако си Елена и искаш да ти казват Лени, а не Ели, си го споменаваш. Ако си Александър и не искаш Сашо, а Алекс - също. Или Катерина, която не иска да е Катя, а Кати.
Давам само примери от форума тук из темите.
Или Любомира, която иска да е Мира, а не Люба. И т.н. Има хора, които силно предпочитат едно съкращение пред друго и много се дразнят, ако им кажат по другия начин. Затова най-добре да си уточнят от самото начало, вместо да намразват този, който ги нарича по дразнещия начин.
Хората имат всякакви претенции. Едни мразят да им казват с каквото и да е съкращение, а други се чувстват нахокани, ако им кажат с цяло име. За да се разбираме трябва да се съобразяваме едни с други.

Сега си погледнах предните постове в темата и ....😂 ние с теб си намиламе едни и същи неща Joy Ама пък не се караме, възпитани сме демек bowuu Joy

Общи условия

Активация на акаунт