Небрежно отношение към малко дете

• 15 904
  • 104
  •   1
Отговори
Здравейте, регистрирах се с въпрос по належащ проблем.
Живея в кооперация и точно над мен има семейство с малко дете. Днес разбрах, че е на една година, бащата бил чужденец, майката по цял ден работела...
Детето се къса да реве от ранни зори, това продължава с часове. Случва се всеки ден в продължение вече на месец. Хората, доколкото разбрах бабата, не отваря вратата, казват, че детето е с температура. Това ме накара да се запитам що за родители и въобще хора, които се грижат за малко дете няма да го заведат в болница ако симптомите не отшумяват толкова време.
Всекидневният шум е едно на ръка, ако е музика или ремонт би се изтърпяло, но това е мако дете, което се дере до скъсване всеки ден, непоносимо е да се слуша, идват ми асоциации какво ли тия хора правят с него.
Пиша тук за да ми дадете съвет към кого да се обърна. Мога да се обадя в полицията но едва ли ще се отзоват на сигнал за шум. Би трябвало да има някаква интсанция която да се занимава с подобни проблеми. Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 19:47 от Октовамп

# 1
      Мястото на такива сигнали е в Отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" (социални грижи) на общинско ниво.
      На кого не отварят вратата и от коя баба разбра? Неясен е постът ти в тази чат.

# 2
Извинявам се.
Днес се свързах към седем вечерта с домоуправителят, който живее точно над тях. Каза ми, че е ходил да ги търси, жената не му е отворила вратата. Позвънил е по телефон и тя е казала, че е в апартамента, на въпроса защо не му е отворила отговор не е получил.
Разбрах, че майката работела по цял ден, детето плачело за нея... Що за майка би отишла на работа при бебе с температура 39 градуса? Знам, че понякога нямаме избор, но това е нечувано. Още повече поликлиниката е на ъгъла, ако стандартното лечение не помага, би трябвало, логично е, да заведат детето на лекар.

# 3
      Вече посочих къде да подадеш сигнал, направи го, ако имаш притеснения за детето.
      Останалите коментари ги подминавам, защото нямат място в темата. Оценката за родителските качества е работа на социалните и то не по предположения на комшийката, а след реална проверка. Странно звучи, че знаеш точно колко градуса е температурата на детето, а дори не познаваш съседите.

# 4
Ако нещо те притеснява трябва да се свържеш със социалните. Иначе, нашето дете ревеше почти непрестанно 6 месеца и с кратки почивки до годинката. Срам ме беше да мина във входа а по улиците бабите ме спираха за да ми дават съвети как да не реве бебето. Водили сме я на лекар нееднократно-физически здрава. Преживяхме го. Сега смея да твърдя че е най-спокойното и лъчезарно дете на света

# 5
      Вече посочих къде да подадеш сигнал, направи го, ако имаш притеснения за детето.
      Останалите коментари ги подминавам, защото нямат място в темата. Оценката за родителските качества е работа на социалните и то не по предположения на комшийката, а след реална проверка. Странно звучи, че знаеш точно колко градуса е температурата на детето, а дори не познаваш съседите.

Коментара ти ми се струва язвителен и всичко, което казах си е точно на мястото. Аз не празнодумствам и не разтягам локуми. Първо информацията била недостатъчна, сега нямала място в темата. Регистрирах се специално защото се притеснявам за детето, с което нямам абсолютно никаква връзка, това би трябвало да ти говори достатъчно.
Както казах, свързах се с домоуправителя, той ми каза всичко, не познавам лично хората. Нищо странно няма в това. И "комшийка" е турцизъм, най- малкото звучи пренебрежително. Ако не ми пукаше щях да изляза някъде да пия кафе и въобще да не се занимавам.

Имам съмнения за това как се грижат за това бебе, за това отворих темата. Ако модераторите я считат за неуместна, нека да я изтрият. Но то се дере, не просто плаче, тази сутрин започна към девет часа, до единайсет и половина не спря. Не е нужно да имам диплома за лекар за да знам, че нещо не е както трябва. От инат така не се реве.
Ако това не спре наистина ще се свържа със социалните. Не ми се е случвало преди, за това не съм наясно. Благодаря на всички за съветите.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 20:59 от Октовамп

# 6
На колко е бебето?

# 7
Година и половина, доколкото разбрах. Ходело на градина, от седмица било с 39 градуса и бабата стояла вкъщи да го гледа. Бащата не говорел изобщо български, не го и поглеждал.
Това получих като информация, не съдя хората, но си правя изводи. Писъците на това дете се носят из целия блок, нещо очевидно не е наред с него.

# 8
Коментара ти ми се струва язвителен и всичко, което казах си е точно на мястото.
     Права си, язвителен е коментара, извинявай за тона. При въпрос "Къде да подам сигнал" и два пъти уточнено, че не познаваш хората, вчера си научила кой какъв е, коментирането на родителските качества на майката ми се струва излишно и ненужно. И понеже имам опит със сигнали от всякакъв вид и род, споделям, че съпроводени с подобни възклицания, изводи и коментари, водят до несериозно отношение към подаващия ги.
      Реакцията ми е такава, защото детето може да е застрашено.  

# 9
Ами действай тогава, подай сигнал и да се задействат ибституциите. Довери се на вътрешния си глас

# 10
Ами действай нещо. Обади се в полицията веднага кажи им за какво става дума. Страхуваш ли се?
Кажи, че тези писъци са постоянни, че бабата е с него и не отваря вратата, обясни, че е ходил домоуправителя и че се притеснявате какво се случва с това дете.

# 11
Да ви кажа като ви чета и направо страх ме хваща. Не можело да реве 2 часа от инат. Вчера пуснах тема да искам съвет, тъй като детето ми на година и 2 месеца през ден през два реве истерично часове... преди сън. Онзи ден рева 3 часа без да спре и нищо не го боли.. и не съм го неглижирала напротив.. всякак се опитвах да му помогна и да го разсея, за да спре. И мен ме е срам като минавам покрай комшиите, но сега ще ме е и страх, че като нищо може да пратят социалните и при мен на основание детето реве всеки ден по 2 часа. Колко деца имаш и каква е  нормата колко може да реве едно бебе. Разбирам, че е дразнещо да го слушаш, но чак теми, чак драми , та социални...

# 12
Да ви кажа като ви чета и направо страх ме хваща. Не можело да реве 2 часа от инат. Вчера пуснах тема да искам съвет, тъй като детето ми на година и 2 месеца през ден през два реве истерично часове... преди сън. Онзи ден рева 3 часа без да спре и нищо не го боли.. и не съм го неглижирала напротив.. всякак се опитвах да му помогна и да го разсея, за да спре. И мен ме е срам като минавам покрай комшиите, но сега ще ме е и страх, че като нищо може да пратят социалните и при мен на основание детето реве всеки ден по 2 часа. Колко деца имаш и каква е  нормата колко може да реве едно бебе. Разбирам, че е дразнещо да го слушаш, но чак теми, чак драми , та социални...

Като ти звъннат на вратата не отваряш ли?

# 13
И мен ме е срам като минавам покрай комшиите, но сега ще ме е и страх, че като нищо може да пратят социалните и при мен на основание детето реве всеки ден по 2 часа. Колко деца имаш и каква е  нормата колко може да реве едно бебе. Разбирам, че е дразнещо да го слушаш, но чак теми, чак драми , та социални...
Със сигурност е по-добре социалните да си вършат работата. По-добре е да те проверят и теб, отколкото да остане едно наистина неглижирано дете. А ти ако си гледаш детето няма от какво да се притесняваш.

# 14
  • тук и там
Авторката да каже наистина колко деца има и има ли въобще...Извинете,но ми се струва несериозно да подаваш сигнал,на базата на имфирмация от трето лице.Домоуправителя звънил,той бил говорил със майката и не знам си какво,а авторката дори не познава въпросните съседи...Ами като си толкова загрижена,обади се ти,отиди ти да позвъниш  на вратата и т.н..Да подаваш сигнал на база-тоз рекъл,онзи казал е несериозно.
А колкото до неотварянето на вратата,пак не бих си правила  прибързани заключения.Въобще не е ясно какви са  отношенията със съседите и т.н.А ако бабата го гледа в момента,и не живее там ,за нея домоуправителя е непознат човек,защо да му отваря?На въпроса-като ми звънят на вратата не отваряш ли-ами отварям по моя преценка,на непознати не отварям,ако не е в удобен час за мен не отварям, и т.н-не съм длъжна да отварям вратата на всеки ,по всяко време и повод.Отговарям на въпроса,защото и аз съм със ревливо бебе Peace

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 08:51 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт