Помощ! Плач, викове и неспане през нощта

• 4 608
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Измиване на лицето? Освежава и човек "изтрезнява", излиза от състоянието.
Пробвайте каквото се сетите, ще налучкате накрая Simple Smile при всяко е различно.

# 16
на мъжа ми майка му му гаси клечки като не се успокоява..попринцип се смее докато го мокри и му пребаива, но в това му състояние започва да се дере още по силно..

# 17
Уф, какви клечки, какво баене  Confused
Колкото човека сте при бебето, когато се стресне? Осигурете му спокойствие, не го стресирайте допълнително с такива неща.
То голям човек ще се шашне, ако започнат да му гасят клечки насреща, та какво остава за бебе...

# 18
само аз и баща му сме при него, но след 40 мин рев баба му идва от другата стая..

# 19
  • София
 Shocked  Какво е това "гасене на клечки"?

ПП Какво баене, бе хора, защо се занимавате с глупости, вместо да се консултирате с 1-2-3 педиатъра, ако трябва, и те да ви насочат  ooooh! Според мен е период, но консултацията не пречи. Врачки, баячки, клечки....  doh

# 20
А в църквата ходихте ли?
Идете и кажете на свещеника за какво става дума, той си знае коя молитва да му прочете на детето.

Ние сме имали много пъти такива премеждия с малката ми дъщеря. Винаги ни е помагало.  Peace

Това ми звучи като рекламата за содата и киселините - пия сода вече много години и винаги ми помага.

Мне. Няма нищо общо с тая реклама.
Не ви се е случвало и не знаете какво представлява описаното от авторката на темата.

Не знам какво е обяснението на случващото се. Споделям какво ни помогна на нас. И го препоръчвам пред ходенето по врачки и баячки!

# 21
Ние от зор сме ходили да му леят куршум, защто се побъркахме вече, а  не че толкова вярваме. докторите казват че това преминава, че е по чувствителен сигурно...преживява повече нещата които са му се случили

# 22
  • Плевен
А при детски психолог ходихте ли?

# 23
Не, но току що пак говорих с личният му доктор и каза, това, което общо взето се пише- е този период трябва да го ирасте и да имме търпение

# 24
а и какъв детски психолог на 1г,8м като той още не може да говори?

# 25
Няма значение дали говори, той ще разчете поведението му.
Но както и педиатърът на детето е казал, при вас няма никакъв проблем, нормален етап от израстването.
При различните деца е с различни прояви и продължителност, при някои по-леко, при други много по-тежко от вашето. Просто се израства.

# 26
той е доста ревлив...в смисъл, плаче и стой настрана от непознати хора, така че най- вероятно ще плаче дори и да го заведем на психолог, а и в нашият град не съм чула да има детски..незнам Simple Smile

# 27
Почети за състоянието "pavor nocturnus" или нощен ужас. Не се стресирай, доколкото ти е възможно, казват, че минава с възрастта. Успех.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=868125.0

# 28
Пробвай да спите освен на лека лампа и на телевизор пуснат тихо на неговия канал с детските и да има видимост към него... При нас помагаше много... Peace

# 29
  • София
Ние сме вече на 2 г и половина и това състояние продължава откакто се е родил, с леки вариации. Най-тежко беше във вашата възраст - пищежи, дране на лицето, мятане на ръце и крака, блъскане... няма успокояване и така няколко пъти на нощ. Който не го е изживял, не знае какво е.
Мислех, че е обладан от бесове по едно време  Shocked
Правили сме всичко - лели сме куршум, баели са му не една, а две баячки, молитви в църква сме чели, ходили сме на психолог, направи ни семейна констелация, ако искаш на лични ще ти там контакти, в София е обаче, това като че ли помогна най-много. И на маг го водих, магия му развали... страшна работа.
На сутринта нищо не помни. Същото е и на обедния сън...
Извеждали сме го навън, да гледа звездите, и какво ли още не.
При деца до 3 години психолозите работят с майките, те са "връзката" на детето със света. Не е смешно, нито патологично, някой път се налага.
Писала съм и в темата "pavor nocturnus" - това си е баш си е диагнозата, точно по начина, по който е описано в интернет.
В момента се е пооправил - в смисъл, буди се и реве, обаче е контактен и лесно се успокоява. И не ходя много-много при него - колкото повече внимание му обръщам, толкова по-зле става.
И аз си мислех, че не се случва с други деца, но се оказа, че има много такива случаи.
Ааа, и доста хомеопатия сме изпили, тя също помага, говоря за класическа хомеопатия - и тук мога да препоръчам доктор на лични.
Не бой се, ще мине, обаче е страшно трудно за родителите  Cry
Важното е, че не оставя следа в психиката на детето, това ме увери психоложката.

Общи условия

Активация на акаунт