За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 934
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
И аз съм с инхалатор на PIC, само че хипопотама, много съм доволна, струваше 150 лв  Peace

# 46
  • София
Ние взехме инхалатор на Микролайф - 126 лева. Тези с фигурките са по-скъпи заради външния вид, иначе вършат същата работа като по-евтините. Най-важното, което се гледа, е колко разпръсква. Нашият е 0.35 мл/мин., което е едно от най-удачните.

# 47
  • София
По принцип си права за външния вид, но при нас помага, за да харесва инхалациите - Зайо това, Зайо онова и така  Party
Иначе моят е 0.25 мл/мин, но като не сме пробвали различни видове, не мога да кажа кое е удачно.
Доволна съм, може би има и по-добър вариант  Thinking

# 48
Мами, не знам дали мога да задам въпроса си тук. Моля, ако има някоя мама дистрибутор на Аквасорс да ми пише за цена коластрата, понеже искам да взема за бебка. Благодаря ви

# 49
  • София
https://epharm.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/man … Imuu6gaAvjj8P8HAQ
Ей тук ги има всички техни продукти. Можеш да комбинираш Колактив със зелена енергия, аз така давам на сина, доволна съм.

# 50
  • София
Моето дете от събота е с течащ нос и кашлица, в понеделник ни казаха - фарингит. Обаче няма температура. Диагнозата ли са объркали или все пак е възможно да протече без температура?  newsm78

# 51
Май ще се спра на инхалатор PIC, макар че много препоръчват и Омрон! Скорост на небулизация ли означава скорост на разпръскване, че на всичките им е написано различно в характеристиките и това ли да гледам най вече? newsm78 Когато бяхме в болница ни дадоха инхалатор, който беше доста шумен...колко децибела да взема? Извинявайте за многото въпроси,но днес искам да го поръчам а има толкова видове с различни характеристики и огромни разлики в нивото на шума и разпръскването?
Искам да попитам и притежателите на такива инхалатори трябва ли да се сменяват някакви филтри на 6 месеца и откъде се купуват ? Благодаря  bouquet

# 52
  • София
Не скоростта, а колко фино разпръсква частиците.
Колкото до шума - нашият е шумен, но детето не се впечатлява и не се плаши.

# 53

това са характеристики на PIC:
Текущ поток: 7 ±1л/мин
Условия за употреба на апарата: 20 мин. включен / 40 мин. изключен
MMAD: 3.2 ±0.2 µm
Вдишвани частици: 72.2 ±2%
Капацитет на небулизаторната чашка: 5 мл
Ниво на шума при 50 см: 68 dB
Скорост на небулизация: 0.25 ±0.04мл/мин
Тегло: 1690 ±5 гр

Основни технически характеристики Омрон:

Вместимост на резервоара на разпрашителя: 2 ÷ 7ml
Размер на частиците: ≤ 3µm
Степен на разпръскване: 0,5ml/min
Ниво на шум(на разстояние 1m):  60dB

Как да ги сравнявам? newsm78

# 54
  • София
PIC-ът бръмчи колкото абсорбатор на втора степен, горе долу.
На бебето му харесва, даже заспива понякога от белия шум.
Не е приятно, че бръмчи, но пък за 5-10 мин не е такава драма.
А техническите характеристики са малко тъмна Индия - консултирай се с мъжа ти, а? Аз така правя като затъна в чудене какво да купя...  Peace

# 55
  • София

това са характеристики на PIC:
Текущ поток: 7 ±1л/мин
Условия за употреба на апарата: 20 мин. включен / 40 мин. изключен
MMAD: 3.2 ±0.2 µm
Вдишвани частици: 72.2 ±2%
Капацитет на небулизаторната чашка: 5 мл
Ниво на шума при 50 см: 68 dB
Скорост на небулизация: 0.25 ±0.04мл/мин
Тегло: 1690 ±5 гр

Основни технически характеристики Омрон:

Вместимост на резервоара на разпрашителя: 2 ÷ 7ml
Размер на частиците: ≤ 3µm
Степен на разпръскване: 0,5ml/min
Ниво на шум(на разстояние 1m):  60dB

Как да ги сравнявам? newsm78

Ето това са на моя:
Технически спецификации
Скорост на разпръскването: 0.35 мл/мин. (NaCI 0.9%);
Размер на частиците: 75% < 5 μm NaCI 0.9%; 2.61 μm (MMD с 0.9% NaCI с помощта на каскаден импактор);
Въздушен поток от компресор: 12 л/мин.;
Ниво на шум: 56 dBA

Трябва да се гледа размерът на частиците в µm, но и при двата модела, които си посочила, са почти еднакви. От двата модела повече ми харесва Омрон, защото степента на разпръскване е по-висока и е по-безшумен.

# 56
Който и да избереш между пик и омрон, няма да сбъркаш. Двата са едни от най добрите инхалатори на пазара, ние бяхме в същата дилема между тях мъжа ми отиде и взе на омрон той така прецении така реши дилемата хихихи Simple Smile Успех и дано много рядко ви се налага да го ползвате Simple Smile

# 57
здравейте мами, леко съм притеснена и имам нужда от отговор .. от около час два малчо, който е на 8 дни претреперва в съня си, преди това докато го хранех задрема на ръката ми и пак претрепера, това нормално ли е? много дъм се шашнала ...
ne se pritesniavai taka e dokato se hraniat vinagi zadremvat za6toto togava se uspokoiavat moje kato go pomradne6 i toi da se striaska v sania si ili sanuva Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 ное 2015, 18:39 от AnMary

# 58
благодаря за отговорите. консултирах се с педиатърката и жената ми каза че също така се дължи на все още не добре развитата нервна система и не е нещо притеснително

# 59
Здравейте мами Simple Smile Имам бебе на 25 дена но напоследък не спи спокойно, приспивам го но след 10 минути започва помръдва си ръчичките и крачетата извърта си главата изскимтява въздишва тежко и продължава да спи. И това се повтаря през 15 минути на всеки негов сън. Някой път след тези движения се буди през ноща по рядко. Има колики силни но може ли от тях да прави това?

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 21:43 от little_one15

Общи условия

Активация на акаунт