За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 975
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Хриси, ако му е запушено нослето, може да суче по-малко Peace
На мен ми помагаха чая на Хип за кърмачки и много вода /3л. на ден/

# 76
  • София
Хриси, радвам се, че кърменето върви! Не се настройвай да дохранваш, ако кърмата не стига, предлагай по-често. Пък ако бебето е спокойно, значи му стига.
Капки в носа на бебе не се слагат, а Виброцилът е антибиотик. Пръскай само стеримар и почиствай, ако сополките са прозрачни, изобщо не се притеснявай, ще отшумят. Можеш да наклониш матрака, за да не се събират храчки в гърлото.
Инхалациите действат бавно, но пък стабилно, прави по 3-4 пъти на ден на почистено носле.  Peace

# 77
  • Варна
Капки в носа на бебе не се слагат, а Виброцилът е антибиотик.
Това просто не е вярно  Peace

# 78
Здравейте от мен,  Hug Hug Hug

Имам едно въпросче към вас.  Peace Имам чуденка дали да купувам инфраред термометър, защото не знам до каква степен е ефективен и дали всъщност въобще си изпълнява функциите, които са посочени. Та, какво бихте ме посъветвали? Също така, ако ме насочите към марка, ще съм ви изключително благодарна!  Hug Hug Hug
Благодаря ви предварително!  bouquet bouquet bouquet

# 79
  • Варна
Здравейте от мен,  Hug Hug Hug

Имам едно въпросче към вас.  Peace Имам чуденка дали да купувам инфраред термометър, защото не знам до каква степен е ефективен и дали всъщност въобще си изпълнява функциите, които са посочени. Та, какво бихте ме посъветвали? Също така, ако ме насочите към марка, ще съм ви изключително благодарна!  Hug Hug Hug
Благодаря ви предварително!  bouquet bouquet bouquet
От 3 години ползвам този и съм много доволна: http://www.hartmann.bg/duoscan.php

# 80
Ползвам най-обикновен електронен термометър за 10 лева някъде и меря гтемпературата на беба подмишката без проблеми. Моето мнение е, че няма смистл от скъпи и сложни термометри, като може и с най-обикновен.

# 81
  • София
Извинявам се, наистина във Виброцила няма антибиотик, има антихистамин и нещо отбъбващо - не знам защо бях убедена, че са антибиотични  Embarassed
Но наистина лекарката ни не препоръчва друго, освен физ. р-р в носа, освен в краен случай.

А за термометъра - имам и двата вида, под мишницата е по-точно според мен. Инфрачервеният за ухо трябва да уцели точно тъпанчето, което е трудно при шаващо бебе.

# 82
http://apteka.framar.bg/30019556/%D1%88%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5% … B0%D0%B1%D0%BB-80 може ли да се дават самостоятелно против хрема или трябва да се комбинират с нещо друго?

# 83
  • София
Дават се за укрепване на имунитета в началната фаза на разболяване. Могат да се  комбинират, ние сме ги ползвали успоредно с боаронските хомеопатии и сиропи за кашлица. Но най-добре не давай нищо на своя глава, комбинацията от много препарати не е добра за детето

# 84
Здравейте! Бебето ми е на 9 месеца и напоследък е само на кърма. Тук таме се излъже да хапне някой плод, а ако е друго го мята или аз ако го храня - стиска уста и очи. Предполагам че е от зъбите, но се притеснявам в тази възраст дали не е проблемно. Ака веднъж седмично. Така е от около 10-тина дни.

# 85
Здравейте! Бебето ми е на 9 месеца и напоследък е само на кърма. Тук таме се излъже да хапне някой плод, а ако е друго го мята или аз ако го храня - стиска уста и очи. Предполагам че е от зъбите, но се притеснявам в тази възраст дали не е проблемно. Ака веднъж седмично. Така е от около 10-тина дни.
Добре е че се лъже поне малко.Ние в този период бяхме само на АМ,не искаше друго.Единственото което стана е че не беше качила,ще отмине не се притеснявай най вероятно е зъбите.Но ако се притесняваш,се консултирай с ЛЛ.За акането може би защото не хапва достатъчно.Успех дано ги изкарате скоро. Peace

# 86
Благодаря за отговора. И аз така си обяснявам, преди да избият долните 2 зъба пак не ядеше, ама сега съвсем. Жизнен е иначе, надявам се да отмине бързо.

# 87
Здравейте,
Дъщеря ми (1г7м) се спъна и си удари нослето, точно където е дъгичката между очите, в ръба на кутията за играчки. Въпросът ми е, ако е пукната или счупена костта, ще се надуе ли мястото или не е задължително? Само е зачервено, като опипвам не реагира да я боли.

# 88
  • София
Здравейте,
Дъщеря ми (1г7м) се спъна и си удари нослето, точно където е дъгичката между очите, в ръба на кутията за играчки. Въпросът ми е, ако е пукната или счупена костта, ще се надуе ли мястото или не е задължително? Само е зачервено, като опипвам не реагира да я боли.

Ще ореве света и ще се подуе. Така че нищо й няма Simple Smile

# 89
  • над кукувичето гнездо
Radeva, обикновено при счупено/ спукано се получава синина и оток и мястото е силно болезнено. Ако има на лице някой от тези симптоми, по-добре се консултирай с лекар. След удар в носа често се образува синина около окото/ очите.

Общи условия

Активация на акаунт