Случи ми се нещо странно XIII

• 167 041
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Разбира се. Който се интересува може да потърси книгите на Спас Мавров, да речем: Български вълшебни сакрални приказки. Също книгата му за тълкуването му на древногръцката митология, заимствана от траките, но предадена механично, без смисъла, влаган от траките в тази митология.

# 661
Разбира се. Който се интересува може да потърси книгите на Спас Мавров, да речем: Български вълшебни сакрални приказки. Също книгата му за тълкуването му на древногръцката митология, заимствана от траките, но предадена механично, без смисъла, влаган от траките в тази митология.
някои от книгите му ги има в Спиралата. http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CC%E0%E2%F … 2%2C+%D1%EF%E0%F1

# 662
Гърците са си присвоили тракийската митология така ли да го разбирам?!

# 663

Точно. Присвоили са я, но не са я разбрали и я разказват като детска приказка, а тя е нещо много по-различно и много повече. Прочети "Пътят на пробудената душа" на Мавров, там е разказана митологията по начина, по който са я разбирали траките. Изключителна книга.

# 664

Точно. Присвоили са я, но не са я разбрали и я разказват като детска приказка, а тя е нещо много по-различно и много повече. Прочети "Пътят на пробудената душа" на Мавров, там е разказана митологията по начина, по който са я разбирали траките. Изключителна книга.

Това наистина ме разгневи! Тия проклети гърци всичко са ни окрали! В чужбина мислят българските продукти за гръцки и не ми вярват като им казвам. Киселото мляко гръцко, бялото сирене гръцко, шопската салата и тя била гръцка щото видиш ли в Гърция била същата само,че с маслини...... Александър Македонски и той грък бил! Тука на всички балкански продукти пише еди си кво Greek style! Бе какъв greek style, бе да ви се невиди на маркетинг пропагандите. Извинявайте за изразите, но аз живея в Англия и има тука една дърта овца, която така се държи и ме изкарва извън нерви. Онзи ден говорихме за бяло сирене като добавка към омлет и тя пак се изцепи ех тоя гръцки омлет.  Close Още малко ще отиде в България и ще започне да сочи с пръст и да нарича всичко наред гръцко... И аз съм чела доста неща за крадливите гърци и затова сега ми кипна и тук като се споменава. Дори съм чела, че троянците са били всъщност тракийци. Да не говорим,че и в България има град Троян. Гръцката митология и империя били и те най-старите на света, а то от това което съм прочела много ми звучи,че са окрали всичко от нас. А те самите са се домъкнали от Африка и най-вероятно пак да е станало да са си присвоили тази част от Балканите, да са се омесили с коренното население и да ограбват каквото им падне!

# 665
  • В.Търново
Възможно ли е крушка да светне без да е включено копчето.И друг път ми се е случвало да ми светват крушки, но отдавна.
Бях на компютъра и с периферното си зрение виждам да свети в коридора.Обръщам си главата на ляво, не свети.Обърнах се към компютъра и виждам пак с периферното си зрение, че свети в коридора.Обръщам си пак главата на ляво и да, виждам , че свети наистина, започна да примигва.Помислих си, че съм забравила включена лампата и просто е примигнала.Ставам да угася и натискам ключа и в този момент си светна постоянно крушката, угасих я.Крушката е лед, ако има значение.

# 666
rusalka1, възможно е. Така става с LED крушките, ако ключът има глимка.  Simple Smile Свалете глимката.

# 667

Това наистина ме разгневи! Тия проклети гърци всичко са ни окрали! В чужбина мислят българските продукти за гръцки и не ми вярват като им казвам. Киселото мляко гръцко, бялото сирене гръцко, шопската салата и тя била гръцка щото видиш ли в Гърция била същата само,че с маслини...... Александър Македонски и той грък бил! Тука на всички балкански продукти пише еди си кво Greek style! Бе какъв greek style, бе да ви се невиди на маркетинг пропагандите. Извинявайте за изразите, но аз живея в Англия и има тука една дърта овца, която така се държи и ме изкарва извън нерви. Онзи ден говорихме за бяло сирене като добавка към омлет и тя пак се изцепи ех тоя гръцки омлет.  Close Още малко ще отиде в България и ще започне да сочи с пръст и да нарича всичко наред гръцко... И аз съм чела доста неща за крадливите гърци и затова сега ми кипна и тук като се споменава. Дори съм чела, че троянците са били всъщност тракийци. Да не говорим,че и в България има град Троян. Гръцката митология и империя били и те най-старите на света, а то от това което съм прочела много ми звучи,че са окрали всичко от нас. А те самите са се домъкнали от Африка и най-вероятно пак да е станало да са си присвоили тази част от Балканите, да са се омесили с коренното население и да ограбват каквото им падне!

Има една книга" Тайните подземия на България" от М. Миланов.......

Скрит текст:
Изненада, както за мен, така и за всички вас, е местонахождението на древния град Троя, в България. Къде ли не е откривана и търсена с векове Троя. Дори и днес се търси Троя, въпреки разкопаното селище на Хисарлъка, в Турция, от Шлиман и наречено Троя. И изведнъж - Троя се намира в България. Вярно, само у нас не бе търсена. Как ли пък не, Омир ясно пише, че е в Азия. И някакъв си българин, нито археолог, нито историк, неочаквано получил "сведение свише" твърди, че родният му град Царево (бивш гр. Василико и Мичурин) е Троя. Колко сме ги слушали такива...
 Знам. Колкото и невероятно, и неприятно да е това известие за някои учени,
приели непотвърденото откритие на Шлимановата Троя, е предстоящ факт. Надявам се, скоро българските археолози да направят проучване и Троя, истинската Троя на Омир да разкрие древната легенда за съществуването си и за Троянската война. Сега пък какво, да не би писателят да иска да докаже, че древната култура е тръгнала от Троя? Една култура сравнима с Гръцката? Дали да не напомня, че Орфей е тракиец, предал ученията и знанията на Бялото братство на гърците, за да изкристализира гръцката култура? А нима бог Дионис е гръцки бог? Заимстван е от траките, така е станал и гръцки бог. Чудно ли е тогава, че с боговете се определя продължителността, развитието и упадъка на дадена култура? Боговете идват, ръководят народите по света и след като изтече "мандатът" им се заменят с нови.

Троя, една многовековна, неразгадана одисея. Безброй проучвания и разкопки се извършат в очакване да бъде открита истинската Троя. А тя все остава далечна, загадъчна и тайна. И въпреки това, книги, филми и театрални постановки представят и величаят града там, където никога не е съществувал. За в бъдеще телевизионните "археолози" няма да показват Хисарлъка в Турция, застанали на "мястото на двореца на цар Приам и да наблюдават гръцките кораби". А те, корабите, незнайно защо, са толкова далеч, че почти не се виждат от това място. Да не избързваме да оповестим, че сме открили града на Омир. Нужни са разкопки, доказателства, а те тепърва предстоят. Но съм уверен, че Троя е там, където я посочи моят Учител. Описал съм града така, както го видях. За да улесня археолозите, ще уточня, че Троя се намира на 700 м зад стария, недоизграден до скоро, хотел в началото на квартал "Василико". Там се намира и дворецът на цар Приам,
изграден от две части - външна и вътрешна.

Троянците са били смес от късни атланти и заселили се, покъсно по тези земи, тракийски племена, които са се отличавали от другите траки с по- високото ниво на информационни комуникации. Те са приели от атлантите техните знания и постепенно са се смесили с тях. В късната история на Троя е имало единици чисти атланти, които изпълнявали специална мисия, свързана не толкова с бита на царството, а по-скоро с приемането,предаването и съхраняването на информация от висшите енергийни нива.
Древна е историята ни и е време, да се разкрие пред света, какви личности и Богове са живели и какви съкровища има по нашите български земи.
Тайните подземия на България-част 3

Извинявам се за спама, не е по темата,просто се възползвам да го пусна, за който му е интересно да чете Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 14:31 от Ън

# 668
[/quote]
[/quote]

Казват ,че в някой от тези тунели се намира колесница на Александър Македонски, това го е казала Ванга и че в този тунел, трябва да има 8 жертви и чак тогава ще се достигне до тази колесница не знам дали е истина, но щом тя го е казала е много вероятно. Ето тук може да видите и статията-
http://www.blitz.bg/article/1071

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 22:57 от Catalinaa

# 669
Да се включа по темата с изпитите Simple Smile
За държавният ми изпит по история нямах много време за подготовка. Завършвах с два държавни изпита, реших да се явя на първите дати и наистина нямах време за всичко.
Една вечер сънувах двадесетолевки- много, цели пачки, гледах ги, разглеждах банкнотите. Събудих се с една мисъл- Стефан Стамболов. Научих перфектно всички теми от конспекта за него. Отидох на изпита и не повярвах на ушите си, когато изтеглиха именно въпрос за Стамболов.
Сигурно е съвпадение, но никога няма да го забравя.

# 670
Бихте ли слагали тези огромни цитати в спойлер, защото така постът става цяла страница. Благодаря!
То и не е нужно всяко нещо да се цитира по няколко пъти, но щом така ви харесва, ок.

# 671
  • В.Търново
rusalka1, възможно е. Така става с LED крушките, ако ключът има глимка.  Simple Smile Свалете глимката.
Ами няма глимка.Обикновен ключ е.Светването на крушки ми се е случвало и като сме били с обикновени крушки. Simple Smile

# 672
Извинете за постоянното цитиране. То и темата която се заформи не е по темата... Но не съм засичала друга подобна досега във форума, а пък са ми много интересни тези книги, информация и т.н. То си е и обширно и да отворя нова тема незнам как да я нарека. Захванахме се за фолклорни духове та стигнахме чак до Троянците.  Laughing

# 673
Ами няма глимка.Обикновен ключ е.Светването на крушки ми се е случвало и като сме били с обикновени крушки. Simple Smile
 О, в такъв случай не знам каква може да е причината...  Ама както се вика - на техника вяра нямай. Предполагам, че има някаква причина, поради която минава някакъв малък ток, достатъчен, за да накара крушката поне да премигне... А другите пъти, когато ви се е случвало, същата лампа ли светваше? Защото ако е същата, ясно, че проблемът е в нея, обаче ако и крушките, и лампите са били различни, тогава става наистина странно.

И сега по темата да се включа с прясна случка - в кухнята съм и тъкмо слагам вечерята. В това време чувам как се почуква на вратата. Чудя се кой ще е по това време (към 00:00 часа), ама имам една стара съседка, дето обича да досажда по никое време и предположих, че ще е тя. Отивам до вратата, питам "Кой е?" и ми се отговаря с още по-настоятелно почукване.  Отварям... Няма никого. Изключено е някое дете да си е играло така - в блока има само едно дете и то е на три годинки, а входната врата винаги е заключена, външни хора не могат да влязат. Пък и аз бях до вратата, като ми се почука втория път и отворих веднага, така че който и да е, не може да е избягал толкова бързо... Огледах етажа набързо-набързо, нямаше абсолютно никого. Сега не мога да заспя.  Embarassed

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 01:26 от Grâce

# 674
Grâce - Това и на мен ми се е случвало, миналата година бях сама вкъщи за 3 дни и едната нощ ми беше много странно ,отивам в хола да гледам ТВ и по едно време ми се чу някой че чука на вратата и си викам, кой ще е ако идва някой ми звъни за да ме предупреди, отивам да видя коридора тъмен, а там лампите са със сензор и светват само когато има човек и цяла нощ изобщо не мигнах тогава

Общи условия

Активация на акаунт