Случи ми се нещо странно XIII

• 167 017
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Ох,момичета,случват ми се странни неща.Все си мисля,че съм карък,два пъти е падала мълния съвсем близо до мен,веднъж бях свидетел и на кълбовидна мълния,веднъж отидох с бившия си мъж на цирк и съответно се разви буря и купола на цирка падна...Веднъж полилеят в моята стая просто падна и се разби на сантиметри от главата ми,просто ужас.
А сега, когато съм притеснена или уплашена в момента,в който натисна копчето на лампата крушката гръмва или изгаря.Това много зачести напоследък.През пролетта синът ми се разболя и аз ужасно се притесних(както винаги),посегнах да светна лампата-крушката изгърмя,посипаха се стъкла навсякъде.После бяхме на гости на баба ми,пак натиснах копчето-крушката изгоря,точно в този момент бях ядосана...Преди няколко дни се прибрах вкъщи,видях,че ма ръката ми има щипалка,тръснах силно ръката си и така и не видях къде метнах щипалката,майка ми се развика,че гадинката ще ни изпощипе,хем се ядосах,хем се притесних.После видях,че освен щипалка съм домъкнала и цветчета от липа(навън седях на една пейка под липа).Тръгнах да взема метлата,която стои в едно тъмно килерче,светнах и крушката пак изгърмя,отново се разсипаха стъкла навсякъде.Два дни след това имах интервю за работа,но го отложиха в последния момент,съответно вече бях тръгнала и се върнах доста притеснена,светнах крушката в тоалетната и тя изгоря.Майка ми взе да повтаря,че не бива да включвам никакви ел.уреди,дори не бива да светвам и лампите.Преди години,когато бях студентка на няколко пъти около изпити пак са гърмели крушки като посегна да светна лампата.Чудя се на мен ли ми има нещо или просто ел.инсталациите са стари,а крушките не са качествени.За съжаление като студентка съм живяла в няколко квартири и крушките са гърмели където и да съм.Ужас.Има ли някакво обяснение или просто си внушавам заради майка ми?

# 676
  • sofia
По описаните от теб случки съдя, че не си карък, а късметлийка! Grinning
Оцеляла си в много ситуации!!!
А това с крушките и падашите предмети ми е познато. Случвало ми се е, когато ми е било напрегнато. Да добавя и едно голямо огледало, което се разби до главата ми, без видима причина...За щастие, точно в този момент, станах и не ме нарани.
Обяснявам си го с нашата енергия, която, когато сме под напрежение, се проявява.

# 677
Може би натрупваш по някакъв начин статично елекртичество ,което е по-голямо от обичайното.На много хора се е случвало,но слабо,не както при теб.Например,при хващане дръжката на вратата или батерията на чешмата  се разрежа електричеството ,чуваше пукане и неприятно усещане. Преди се носеха много синтетични дрехи и това беше една от причините за наелектризиране.Мокетите също наелектризират.Май  измиване на ръцете с вода помагаше. Предполагам в нета ще намериш информация.

# 678
Може би натрупваш по някакъв начин статично елекртичество ,което е по-голямо от обичайното.На много хора се е случвало,но слабо,не както при теб.Например,при хващане дръжката на вратата или батерията на чешмата  се разрежа електричеството ,чуваше пукане и неприятно усещане.
Виж,не съм се замисляла за това, но мен бугвално от всичко ме хваща ток! До каквото и да се допра, подскачам. И то по няколко пъти на ден. Преди време бях чела за начин за разреждане на натрупано статично електричество и беше нещо с хващане за чешмата. Сега ще потърся, че и аз трябва да се "разреждам"...   Crazy
Ето една статия по въпроса  https://www.24chasa.bg/Article/31701

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 11:47 от Бижy

# 679
и аз имам същия проблем с електричеството и това ,че ме удря ток до каквото и да се допра, но не е постоянно , имам седмица така после затишие - почивка и после пак Simple Smile

# 680
И аз с такъв проблем се записвам-3 крушки за тази седмица.

# 681
  • От липите до сините камъни
само запис  Crazy

# 682
  • Бургас
И аз с такъв проблем се записвам-3 крушки за тази седмица.
Производителите на крушки ни обичат hahaha Joy
Благодаря момичета,успокоих се,че не съм само аз Hug bouquet

# 683
Да ви успокоя, крушките са калпави. У нас гърмят на поразия, хвърчат стъкла навсякъде. Купихме си друг вид, не обикновени и енергоспестяващи, а едни, рекламираше ги един, който уж говореше с дядо Боже ( не се сещам името им ). От два месеца не са гърмяли крушки у нас Simple Smile

# 684
  • София
Мен постоянно ме хваща ток от вратата на кола - Няма зиме, няма лете и без значение как съм облечена и обута. Мъжът ми, като ме гледа как отварям вратата се бъзика, че ще ми сложи една верига на крака, за заземяване  Mr. Green

# 685
mariqivanova799, първо смени всички крушки. Купи от тези по-скъпите и енергоспестяващите. Аз с тях проблеми съм нямала - за около 1,5 години само една изгоря от 9 общо. Това е страхотно постижение!

А "удряш' ли с ток други хора? Защото аз редовно удрям ток, ако докосна някой, но ми свикнаха. Явно се събира повече статично електричество и то си търси зазимяването (нулата) - грубо казано.

Това статично електричество понякога се проявява и като кратки продълговати светлинки, ако съм с изкуствени потничета. В тъмното е интересно, но може леко да учуди събеседника - ако ме разбираш Simple Smile

Обличай се с памучни дрехи и избягвай синтетиката - тя също генерира статично електричество при триене.

Друго, което е добре да се вземе под внимание е, че токът който ни подават е наистина с лошо качество и от там и нарастват изгорелите крушки.

# 686
Мен постоянно ме хваща ток от вратата на кола - Няма зиме, няма лете и без значение как съм облечена и обута. Мъжът ми, като ме гледа как отварям вратата се бъзика, че ще ми сложи една верига на крака, за заземяване  Mr. Green
Ха , дежа вю , точно това си мислех да направя на моят мъж - заземяване .  Без значение с какво е облечен и каква е колата - винаги го хваща ток .

# 687
  • София
И на мен ми се е случвало да ме удря ток от всичко буквално - пазарска количка, майка ми, масата в хола... Сега се сещам, че зимата обикновено ми се случва, когато нося поларени неща предимно... Thinking

# 688
Миналата нощ сънувах кошмар с майка ми. Цигани я нападнаха и я биха. Ужасно беше. Вечерта се чухме и се оказа, че цигани са я измамили.

# 689
  • Бургас
И при мен има развитие.Преди два дни ми се обадиха за резултат от интервю за работа и не бях одобрена.Цял ден ревах,направо се подух от рев,но синът ми ме накара да слезем пред входа да играе с другите деца.Седнах до една съседка,тя взела бира и я сложила в торбата,изведнъж тази бутилка направо изгърмя,навсякъде се пръснаха стъкла,ужас...Предполагам,че е станало заради жегите,бутилката беше затворена,а беше ледена,предполагам,че бързо се е затоплила и затова е гръмнала,но за съжаление аз бях съвсем близо.Третата поред стъклена бутилка,която се пръска на сантиметри от мен през живота ми.Предишните две бяха много отдавна и дори ги бях забравила.

Общи условия

Активация на акаунт