Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна - 2 част

• 39 078
  • 205
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И сутрин и следобед ли с плод?

# 121
Да и двете ги давам с плод. Пробвах да давам глутеноватас извара, ама не се получи.

# 122
Някой дава ли каша с амарант?Вчера опитах за първи път, приготвена по всички правила с накисване и т.н.. Днес в памперса излезе в същия вид обаче-на зърна. Означава ли това, че не я преработва малкия?

# 123
  • София
Аз не съм давала точно по тази причина - според мен не се усвоява. Наблюдавала съм ефекта, който описваш, при себе си (с извинение) и реших, че няма смисъл. Принципно казват, че е добре бебето да консумира характерни за родното си място продукти.

# 124
Здравейте мами, може ли някой, който дава червено цвекло да сподели как го приготвя?
Малко количество ,варено на пара, обаче е домашно.

# 125
Здравейте мами,
следя темата от известно време, давате много хубава информация и идеи.
Та ... включвам се малко ненадейно, моето детенце е на почти годинка и също изхожда някои храни във вида в които ги е приел, спанак, чушки, грах и не се сещам още какво. Лекарката ми каза че е нормално, а и други мами с които съм споделяла.

# 126
Мами, за първи път давам жълтък-1/8 в зеленчуково пюре, мога ли да сложа пак 2 л.сухо АМ, както си правя обикновено?

# 127
Аз не съм давала точно по тази причина - според мен не се усвоява. Наблюдавала съм ефекта, който описваш, при себе си (с извинение) и реших, че няма смисъл. Принципно казват, че е добре бебето да консумира характерни за родното си място продукти.

И на мен ми се иска да се придържам към "близките " храни, но с кашите не знам как да сстане.

# 128

И на мен ми се иска да се придържам към "близките " храни, но с кашите не знам как да сстане.

Ориз, елда, просо. При глутеновите е още по-лесно.

# 129
Мами, за първи път давам жълтък-1/8 в зеленчуково пюре, мога ли да сложа пак 2 л.сухо АМ, както си правя обикновено?

Да разбира се  Simple Smile

# 130
# 131
На мен със заместването на закуската ми е много трудно (8 месеца). Не искам да давам попара , обаче не знам какво друго. Елда яде само ако е в малко количество с повече плод , правих домашни безглутенови бисквити  , от тях изяжда една но трябва да троша и да й давам в устата. От към идеи за закуска без глутен и без сирене съм зле , ако някой има повече вариянти да сподели. Благодаря.

# 132
  • София
каша с плод?

# 133

И това не е лоша идея , обаче каша с плод и давам следобяд , а за закуска ми се иска да имам 3 вариянра поне и да ги сменям ... иначе като почна глутена скоро ще имам повече вариянти.

# 134
Аз си давам каша с плод и сутрин,и следобяд. Просто сменям плодовете,като няколко пъти в седмицата в сутрешната слагам и сирене.

Общи условия

Активация на акаунт