Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 821
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 855
Цитат
Истинският мъж трябва да бъде партньор, не дете, нуждащо се от майчица.

Съгласна, но важи и обратното: Истинската жена трябва да бъде партньор, не дете, нуждаещо се от татко.

Разбира се, и ти си права.
Но понеже момъкът горе писа, че никоя не говори за любов, аз писах точно за нея от женска гледна точка.
Да обичам някой мъж само заради парите или заради това колко са му широки раменете /да речем/, не ми е възможно.

# 856
Цитат
Какъв ти Айфон! Идеята ми не е била екскурзии и материално, а да може да си позволиш 2-3 деца, без много да се замислиш. А след това, ако може, да си финансираш ранно пенсиониране, да инвестираш в имоти, да намалиш оборотите още след 40. Със сигурност не бих се скъсвала от бачкане в името на нови джаджи, или пък да печеля пари, с които да изплащам кола, с която да ходя на работа, за да изкарвам пари за лизинга й...

Оле, не визирах теб  Peace Напълно те подкрепям, защото и аз към това се целя, но още нямам деца, защото късно открих НЕГО, а и не стават толкова лесно децата, както си мислех. Инвестираме в ММ и в нещо малко, което искаме да го правим до и след пенсия  Mr. Green НЕ мисля да робувам на някой шеф-тиквеник, да не се повтарям!

Цитат
Не че жената не обича мъжа, но динамиката е малко по-различна. Ще ме обвинят, че говоря за себе си, но нямаше как "от обич" да прибера втори мъж, който ми допада на мен, но с който би било трудно да си позволим да гледаме моето плюс евентуално общо/общи деца. Никаква любов нямаше да ме накара да направя такава стъпка.

То не че и на 30 може чак толкова да се влюби човек...
Тук въпроса опира до: "Не питай старило, питай патило!" И реакцията ти е била абсолютно адекватна, защото си била вече на първо място - майка!
Аз в подобна ситуация избрах дивото, което се оказа нешлифован диамант  Heart Eyes, на който му трябва малко, който иска и се бори да заблести! (Чак се впечатлих от себе си Wink  bowuu  Mr. Green)

# 857
Да намалиш оборотите след 40, ако до 30+ основно си гледала деца, можеш само, ако мъжът държи високи обороти.
И кой мислиш, че е на линия, за да може мъжът да ги държи тия обороти?

Да не говорим, че печеленето невинаги е въпрос на обороти, а на талант и ефективност. Има хора, които си намират оптимална позиция и баланс, работят умно и ефективно, пласират се добре, така че да не им се налагат безумни обороти.

Faiona, точно така, жената трябва да е адекватна за някои женски задачи, не прави добро впечатление да не се справя хептен. Но за да ги изпълнява тия задължения добре, други задължения страдат- и е хубаво мъжът да помага.

# 858

Три години у дома ви се струват много, но точно толкова си трябват, за да са спокойни нещата. Или дори да не си у дома, хубаво е жената да има работа, в която няма критични моменти. Хубаво е да може да си позволиш някоя по-заспала длъжност за няколко години, защото то не е само отсъстването, а и това да имаш някакви останали сили в края на деня. И ако трябва да си 100% във форма за работата, иначе финансите потъват...ами голям стрес си е.

Много вярно.

# 859
С тази еманципация сега всичко вършим ние и ги галим по главичките, че са измили чиниите. Не визирам себе си, а по принцип. Просто мъжете не са мъже вече, но и жени не са...
И не стига, че само позитиви за тях, ами и те са тези, които по се дърпат от брак и деца.

Ако някоя жена разбира еманципацията по този начин, вината си е само нейна. Аз не желая да върша всичко.
Ами ти всъщност точно така разбираш еманципацията.....    Laughing  макар и да не го "разбираш".
Трябва да работиш наравно с мъжете, трябва да носиш пари наравно с мъжете, трябва да си осигуриш дом наравно с мъжете.....това не е ли да "вършиш всичко"?    Laughing
Е, може да не миеш чинии всеки ден, ама това е бял кахър.

Да намалиш оборотите след 40, ако до 30+ основно си гледала деца, можеш само, ако мъжът държи високи обороти.
За да държи мъжът високи обороти, трябва другият да осигури терена за това.
Или обратното.
Но и двамата да работят на високи обороти и да искат стабилно и качествено семейство, не става.
Просто бързо "прегарят".
От семействата около нас-роднини, познати, приятели, съседи, винаги единият е на бързите обороти.Другият просто поддържа темпото и подава "хавлията на изпотения".   Simple Smile

А 3-те годинки у дома за детето не са случайни.До 3 годинки то е все още с несъвършена имунна система и бързо "прихваща" всякакви болести.Затова и децата по яслите боледуват толкова много.
След 3 годинки имунната система е вече достатъчно стабилна и зряла, за да се справя по-успешно с "натрапниците".

# 860
Трите години са и до психическо развитие, след това става направо магия и си увеличават независимостта. А и майката се "откача" от детето. Аз до третата година все едно имах телепатична връзка- абсурд да си товаря главата с трудна работа и много внимание за отговорни неща. Просто бях настроена на друга вълна. Не че не можех да претръпна и след развода да работя на високи обороти в София и за принципа да се издържам сама, но щяха да пострадат важни механизми и при мен, и при детето. Така че предпочетох по-лека работа, да не е без хич, докато детето поотрасне.

С второто вече е друго, но пак ще е на селския принцип, дето са го казали мъдрите баби- гледай детето до 3, да не го гледаш цял живот.

# 861
М, и като си седи само вкъщи това дете, и общува с един и същи кръг от хора, как по-конкретно го изгражда този имунитет? То имунитет се гради при излагане на зарази, и на 5 да го пуснеш на градина, ако всички деца тръгват на 5, пак всички ще боледуват, не е до +- една година. За телепатичната връзка не мога да доложа, възможно е явно  Laughing

# 862
И кой мислиш, че е на линия, за да може мъжът да ги държи тия обороти?

Да не говорим, че печеленето невинаги е въпрос на обороти, а на талант и ефективност. Има хора, които си намират оптимална позиция и баланс, работят умно и ефективно, пласират се добре, така че да не им се налагат безумни обороти.

Faiona, точно така, жената трябва да е адекватна за някои женски задачи, не прави добро впечатление да не се справя хептен. Но за да ги изпълнява тия задължения добре, други задължения страдат- и е хубаво мъжът да помага.

Талант и ефективност да. Но мозъкът специално при програмистите много бързо се препържва. На 40 вече няма да е в състояние да е на ниво изпълнител, наистина да програмира качествено. Трябва да е преминал на по-ръководно ниво, при което да делегира на по-свежи мозъци да вършат черната работа.

Не съм на 40, но около мен има все пак такива семейства, в които жената си е била домакиня или е работила за нищожни пари, когато изобщо е работила. До един момент върши работа човек да е на високи обороти, но той самият няма как да намали на 40 оборотите, защото го чакат домакиня и деца за издържане, а и ще живее средно 70 години. Не успява да изкара толкова, че още 30 години да успее с изкараното да живеят добре цялото семейство, дори като се има предвид, че децата са пораснали. Просто не успява да спести и да инвестира достатъчно при такова положение. Вече след една възраст моторчето не издържа, автоматично му се налага да намали оборотите, но такъв човек е в постоянен стрес, че намаляйки ги, всичко може да рухне, защото на него чакат. Той вече е с влошено здраве, а домакинята е минала 50, в сравнително добро здраве, но непривлекателна за трудовия пазар, дори и да има желание да го подпомогне.

# 863
  • София
С тази еманципация сега всичко вършим ние и ги галим по главичките, че са измили чиниите. Не визирам себе си, а по принцип. Просто мъжете не са мъже вече, но и жени не са...
И не стига, че само позитиви за тях, ами и те са тези, които по се дърпат от брак и деца.

Ако някоя жена разбира еманципацията по този начин, вината си е само нейна. Аз не желая да върша всичко.
Ами ти всъщност точно така разбираш еманципацията.....    Laughing  макар и да не го "разбираш".
Трябва да работиш наравно с мъжете, трябва да носиш пари наравно с мъжете, трябва да си осигуриш дом наравно с мъжете.....това не е ли да "вършиш всичко"?    Laughing
Е, може да не миеш чинии всеки ден, ама това е бял кахър.
Скрит текст:
За да държи мъжът високи обороти, трябва другият да осигури терена за това.
Или обратното.
Но и двамата да работят на високи обороти и да искат стабилно и качествено семейство, не става.
Просто бързо "прегарят".
От семействата около нас-роднини, познати, приятели, съседи, винаги единият е на бързите обороти.Другият просто поддържа темпото и подава "хавлията на изпотения".   Simple Smile

А 3-те годинки у дома за детето не са случайни.До 3 годинки то е все още с несъвършена имунна система и бързо "прихваща" всякакви болести.Затова и децата по яслите боледуват толкова много.
След 3 годинки имунната система е вече достатъчно стабилна и зряла, за да се справя по-успешно с "натрапниците".

Сериозно ли?!? Наистина ли ти ми обясняваш на мен какво е моето разбиране за нещо?!? При условие, че даже съм го написала черно на бяло в пропусната от теб част от цитата. То бива наглост, ама... Stop

# 864
М, и като си седи само вкъщи това дете, и общува с един и същи кръг от хора, как по-конкретно го изгражда този имунитет? То имунитет се гради при излагане на зарази, и на 5 да го пуснеш на градина, ако всички деца тръгват на 5, пак всички ще боледуват, не е до +- една година. За телепатичната връзка не мога да доложа, възможно е явно  Laughing

Има разлика дали ще ти боледува дете, което тежи 10 или 15-20 килограма. Във втория случай съм доста по-спокойна, при малките- леко обезводняване ги вкарва в критичната зона. Имунитетът и справянето със заболявания не е само специфичен, насочен към дадени вируси, а и общ, зависещ от тегло, общо състояние, общи сили.

Освен това децата, гледани у дома, всъщност общуват с доста хора.

# 865
  • София
 Crazy
Мамасита, да не би да твърдиш, че докато човек е по-млад, има по-голяма вероятност да направи по-добър избор на партньор?
Според мен, да.
Първо, защото изборът е по- голям.
Второ, имаш повече време за оглеждане и опознаване.
Трето- търсиш наистина сродна душа, а не перспективен портфейл. Simple Smile

# 866
  • София
Crazy
Мамасита, да не би да твърдиш, че докато човек е по-млад, има по-голяма вероятност да направи по-добър избор на партньор?
Според мен, да.
Трето- търсиш наистина сродна душа, а не перспективен портфейл. Simple Smile
Но не и според НСИ.

# 867
Статистиката повече лъже, отколкото показва.

Или искаш да кажеш, че колегите от университета ще станат по-кофти партньори, отколкото 12тото поредно гадже, завъртяно в по-късна възраст?

Статистиката може да ти покаже брой разводи. Не може да ти покаже качеството на браковете, в които няма разводи. Само липсата на развод не е критерий за добър брак. Далеч не е...

# 868
Цитат
Според мен, да.
Трето- търсиш наистина сродна душа, а не перспективен портфейл. Smile

За избора, може да се спори, но да речем, ок, по-голям е на бройка, на качество съмнително.
За повечето време, може и да е вярно, но то като не знаеш какво ти трябва, може да търсиш и оглеждаш художници/поети/интелектуалци, а всъщност да имаш нужда от работещ ръчен труд, който да може да ти забие 1 пирон, пък поезията пак си я чети.
Третото не ти пречи и на 30 да го правиш, просто си по-наясно със себе си и по-лесно ще я разпознаеш тази сродна душа.

# 869
Статистиката повече лъже, отколкото показва.

Или искаш да кажеш, че колегите от университета ще станат по-кофти партньори, отколкото 12тото поредно гадже, завъртяно в по-късна възраст?

12-тото поредно гадже, завъртяно в по-късна възраст, може да е колега от университета. Но на 22, ако търсиш 35-годишен чичка, който вече е придобил някакъв стандарт за 10 години работа, та наготово да се нагнездиш, със сигурност няма да си с колега от университета, а с човек от предишно поколение.

Общи условия

Активация на акаунт