Писна ми ! Не знам как да го тълкувам , досадна ли съм?

• 8 309
  • 88
  •   1
Отговори
Здравейте момичета и момчета !
Ще се опитам да бъда максимално кратка .. . дано да успея!
С партньора ми сме заедно от 5години , живеем и работим заедно . Баща му почина преди 7-8 месеца и оттогава той има неразбирателства с втората му съпруга , има проблеми с бившата си съпруга и аз му навлизам допълнителни проблеми със здравословното ми състояние .
Опитвам се да го толерирам и подкрепям изцяло , но вече ми писна !
Той имам проблем със съня си , но в повечето случаи спи до 14-15ч , а доста често и до 17ч. . Аз не мога да го видя по цял ден , прекарвам няколко часа с него , но си лягам преди него ...спи ми се . Той се обижда , че го пренебрегвам . В разговорите ни , дори и професионални винаги той е правия , винаги той знае всичко и винаги са първо лице , единствено число : "аз ... , аз еди какво си и т.н . Когато аз реша да изкажа становище веднага съм прекъсната и се започва със съвети "аз " и неговото мнение .
Последното , което се случи е , че си реши да отиде на ваканция , за да се отърси от проблемите си и защото не желаел аз да нося бремето на неговите проблеми . Остави ме с един куп работа по общи клиенти . Сега ми звъни постоянно да ми каже колко му е добре в джакузито на хотела , пиел си питието и т.н . Няма лошо , но на мен ми идва в повече .
Не знам дали съм права да бъда раздразнена и как да тълкувам тези ваканции , които си резервира ден преди полета му , без дори да ми каже. Не знам какво да мисля , да толерирам ли поведението му и дали имам основания да се дразня от последното .
Моля , дайте ми някакви съвети . Благодаря предварително!

# 1
.
Последното , което се случи е , че си реши да отиде на ваканция , за да се отърси от проблемите си и защото не желаел аз да нося бремето на неговите проблеми . Остави ме с един куп работа по общи клиенти . Сега ми звъни постоянно да ми каже колко му е добре в джакузито на хотела , пиел си питието и т.н . Няма лошо , но на мен ми идва в повече .

Много тъпо, ама много, ососбено частта с джакузито и пиенето. Аз бих проявила разбиране към проблемите , но не бих търпяла подобно поведение. Ваканциите и работата се съгласуват между двамата партньори, а това че сте двойка съвсем усложнява нещата.
Съвет не мога да ти дам, но подкрепа че не грешиш - да, права си да се дразниш. Може би проявяваш прекалена толерантност и разбиране и той го тълкува грешно.

# 2
Ами и на мен ми идва в повече , права си че е тъпо . Преди две минути получих имейл с видео в тъпото джакузи ... казва ми , че щял да чете книги и да търси душевно плато / равновесие ! И аз имам нужда от това ! Преди 2 седмици бяхме в Турция , обвиниме иненвертно , че почивката му се е била развалила от моите здравословни проблеми ... преди връзката ни да започне той беше наясно с това и знаеше , че са за цял живот . Не му ли стигнаха 10 дни ваканция да се възстанови ! Извинявайте , че мърморя и съм досадна може би , но съм на ръба !

# 3
Ами развеждал се е два пъти вече. Явно има защо бившите му жени да не са го изтърпяли. Не си ти досадната, а той:

Той имам проблем със съня си , но в повечето случаи спи до 14-15ч , а доста често и до 17ч. . Аз не мога да го видя по цял ден , прекарвам няколко часа с него , но си лягам преди него ...спи ми се . Той се обижда , че го пренебрегвам . В разговорите ни , дори и професионални винаги той е правия , винаги той знае всичко и винаги са първо лице , единствено число : "аз ... , аз еди какво си и т.н . Когато аз реша да изкажа становище веднага съм прекъсната и се започва със съвети "аз " и неговото мнение .

Такова нещо в къщата си не много жени биха изтърпяли, и то цели 5 години.

# 4
Той се развел един път , баща му е останал вдовец и проблемите му са с вдовицата на баща му.
Няма начин да не му се промени биологичния часовник . Спиш цял ден или както той го нарича "релаксира в леглото" цял ден и след това си задава въпроса защо не можел да спи през ноща . Аз го приех като търсене на лично пространство и го уважавах до известно време , дори , егоистично от моя страна го предпочитах , но в същото време има работа , която да се върши и аз поемам клиентите . Не мога да си поддържам къщата , докато спи , за да не го събудя .

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 17:24 от axel_chiara2430

# 5
Това, че имаш здравословни проблеми изобщо не означава, че си половин човек и не трябва да допускаш да ти се набива като вина, минус или каквото и да било от човекът с който живееш. Не си го скрила от него и той е избрал да ги приеме, ако сега го използва като някакво оправдание - не му прави чест. Не знам какво ти е точно, но от разказа ти ставя ясно, че си пълноценна във всяко едно отношение. Нямаш мотив да търпиш нечии комплекси. Не бих заклеймила човек - като се е развеждал толкова пъти значи му има нещо - но е редно да го приземиш малко, много свобода и сигурност си му дала.
Скрит текст:
като ти прати поредното клипче или съобщение, му заяви че и ти имаш нужда от разпускане и си си избрала почивката, като се върне да поеме работата заминаваш ти. И удоволствията и работата трябва да се разпределят по равно.

# 6
И аз това мислех да направя днес , но децата са на училище и не мога да мръдна никъде / децата не са от него/.  Нямам вече никаква идея какво да правя и към какво поведение да се придържам .

# 7
Това, че ще му го кажеш, не означава че ще го направиш. Идеята е да му покажеш, че щом той може го можеш и ти. Поведението към което трябва да се придържаш според мен е повече строгост, по-малко разбиране и свобода. Идеята за добро семейство изключва самосиндикални решения и спонтанни самостоятелни почивки.

# 8
Прилича ми на натриване на носа, защото нещо не му е харесало. Много детинско... На тези години вече не можем да си хванем шапката по всяко време и да си зарежем отговорностите, включително служебните.
Не че не може, може, ако има кой да ни търпи.
Правил ли го е друг път?

# 9
  • Тра-ла-ла
А кога работи мъжът ти, щом хърка по цял ден?! Казваш, че имате общ бизнес и едва ли работи нощна смяна newsm78

# 10
  • София
Това беше този пич, дето работеше цял нощ и "релаксираше" цял ден, нали? Докато ти гледаш детето и пр., ама инак, помня ти казваше, че добре се оправял със съвместния ви бизнес?

# 11
Прилича ми на натриване на носа, защото нещо не му е харесало. Много детинско... На тези години вече не можем да си хванем шапката по всяко време и да си зарежем отговорностите, включително служебните.
Не че не може, може, ако има кой да ни търпи.
Правил ли го е друг път?

Правил го е и преди , но не за толкова дълго / около седмица сега /, преди за около 2-3 дни и ме в толкова напрегнат момент. Очевидно и аз съм успявала да го оправдая и убедя себе си .
А кога работи мъжът ти, щом хърка по цял ден?! Казваш, че имате общ бизнес и едва ли работи нощна смяна newsm78
у
Не е всеки ден , но следобеда успява да подготви работата за другия ден , но това са може би 2-3 дни , в които е активен през деня.
Това беше този пич, дето работеше цял нощ и "релаксираше" цял ден, нали? Докато ти гледаш детето и пр., ама инак, помня ти казваше, че добре се оправял със съвместния ви бизнес?
Да , той е !

# 12
Чувствам се гадно , че говоря зад гърба му ...едва ли не го лъжа , но в същото време си задавам въпроса дали не съм едноклетъчна амеба без мнение и как бих могла да променя поведението си и дали греша на ниво толериране?

# 13
Моля потребителите на бгмамма да ме извинят , но няма да мога да се включа в дискусията за няколко часа , тъй като трябва да прибера децата от у-ще и вечеря и пр. . Не тълкувай те отсъствието ми като липса на уважение към вас , ще отговоря на всички мнения след около 2-3 часа . Благодаря за разбирането !

# 14
мислех си че всичко ти е наред.Грешка.Можеш ли сама да движиш бизнеса ви?Направи го,ако ти е по силите.Ще  се върне,докажи,че можеш без него.Нямаш  много полезни ходове.Има ш две деца,които не можеш с лекота да разнасяш  когато решиш.Свързано е с училище,приятели ,среда на децата,теб ако оставим настрани.Можеш ли да го търпиш  такъв?Защото ще ти мине яда.Имаш  ли изгода да сте заедно или можеш да работиш друго?Понякога е  важно ,малко хора са в любов и  разбирателство  и много поради други причини.Всъщност животът е битка,дори в семейството и  тактическите ходове помагат.Потърси своите грешки,не може да няма.Посочи неговите,ако не  е в депресия  примерно и  прави на инат е  сложно,болестното състояние  може да отмине,инатът трудно.Ако се чупи редовно,назначи си помощник  продължи с фирмата.Поеми финансите,да си в час ,ако не си.Решавай  според развитието.

Общи условия

Активация на акаунт