Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 725
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз явно съм поредното доказателство, че може да се намери работа от/в/с jobs.bg/. Simple Smile
Признавам и аз бях загубила вяра вече! ooooh!

Днес бях на заключително интервю и преди малко получих офертата за работа на мейла! Hug

Скрит текст:
За тази позиция кандидатствам от 27.09. Crazy Бях на поредица интервюта през началото на м. октомври, но момичето от човешки ресурси напуснало, та за това и нямах обратна връзка от октомври! ooooh! След това ме търсят от самата компания отново. Канят ме там на интервю за пореден път. Казвам им да проверят в системата, че вече тестовете са ми попълнение там и преводите направени, че чакам още обратна връзка от тях. Нищо не се случваше доста време. Аз си пускам СВта, ходя си на други интервюта, говоря с други хора по телефона за различни други позиции, различни от въпросната компания. Минава време, звънят ми от агенция за подбор на персонала да ми предложат 2 позиции с моят профил, едната е тази въпросната. Обяснявам накратко, че съм запозната с тази позиция, че съм била на серия интервюта там октомври и че нямам все още отговор. Момичето от агенцията, моментално задвижи нещата, за да се явя на втори дубъл и да се изясни какво е станало, и защо е бил прекъснат процеса.
Днес бях на това интервю на обяд и вече ми пратиха офертата. Просто се случиха нещата, но не в последователността, която очаквах. Обясниха ми този феномен с трансформации в екипа, труден момент съм уцелила била тогава и пр. и пр. Но... което е трябвало да стане, явно си става. Hug

# 721
kopche, честито и на теб и много успехи!!!  bouquet

# 722
Честито и от мен на Копче  Hug Дано ти донесе удоволетворение и приятни колеги.

# 723
Ех че хубави Коледни новини  Simple Smile Честито, Копче и успех!

# 724
  • София
Аз явно съм поредното доказателство, че може да се намери работа от/в/с jobs.bg/. Simple Smile

Честито Kopche. И ти си си направила прекрасен подарък предсрочно Simple Smile bouquet

# 725
jobs.bg все още е основният начин за намиране на работа в България за средностатестическия търсещ.

# 726
аз ви давам безплатно полезни съвети и рецепти вие ми се карате хах  Mr. Green ако тропнете и с крак ще сте още по-убедителни  Laughing
Радка Атанасова_475560 ти вярно ли ходиш на стотици интервюта  Shocked звучи зловещо....
Аз от десетина години не съм кандидатствала, а преди това ако не ме вземеха до 3тия път взимах драстични мерки...
Аз те разбрах Фри. Права си. Много високите позиции си носят доста неща. Дори финансови документи, документи за акции и т.н. Но тук не говорим за такива кандидати. Аз мога и без СВ да влизам, знам предварително кой къде, защо...Според мен не е проблем и да не погледнеш предварително, а да накараш кабдидатът да разкаже.

# 727
  • Другата България
аз ви давам безплатно полезни съвети и рецепти вие ми се карате хах  Mr. Green ако тропнете и с крак ще сте още по-убедителни  Laughing
Радка Атанасова_475560 ти вярно ли ходиш на стотици интервюта  Shocked звучи зловещо....
Аз от десетина години не съм кандидатствала, а преди това ако не ме вземеха до 3тия път взимах драстични мерки...
hahaha В десятката. Те суперквалифицираните ги канят на ден по три пъти, и понеже са толкова супер дупер хипер мега квалифицирани, са агейн на трудовия пазар. ooooh!
Мани, как не се усещат някои, че се излагат, не знам и аз.

Дева, чрез Изи консулт, ето ги http://www.jobs.bg/company/10650
Специално аз вече казах, много съм доволна от отношението.
Но може да съм попаднала на свестен човек просто, след като толкова негативи прочетох за агенциите.
Наистина има мнение, че чрез Джобс не се намира работа, не знам и аз защо е така, но на колкото човека съм казала къде търся, всеки ми е казал да не се надявам. А аз пък се надявам. Crossing Arms
Днес за втори път ми звънят от една фирма, на която отказах заради това, че е на граждански договор работата. Днес ми звъня лично шефа да ме покани отново на интервю, да обсъдим нещата. Кои неща се чудя....но си оставих вратичка за след НГ, че чакам едно друго място да видим какво ще стане. И това е от Джобс, отново. Така че явно е според зависи.

kopche, честито и от мен. Късмет ти желая на новата работа и висока заплата! Grinning

# 728
  • София

Днес бях на заключително интервю и преди малко получих офертата за работа на мейла! Hug

Скрит текст:
За тази позиция кандидатствам от 27.09. Crazy Бях на поредица интервюта през началото на м. октомври, но момичето от човешки ресурси напуснало, та за това и нямах обратна връзка от октомври! ooooh! След това ме търсят от самата компания отново. Канят ме там на интервю за пореден път. Казвам им да проверят в системата, че вече тестовете са ми попълнение там и преводите направени, че чакам още обратна връзка от тях. Нищо не се случваше доста време. Аз си пускам СВта, ходя си на други интервюта, говоря с други хора по телефона за различни други позиции, различни от въпросната компания. Минава време, звънят ми от агенция за подбор на персонала да ми предложат 2 позиции с моят профил, едната е тази въпросната. Обяснявам накратко, че съм запозната с тази позиция, че съм била на серия интервюта там октомври и че нямам все още отговор. Момичето от агенцията, моментално задвижи нещата, за да се явя на втори дубъл и да се изясни какво е станало, и защо е бил прекъснат процеса.
Днес бях на това интервю на обяд и вече ми пратиха офертата. Просто се случиха нещата, но не в последователността, която очаквах. Обясниха ми този феномен с трансформации в екипа, труден момент съм уцелила била тогава и пр. и пр. Но... което е трябвало да стане, явно си става. Hug
Честито! Simple Smile

# 729
  • Sofia
Дано да има много такива новини. Прави ми впечатление, че тази година декември не е мъртъв месец за наемане на хора, което е добре  Simple Smile

# 730
Доста хора си намират работа от jobs.bg, вкл. и аз няколко пъти, както и доста мои приятели.  Peace

Цитат
Наистина има мнение, че чрез Джобс не се намира работа, не знам и аз защо е така, но на колкото човека съм казала къде търся, всеки ми е казал да не се надявам.

# 731
Честито,  Копче! И успех! bouquet

Мери, и аз мислех, че си с Изи консулт.
В наше село обаче не работели с клиенти, а само с фирми?! Crazy
Снощи ми звъняха за една фирма, в която кандидатствах и се заговорихме, че искам да си изпратя СВ-то при тях.
Не работели по този начин и били платени. Thinking
Ти плащаш ли нещо?

# 732
По закон HR агенциите не се заплащат от кандидата, а от фирмата. Ако някой иска пари на кандидата, бягай от там Simple Smile

# 733
  • София
Благодаря ви много момичета! bouquet bouquet
Да ви се връща и на вас и да не се налага дълго да чакате, защото знам- чакането е най-голямото изпитание! Hug

# 734
Гаранция давам, че Изи пари не искат. Само някакви гаражни агенцийки, и нямат право.

Общи условия

Активация на акаунт