Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 737
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
И аз горе долу така. На ниска заплата за сметка на други неща.

# 676
  • Бургас
Аз бях в същото положение. Малкия беше на ясла, а аз работих като тестер. Предложих им да работя от вкъщи за по-малко пари. Не можело. А имаше дни, в които съм имала работа за 2-3 часа, обаче трябва да стоя плътно 8 часа и да се правя, че работя и същевременно да търся роднини да ми гледат болното дете.
Истината е, че нашите работодатели изобщо не са гъвкави.

# 677
В@ня, интересна ми е темата, но за да не превръщаме настоящата в тема за дискриминацията, ще пиша в скрит текст:

Скрит текст:
Със сигурност, ако има нещо като "търсим млада жена за ...до определена възраст" при това писмено в обявата, е много по-лесно и е доказуемо. Обаче масовият случай е друг - обявата е нормална, а на самото устно интервю да се задават тези въпроси за семейството, семейното планиране или вече наличните деца. На практика това не виждам как да се докаже, особено ако се стигне в съд. Най-малкото ако интервюиращите са били 2-ма, единият може да бъде свидетел, а за твърденията на кандидата няма кой да свидетелства. Няма и писмени или каквито и да е доказателства, че това са те питали. Работодателят също може да изтъкне други причини, поради които е наел друг кандидат - повече опит в същата сфера, на същата позиция, с определен софтуер, който е бил записан в обявата, по-високо владеене на език и т.н. Всичко това е лесно доказуемо с документите на избрания кандидат. Накрая дискриминирания кандидат може да се окаже без вина виновен, че даже и да плати разноските по делото, а за работодателя - нищо. Мисля, че причината на повечето хора да не им се занимава е липсата на увереност, че ще има някаква справедливост, а не това, че ще им тежи такъв ангажимент. Просто си разсъждавам, не споря с теб bouquet

# 678
  • София
Не ми се пише, но на интервю отиват двама кандидати с различни характеристики. За твърденията на кандидата си свидетелства самия кандидат,нали той е жалбоподателя. Това означава, че се е консултирал с адвокат и е наясно с последствията от една подобна жалба. За да се стигне до дело има доста път да се извърви, но не е толкова сложно и невъзможно, особено при явно дискриминационни въпроси, зададени на интервюто. Има случаи на колективни жалби, при които е доста по-лесно. Пак казвам - на хората не им се занимава - това е масовата психика по нашите ширини. А работодателите в масовия случай дори не разбират защо нещо е дискриминация и защо се говори за нея. Постовете на Аиша по-назад са показателни. Пак казвам - проверките от Комисиите са разкатаващи дори да не се стигне до съд. Работодателите не обичат да ги проверяват, защото обикновено са в повече от едно нарушение.

Естествено най-добре е консултация с юрист, който се занимава с такива казуси. Много често общото лошо отношение и унижение се схваща като дискриминация, но това не означава, че работодателят не е подходящ за проверка от ИТ и жалба към тях. Твърде малко хора го правят, обаче...

# 679
Аз днеска като един виден тестър си работя от вкъщи, и принципно се толерира в сегашната ми фирма, не съм сигурна в момента търсим ли още хора, може би след празниците, ако сте от софия, може да ви пошушна на лични коя е ако искате  Wink

# 680
  • България-Швейцария
...хич не са очаровани, като кажа, че държа да има възможност за работа от вкъщи Crazy Аз не че разбирам каква е разликата дали ще обсъждаме по скайпа с колегите в офиса или от вкъщи и съответно дали ще тествам от моя монитор или техния, ама голямо цупене пада  Laughing
'Чиновническата' нагласа много трудно се изкоренява, бавно зреят работодателите в това отношение.
Ако се замислят повече върху факта, че това всъщност им пести време и средства, би трябвало да станат по-гъвкави в определен момент.
Негативната нагласа обаче я има и сред хора, чиято дейност наистина няма как да се върши от дома.
Много злобнички изказвания съм чувала от такива колеги, за тях няма значение какво и колко е свършено, дали не се е наложило и по нощите да седя, за да се случи, вади им очите това, че не съм в офиса и не съм принудена да се съобразявам с работно време. И като го намилат това нещо ден след ден пред някой от по-висшестоящите, готова драмата Wink

# 681
  • София
Да се похваля и аз... Подарих си нова работа вместо коледен подарък. Дано да е за добро Simple Smile bouquet

# 682
Да се похваля и аз... Подарих си нова работа вместо коледен подарък. Дано да е за добро Simple Smile bouquet

Честито и успех на новата работа!

И аз си пожелавам такава за новата година -да е с добри условия, интересна като работа и с висока заплата, а, да, и без извънреден труд... Mr. Green /ама нищо не искам, нали?!?/

# 683
  • Другата България
newsm74 202uu Tada Party Time

Честито! Дано да си късметлия и "повлечеш крак"! bouquet

# 684
Браво! Честито и успех! bouquet
Дай Боже и другите да се похвалим! Peace

# 685
  • София
Честито! Дано да си късметлия и "повлечеш крак"! bouquet

Дано. Пипни за късмет Stuck Out Tongue
Шегувам се. Дано, наистина. Пожелавам ти го и на теб и на останалите...
За сега ми харесва като условия и колегите са много готини... чукам на дърво. Няма нищо общо с предишната ми дейност - нещо ново е с което отдавна исках да се занимавам Simple Smile

# 686
  • София
Честито! Много хубава новина!

# 687

Hellsun Честито  Simple Smile

Аз когато и да ходя на интервю винаги са ме питали за семейното положение, колко е голямо детето, боледува ли и т.н.
Сега на новата работа след като ги убедих да ме назначат с дете взех, че аз се разболях  Crazy
Между другото аз продължавам да търся работа. Не съм доволна от настоящата. Условията не
 ми харесват.

# 688
Честито, Hellsun и успех на новото място Simple Smile

# 689
Вярвам че и другите ще се похвалят,
вярвам че всички ще успеем съвсем скоро  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт