Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 728
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да се похваля и аз... Подарих си нова работа вместо коледен подарък. Дано да е за добро Simple Smile bouquet
Честита Коледа!  bouquet
и Успех!

# 691
  • София
 Laughing Последни смешки от интервю на ММ:
Кандидатства по обява в jobs. Фирмата не е агенция, казва се например А.
Дамата по телефона се представя като служител от агенция Б, която работи от името на фирма В.
На място се оказва фирма Г. Фирма Г била партньор на фирма В.
Сега остава и да почна да търся връзки между фирмите в ТР преди да кандидатства във фирма, която не му е позната като име.
Няма такова чудо!

# 692
  • България-Швейцария
Laughing
И в бизнеса е като в политиката, всички са навързани като свински черва
А и на практика няма голяма фирма без политически протекции и насочване, колкото и на пръв поглед да изглежда, че не е така (съвсем пресен пример HP и Саша Безуханова).
В тоя ред на мисли едно такова предварително проучване съвсем не е лишено от смисъл - като започнат да се ритат големите по кокалчетата задължително първо го отнасят редовите служители в съответните фирми. Също и когато се релокират, ребрандират, сливат, разделят и т.н.
Информацията принципно е най-ценният капитал Peace

# 693
  • Другата България
Дамата по телефона се представя като служител от агенция Б, която работи от името на фирма В.
Сега остава и да почна да търся връзки между фирмите в ТР преди да кандидатства във фирма, която не му е позната като име.
Няма такова чудо!
А къде остава фирма А в цялата картинка?

# 694
  • София
Няма такова чудо!
А къде остава фирма А в цялата картинка?
Фирма А е друга фирма на собственичката на агенция Б.
Защо е цялата тази верига от фирми, не ми стана ясно!

# 695
  • Другата България
На мен също, но заслужава ли си длъжността и заплатата? Thinking

# 696
  • София
На мен също, но заслужава ли си длъжността и заплатата? Thinking
Не! Отказа им - ниска заплата.
Аз предполагам, че историята е следната: дамата от агенцията има регистрация в jobs с друга фирма, и така пуска обявата. Явно това не й е постоянна работа, а от време на време.
Фирмата, която търси служител, има 2 дейности и съответно 2 фирми.
На това интервю и друго е било интересно. Човекът от фирмата е нямал идея с кого се среща, както е нямал и CV-то му, и ММ е трябвало да си разкаже автобиографията.
Интересно ми е как ще го опише - човекът от 9,30 часа например, или онзи с такава коса и такива очи...

# 697
Няма такова чудо!

Ние също в момента ползваме дама от агенция, която работи на моето място и ме замества, работи дистанционно. Тя е от агенция, обявата е на компанията.
Аз също работя дистанционно.

Бедата е, че не става ясно по телефона винаги, и че няма винаги координация. Иначе какво пречи, не разбирам?

# 698
  • SF
Абе отиват там и ако има някой за интервю, да влезе.
Аз съм ходила в една фирма, в която чаках собственика да се наспи. Фирмата е на първия и подземния етаж на кооперацията, в която живееше интервюиращия. Дойде рошав и подут от спане. Искаше чай, разказа ми личната си история - първи брак, син, втори брак, връзка със сина от първия. Оплака се от служителката, която искаше да маха, а аз съм била за нейното място. Имала си била приятел и говорела с него по телефона. Като се събирали на чай, тя си взимала чая и излизала навън да говори по телефона и да пуши. Аз имала ли съм си приятел? По цял ден ли съм щяла да говоря с него по телефона? Малка фирма, трябвало да си знаем всичко един за друг. Не бил Пеевски, да не си познава служителите. СВ-то ми не го интересувало. Интересувало го какъв човек съм и можем ли да се сработим. Тоя, чорлавият, според мене си търсеше любовница.

# 699
........
На това интервю и друго е било интересно. Човекът от фирмата е нямал идея с кого се среща, както е нямал и CV-то му, и ММ е трябвало да си разкаже автобиографията.
Интересно ми е как ще го опише - човекът от 9,30 часа например, или онзи с такава коса и такива очи...
Всеки уважаващ себе си кандидат трябва да си носи на интервюто отпечатани изпратените документи - автобиография, писмото, дори имейла и т.н...
Говоря за сериозни кандидатури разбира се, да не уточнявам ...  Laughing

# 700
Aз пък не смятам,че трябва да се носят.

# 701
  • България-Швейцария
Защо е цялата тази верига от фирми, не ми стана ясно!
От левия джоб в десния, оборотът върви, ДДС-то също Wink

# 702
Фри ме разби. Значи викаш аз кат нямам тринтер, да ходя да търся де да разпечатвам преди всяко интервю?

# 703
Аз имам, ама не ми е хрумвало да си разпечатвам сивито.
А най-готино би било да си го разпечаташ в офиса, който искаш да напускаш  Twisted Evil Joy

# 704
Аз имам, ама не ми е хрумвало да си разпечатвам сивито.
А най-готино би било да си го разпечаташ в офиса, който искаш да напускаш  Twisted Evil Joy

Това според мен е класика.

Аз съм носила СВ на едно интервю и въобще нямаше смисъл. Не държа никой нищо да носи. Влиала съм в екстремни ситуации без CV на среща с кандидат, но е имало някаква техническа причина или подобно.

Общи условия

Активация на акаунт