Пазаруване от Aliexpress.com 47

• 95 024
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Ивалина
Щом няма такъв бутон Cancel order и има само 2 бутона Track Order и Confirm Goods Received, значи пратката е изпратена.
Просто си следете движението на пратката и срока на защита. Като я получите (предвид стойността на пратката, възможно е да попадне в митницата  и да платите такси и данък), не я потвърдете, че е получена, а пишете на продавача за връщането на пратката и отворете диспут. Там има отметка Easy Return или Return. Поне така си мисля, досега не съм връщал пратки. Нека тези, които са върнали пратките с Aliexpress да споделят процедурите тука.
Вие поемате пощенските разходи за връщането на пратката и ще си получите парите обратно, докато продавачът получи върната пратка.

В кошницата си пише ясно общата сума с доставката, преди да я платите. Как си се заблудила, ама стореното-сторено.

Последна редакция: сб, 02 яну 2016, 18:32 от ChernoMore

# 691
Може просто да не я получите и да я върнат обратно  Thinking и да следите времето.

# 692
Може просто да не я получите и да я върнат обратно  Thinking и да следите времето.
Това също е вариант, друг е въпросът, ако пратката попадне в митницата и трябва да се освобождава, иначе в противен случай ще бъде консфикувана в полза на държавата.
Ивалина, от кой продавач сте поръчали?

# 693
Здравейте и честита нова година на всички !

До сега съм поръчвала от сайта само дребни неща, но харесах един таблет за подарък и преди няколко дни го закупих направо с дебитната карта: можете да го видите на този линк: http://www.aliexpress.com/item/Promotion-On-Before-Xmas-9-7-inch … searchweb201560_3

До колкото разбирам ще трябва да се заплати 20% ДДС на митница, тъй като е техника с цена над 15 Евро. Проблемът е, че таблетът е подарък за майка ми, която живее в Шумен и аз написах нейния адрес за доставка. За радост, се сетих да оставя моя телефон за връзка. Имам два въпроса:

- ако може по-запознатите от вас да прегледат обявата в aliexpress и да кажат ако виждат нещо нередно т.е. дали има от какво да се притеснявам. Видях, че рейтингът на продавача е добър и всичко ми изглежда изрядно, но все пак нямам почти никакъв опит с пазаруването по такива сайтове....

- тъй като пратката е до адрес в Шумен (т.е. малък град), каква е процедурата за плащане на ДДС ? Не ми стана много ясно от темата за митниците. Ще съм благодарна ако има тук хора от Шумен, които са поръчвали техника от сайта и вече са се сблъсквали с този проблем, за да споделят своя опит. Аз се намирам в София и се притеснявам дали майка ми ще се оправи с цялата бъркотия сама.

Предварително благодаря за съдействието.

# 694
Здравейте момичета,

Моля за помощ за диспут с китаеца... Поръчах ботуши, които се оказаха много лошо качество и отворих диспут. Стигнахме до споразумение за възстановяване на цялата сума ако върна стоката обратно. Изпратих я на 29.12., като на 31.12. е напуснала България, като качих проследяващ номер. Два дни по-късно, китаецът ескалира диспута и в момента статусът, който ми излиза е :

Dispute Escalated - Processing 
Reminder:
The dispute has been escalated and our Case Management Team will now get involved. Any updates we will inform you by email and message.

Получих автоматичен e-mail за предоставяне на доказателства до 04.01., но от статуса разбирам, че трябва да чакам обработка на информацията от Али... Какво да правя в случая, след като времето за доставка на пратката приключва след 1 ден и дали трябва да искам удължаване "Защита на купувача"?  Thinking

Благодаря ви предварително!

# 695
Това също е вариант, друг е въпросът, ако пратката попадне в митницата и трябва да се освобождава, иначе в противен случай ще бъде консфикувана в полза на държавата.
Ивалина, от кой продавач сте поръчали?
Ето , от този продавач - Jerry He...Това са едни кръгли колонки , радио , USB , бяха на цена 4.99долара и за това ги поръчах и в последствие като погледнах цената стана 9.98 долара за бройка . Явно не предвидих часовата зона ... Но в момента водим преговори с него и ако ме е разбрал дано спре поръчката ...а как ще стане връщането на паричките изобщо не ми е ясно !  CryМоля Ви , ако имате възможност ми помогнете със съвет ! Hug

# 696
Няма такъв бутон  cancel order... Поръчката я пуснах на 29.12. 2015г. Лелеее...много съм разтревожена ! Как да откажа пръчката ?!
Какъв ѝ е статуса изпратена ли е вече ?
Здравейте ! Ето , това е статуса в момента на пратката : Awaiting Receipt

# 697
Ивалина
Щом няма такъв бутон Cancel order и има само 2 бутона Track Order и Confirm Goods Received, значи пратката е изпратена.
Просто си следете движението на пратката и срока на защита. Като я получите (предвид стойността на пратката, възможно е да попадне в митницата  и да платите такси и данък), не я потвърдете, че е получена, а пишете на продавача за връщането на пратката и отворете диспут. Там има отметка Easy Return или Return. Поне така си мисля, досега не съм връщал пратки. Нека тези, които са върнали пратките с Aliexpress да споделят процедурите тука.
Вие поемате пощенските разходи за връщането на пратката и ще си получите парите обратно, докато продавачът получи върната пратка.

В кошницата си пише ясно общата сума с доставката, преди да я платите. Как си се заблудила, ама стореното-сторено.
Здравейте ! Ето , това е статуса на пратката в момента : Awaiting Receipt

# 698
Здравейте. Искам да ви попитам и при дрехи над 15$ плащали се пак ДДС.

# 699
  • В един копнеж!

Не. Много поръчки съм имала за над прословутите 15 долара. Никога не са ми ходили на митница, независимо какво е било-телефон, дрехи, обувки, бижута, др.аксесоари. Голямо треперени удряте за това ДДС, а де факто чрез един учтив разговор с продавача можете да си договорите за написване на по-ниска стойност на пратката.

# 700
  • Казанлък

Не. Много поръчки съм имала за над прословутите 15 долара. Никога не са ми ходили на митница, независимо какво е било-телефон, дрехи, обувки, бижута, др.аксесоари. Голямо треперени удряте за това ДДС, а де факто чрез един учтив разговор с продавача можете да си договорите за написване на по-ниска стойност на пратката.

Не бъдете толкова категорична. Това че вие сте имала късмет,не значи че и при другите е така.
Винаги има вероятност. При дрехите наистина е по-малка. При техника,особено телефоните и таблетите,вероятността да отидат на митница е много висока.

# 701
  • Berlin
Пък и $15 са по-малко от 30лв., ако трябва да сме точни. Досега не съм имала пратка на митница (да чукам на дърво). Последно получих една за ок. $50 и чакам още две за около толкова.

# 702
  • София

Не бъдете толкова категорична. Това че вие сте имала късмет,не значи че и при другите е така.
Винаги има вероятност. При дрехите наистина е по-малка. При техника,особено телефоните и таблетите,вероятността да отидат на митница е много висока.

Абсолютно съм съгласен. Имал съм ботуши (детски) за 12 долара, които също минаха през митницата. Дамата обаче там не се съгласи само с копие на екрана от поръчката, а поиска и извлечение от банковата карта колко са платени. И чак след хиляди разправии ботушите бяха освободени.

Проблема идваше от там, че бяха много добра имитация на естествено кожа, и ония на не знам какъв си скенер ги били видели и по не знам по какъв си техен списък решили че струват 80 лева.

Та така, че макар и единичен случай има и такива.

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 14:11 от дядо хаджия

# 703
Докато си търсех телефон с инфраред случайно попаднах на една джаджа.Въпроса ми е виждали ли сте я в някой китайски сайт или може и българския понеже ми е много спешно?Ето и въпросната джаджа http://www.ebay.com/itm/Universal-IR-Infrared-Remote-Control-TV- … rXfolPO6UeLWoS9fw

# 704

Ами аз по принцип провеждам разговор, питам защото един път поръчах нещо за 18$ и писах на продавача да пише по малка сума на пакета, та той каза уж добре и пак е написал истинската стойност, добре че не отиде на митницата, та затова питам дали отиват, че всякакви продавачи има, а нещо си за 20-25 $ (които,ще поръчам) не си заслужават да идат там +ДДС, + доставката и цената се качва доста за тези пари  Laughing
Благодаря ви много, дано тези продавачи да пишат по - малка стойност и да не отидат в митницата нещата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт