Перилни препарати и омекотители - 35

• 60 210
  • 717
  •   1
Отговори
# 330
Заредих се и аз,днес даже пак ще мина. Бях първата и единствена с този талон(така каза касиерката).
Взех сензитив и за цветно. Днес ще взема бяло и пак за цветно,че повече ми върви той.
НО се чудя и за капсулите . Искам да взема,но имам проблем с тях. Не се разтварят хубаво. защо? дори  и на по-високи градуси. От тези двойните всъщност не съм взимала,но  преди бяха в единична форма и хич не ми се разтваряха добре и на места оставаха и по-дрехите,не само на стъклото на пералнята.

# 331
  • Пловдив
Аз пък друго да питам...мислите ли,че от старата пералня/уплътнения,може да не ми ухае на прах/омекотител прането newsm78

# 332
Да не би да е препълнена пералнята, или неподходяща програма? Аз например установих че съм пускала програма за лесно гладене на пълна пералня, а тя тази програма е само за 4 кг дрехи( пералнята иначе е за 10 кг)...установих го като извадих дрехи със сухи петна  Confused
Или самата капсула да се е завирала в някоя дреха, и да няма достъп с водата?
Аз само веднъж съм ползвала капсули де, моите се бяха навлажнили и слепнали...нямам думи да опиша сопола, който се беше оформил с кутията  Sick

# 333
Сополът и от дрехи съм го махала Sick
 Уж пера на правилна програма ,знам ли? от упътването си ползвам 2-3 програми,за бяло,за цветно и кратка,колкото да ги преплакна.
Дупчила съм ги с игличка и е една идея по-добре,но не искам да го правя,колкото и да не отнема като време, а и пак намирам гел по дрехите.

# 334
Аз пък тъй като не бях ползвала омекотител / писала съм защо /  с тази пералня / а тя ми е от почти 11г/  - на предишната разпределението на отделенията в чекмеджето беше друго . Та аз пера само основно пране и без пред пране - съответно слагам прах във отделение означено с 2 /и при старата в третото си беше за омекотител - просто беше означено 1,2,3 / на тази е 2, омекотител и после 1 / - та аз умната съм си слагала 2 пъти омекотителя съответно в това за предпране - то ми е в трета ваничка / номерирана с 1 Grinning / - ами миришеше си добре и даже не силно и бях доволна .Един ден отивам и като се взрях и паднах от смях - как може да съм толкова заспала Grinning  Та сега слагам в точното отделение -ама ме боли главата от миризмата май.  Ще намаля на минимум количеството .
  Извинявам се за малоумното описание -написах го да се посмеете с мен Grinning
  /Имам максимално обострени сетива и си патя от това . Но понякога съм толкова разсеяна ,че Grinning  /

# 335
  • София
Аз пък друго да питам...мислите ли,че от старата пералня/уплътнения,може да не ми ухае на прах/омекотител прането newsm78
Не мирише на нищо, или мирише гадновато? От стара пералня само може да се вмирисва на тиня. Ако не се ароматизира, е от многото вода, която ползва пералнята ти. Което е добре - значи изпира хубаво и отмива хубаво праха и омекотителя.
И при мен комбинацията пералня и след това сушилня води до пълна липса на ухание (освен ако не ползвам един точно определен вид омекотител на Сано).

sparkling eyes, и други са се оплаквали, че не им се разтварят капсули, на мен ми се случи първия път, когато ги бях метнала върху прането в барабана. Хубаво ли ги затрупваш с дрехи? Програмата правилно ли подбираш спрямо кг пране? В крайна сметка, ако правиш всичко както трябва и не се разтварят, ползвай друга форма на препарат.

# 336
То не е смешно, аз го написах да си обърне човек внимание, защото моята пералня е нова (е, от година) и уж аз много умната бях изчела съвсем скоро всичко и ми беше ясно...да, ама не
Иначе по въпроса на mystic woman- в старото жилище ползвахме една стара пералня накрая, която имаше и ръжда тук там...нямаше неприятна миризма, переше като пушка. Не пречеше и на аромата на дрехите от препарат, доколкото знам( както писах и преди, пера винаги с доп. изплакване, но все пак аромат някакъв остава)

# 337
Sparkling eyes, ти от кой ДМ си ги взе? Може и на ЛС.  Peace

# 338
Най-добре на ЛС, ако ми разбирате тънкия намек.
А ако не го разбирате, тази информация най-добре да не стои тук, че ще вземе някой да се разпореди.

# 339
  • Пловдив
Ами...понякога миришат като на тиня или на престояли мокри повече време Thinking
Аз искам като на "хората",да ухае на омекотител  Laughing На снаха ми с дни миришат дрехите,дори и като стоят в гардероб...

То хубаво изпира с повече вода,ама мирис нямам...мисля,че е от старите уплътнения и т.н...И сега като си купя нова пералня и пак,ако не ми ухаят дрехите #Cussing out

п.п.капсули не съм ползвала още...ама щом не се разтварят-първо ще пробвам и после ще купувам още Mr. Green

# 340
Sparkling eyes, ти от кой ДМ си ги взе? Може и на ЛС.  Peace

Писах ти Peace

# 341
  • София
Ами...понякога миришат като на тиня или на престояли мокри повече време Thinking
Аз искам като на "хората",да ухае на омекотител  Laughing
Гадноватата миризма е от пералнята, нея няма да я пребориш с ароматизирани прахове или омекотители, дори така още повече ще влошиш положението. Ако ще ползваш тази машина, а няма да купуваш нова, врътни няколко цикъла на максимални градуси (90+) - веднъж с препарат за почистване на перални, веднъж с половин доза качествен прах за бяло пране, веднъж просто ей така, без нищо и току-виж почнеш да усещаш уханието на изпрано Wink
Разбира се, трябва много хубаво да изчистиш и гуменото уплътнение на люка - в него се събират мъхове и остатък от препарати, чекмеджето за прах също.

# 342
  • Пловдив
Решила съм-нова Party Дано само не се разочаровам точно от това,което търся...

# 343
Гес, това ли е добавката с манганов катализатор?

# 344
  • Варна
Мога ли да ползвам течен препарат за бяло пране на Формил, но за цветни и да не се притеснявам, че ще ми избелеят дрехите  newsm78? Имам цяла бутилка концентрат и се чудя как да я оползотворя.

Общи условия

Активация на акаунт