ДЕЦА С ТЕЛК 3

• 84 167
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, здравейте!Отново имам нужда от помощ.Случаят ми е следния:Детето ми е с 50÷ Телк решение за астма.Решението ми е от 15.10.2015г.Отидох в социалните след като изтече 14 дневният срок, но ми казаха да отида след 15 ноември.Днес случайно минах и ми казаха да подам вече документи за детски и за месечната помощ.Попълних всичко, но понеже мъжа ми е в чужбина, съответно разполагам единствено с копие от личната му карта подписана, че е вярна с оригинала.Служителката там ми се развика, че не може с копие от картата, не може с генерално пълномощно, не може с нищо друго освен с картата му.Обясни ми, че имам 3 месечен срок, а аз и казах, че докато се върне ще изпуснем срока.Вдигна рамене и това е....
В крайна сметка мога ли да направя нещо или напразно се явявахме на Телк? 

# 91
Момичета, здравейте!Отново имам нужда от помощ.Случаят ми е следния:Детето ми е с 50÷ Телк решение за астма.Решението ми е от 15.10.2015г.Отидох в социалните след като изтече 14 дневният срок, но ми казаха да отида след 15 ноември.Днес случайно минах и ми казаха да подам вече документи за детски и за месечната помощ.Попълних всичко, но понеже мъжа ми е в чужбина, съответно разполагам единствено с копие от личната му карта подписана, че е вярна с оригинала.Служителката там ми се развика, че не може с копие от картата, не може с генерално пълномощно, не може с нищо друго освен с картата му.Обясни ми, че имам 3 месечен срок, а аз и казах, че докато се върне ще изпуснем срока.Вдигна рамене и това е....
В крайна сметка мога ли да направя нещо или напразно се явявахме на Телк? 
как да не може с копие на лк. и при нас ситуацията е подобна почти винаги го няма и служителката ми каза ,че може ,дори сега миналия месец подавах и представих копие на личната карта.
опитай при друга служителка Simple Smile

# 92
Опитах.Пак не се получи.Има ли го някъде черно на бяло в закон?

# 93
Опитах.Пак не се получи.Има ли го някъде черно на бяло в закон?
всичко зависи от тях ,все пак лк е само за справка

# 94
И още един въпрос : Искам да подам жалба срещу служителката, заради грубото и отношение.Къде да го направя?

# 95
Карамел, на сайта на общината би трябвало да има и-мейл за връзка, помощ или оплквания. Разгледай го. Peace

# 96
Е, нали разпоредбата влиза в сила от догодина, а не от сега?
Всъщност за новите изменения пише, че:
§ 62. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“ с изключение на § 19, § 20, § 30, т. 2 относно чл. 23, ал. 3 – 6 и § 31, т. 3 и 4, които влизат в сила от 1 януари 2016 г.
Постановлението вече е обнародвано октомври месец в ДВ, а изменението за нас е § 35, което не влиза в изключенията за 1 януари 2016 г.

Вчера ходих при нашите социални да питам кога ми изтичат детските /въобще не помня декември ли е, януари ли е/ и не можаха да ми кажат. Програмата им се "обновява". "Проверете пак" - беше отговора, "дано другия път да случите момент да не се обновява програмата". Поне успях да попитам леееко за новите неща. Та според нашите социални сега се подават молбите по новите формуляри и не се иска бележка доход и имунизации, ноооооо  Laughing - "Елате пак януари месец да проверите пак, защото още няма спусната заповед и не знаем как ще бъде януари месец. Може да се наложи пак да пускате молба  ooooh!". Погледа ми буквално беше така  Shocked
Казвам им - искате да кажете, че една и съща молба по един и същи формуляр ще я подавам и Декември и Януари ли?!? - Е, може и да не подавате Януари, но елате да проверите, защото и ние още не сме наясно  ooooh!

# 97
  • София
 Карамел - Егати и глупостта да не може с копие на л.к. Всеки път така минавам, при все че моя мъж си е тука, но отказва да ходи в социалните. Според него нямало смисъл. Подаваш жалба в писмена форма към този който е отговорник за даденото социално, ако не там където им се води централата. Няма как да няма такова място. Сега ще разтърся и ще ти пиша, къде е това место. Каквото и да подаваш не забравяй да пишеш, че искаш писмен отговор и си вземи входящ номер.
В тия социални се мислят за велики, ама като им скръцнеш се усещат, че не те са най-великите. Най се дразня от факта, че ако си циганка (надявам се да не си) веднага ще ти помогнат и ще се държат любезно. Много пъти съм присъствала на такова отношение.
Сега питах в социалните Търсиш директора и при него пускаш жалабата, няма къде другаде.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 10:16 от dyndla

# 98
  • в полите на Балкана
pepito79gh за периода, който не сте имали ТЕЛК сте имали право да получавате детски - стандартните детски, за които си подавате молба, заедно с дохода на семейството. Така, че няма на какво основание да искате изплащане на пари назад, защото сте имали право на детски
защо трябва да подавам за стандартни детски след като не сме останали без телк,а чакаме да се явим за преосвидетелстване

Не съм дочела дискусията, но такъв е реда. Детски със задна дата се получават само при закъсняло ТЕЛК решение на което пише, че е закъсняло по вина на комисията.

# 99
  • София
Да, при нас закъсняха социалните с решението три месеца, то пък се падна и около нова година и ми изплатиха за тези месеци и двойни детски.

# 100
Благодаря ти отново, Пепи. Ще чакаме догодина тогава да видим какви ще ги наумотворят...

# 101
Здравейте, моля за малко помощ и съвет, защото вече съм кълбо от нерви. Подадох документи за телк в първите дни на юни. След дълго чакане ни бе назначена дата на 22.10. Днес ми съобщиха че днес докторката е дала документите за писане на решение.  Решението щяло да бъде готово на 23.11 защото тогава щяло да има психиатър който да го подпише. След това трябва да чакам един месец което е 23.12 .  И това влиза в празниците, което означава че евентуално януари ще мога да подам документи в социалното и при добро стечение на обстоятелствата февруари може да получим някакво плащане. Само ще вмъкна, че децата с коита бяхме заедно на една и съща дата са си взели решенията на 4.11.

Та това за мен е пълно безобразие. Осем месеца на човек да му късат нервите. И в цялата тази ситуация бях обвинена, че миналата година като не съм излязла на площада да се противопоставя на закриването на детските телк , то това е ситуацията.

Моля ви кажете къде мога да подам оплакване. Или направо да ходя в бтв репортерите или  при валя ахчиева.

# 102
За оплакване от социалните- http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=map_rdsp&map_id=22
Или аз лично бих събрала набора документи, включая генералното пълномощно и копието от лична карта, и в едно с жалбата бих ги входирала срещу входящ номер в социалните. И ще си чакам отговора, базиран на нормативен акт.
Иначе исках да пиша за това, да го имате предвид също- http://www.nap.bg/news?id=2750 Пак е някаква помощ

# 103
За оплакване от социалните- http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=map_rdsp&map_id=22
Или аз лично бих събрала набора документи, включая генералното пълномощно и копието от лична карта, и в едно с жалбата бих ги входирала срещу входящ номер в социалните. И ще си чакам отговора, базиран на нормативен акт.
Иначе исках да пиша за това, да го имате предвид също- http://www.nap.bg/news?id=2750 Пак е някаква помощ
Здравейте на всички аз имам един въпрос относно заболяването на асма с алергичен компонент и сме пстояно на лекарства и последно пие Ефира но от тях много напълня и искам да помоля ако някой е бил на такива лекарства и после ги е заменил с други нека сподели Благодаря предварително

# 104
Включвам се отново относно промените в ЗСПД. От това, което чета в закона и в правилника, смятам, че няма промяна относно изискването за доходи за помоща по чл.7 ал.8. Независимо, че в чл.17 от Правилника към Закона са изредени всички документи, които следва да се приложат /включително и бележка за доходите/, то в чл.7 ал.8 от закона /(В сила от 01.01.2016 г.) пише следното /При условията на ал. 1, т. 1 и 5 месечната помощ за дете с трайно увреждане, установено от компетентните здравни органи, се предоставя независимо от дохода на семейството, като при определяне на общия размер на помощта за семейството размерът на помощта за детето с трайно увреждане не може да бъде по-нисък от двойния размер на помощта за семейство с едно дете./ т. е изрично е упоменато, че доходи не се искат. За имунизациите и детската градина, нямах време да чета.  Поправете ме, ако не съм на прав път.

Общи условия

Активация на акаунт