Искам да кажа ... (61)

• 49 420
  • 839
  •   1
Отговори
# 510
Кати, не се тревожи за децата, те са най-лесно присобими. Ще се справят за 0 време (от опит говоря).

# 511
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Дано да си права, Даун, от сърце им го желая.
За моите беше много трудно - бяха на 4 и на 10. Малкият се ошашка - в нова детска градина, изпадна в потрес - други деца, не разбира какво му говорят, не разбира защо сме там, къде са баба и дядо. Дори различната храна беше проблем. Големият пък беше в началото на трети клас - хайде всичко на друг език и по друга програма - с едни предмети е напред, с други - назад. Нови предмети, нови езици. Няма приятели. Но той по-бързо се примири, а малкият не можеше да разбере какво правим там и защо.
Но, Кати, вие ще сте в европейска страна, ще е по-лесно. Ние бяхме в азиатска, което е допълнителна промяна.

# 512
Моя свикна за по-малко от два месеца. Ще се справят. Светалчо, къде в Азия сте били, ако не е тайна. Може и да си споделяла, но съм пропуснала.

# 513
Кати, успех и от мен!

Съни, дано успеят да стабилизират зет ти. Имаме сърдечно болни в семейството и знам какво е...

Скрит текст:
Закъснява ми с 5 дни. Два теста правих и са отрицателни. Хем ми е притеснено, хем тая надежда да не са отчели правилно. Мисля да изчакам още няколко дни и да направя кръвен тест. Или направо да отида на гинеколог.

Не гледах снощи Ол Старс. Мернах само Десислава, Къци и Соня забравих й фамилията. Омръзнаха ми, но не се заричам, че няма да гледам. Като ме подгони скуката и няма нищо интересно по тв.

# 514
Светалчо, разкажи нещо интересно за Северна Корея Praynig

# 515
Аз си мисля, че адаптацията си зависи от това какъв тип са децата. Моите биха свикнали трудно, но те не обичат промените, харесват предвидимото ежедневие. Има по-авантюристично настроени деца,  по-гъвкави, по-независими от средата, в която растат и приятелите.
Но когато са с мама и тате, всичко се понася по-лесно. По-тежко е да останат тук, а родителите да заминат, не са редки и такива случаи.
При нас пак проблем с очаквана варицела. Племенникът на мъжа ми май е с варицела /установихме тази сутрин/, а вчера и днес са ни на гости. Не ми се обяснява колко ме е страх. Не сме я карали всички.
Риалити форматите понякога са ми интересни, заради развитието на характерите в такава затворена среда. Но вкъщи изобщо не ме допускат да ги гледам /мъжа ми и децата се потрисат/, а  дори и да можех, не бих издържала всяка вечер подобно нещо. От няколко пъти гледан ВИП брадър успях да разбера какво се случва с всеки от заточениците.
Съни, дано всичко е наред Praynig
Цвети, не ти пречи да отидеш. Кръвният тест също е добър показател. Толкова много исках и двете ми бременности, че развивах фалшиви симптоми. Стискам палци.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 10:28 от valerie

# 516
Съни, бързо възстановяване на зет ти. Все още вътрешно сякаш не мога да приема, че подобни неща се случват на мои познати и връстници, а не на познатите на родителите ми.

От риалити форматите аз също много харесвам So you think you can dance?, което при моята страст към танците, не е изненада. Гледала съм няколко сезона на холандското издание и няколко на американското, до миналата (или май по-миналата) година излизаха в youtube целите епизоди. Имаше едно друго риалити, пак с танци, дето комбинират непрофесионалисти с професионалисти, то не ми харесва, аз искам като са танци, да са на ниво, иначе ми изглежда спънато. Харесвам също X Factor, но американското издание, испанското и българското (колкото съм гледала) не ми харесват, съвсем на различно ниво са. Big/Vip Brother не мога да понасям, не знам защо, една минута не мога да издържа от него. 

Кати, успех и от мен. И според мен децата ще се адаптират по-бързо от очакваното.

На родителска среща сме ние утре. И двамата ще ходим. При нас правят една в началото на годината с всички родители, на която ходя аз. Тази утре е индивидуална среща с родителите, по 10 мин. на дете. С нова учителка са тази година, която е по-строга, да видим какво ще каже.

От днес сме със засилени мерки за сигурност в училището, явно заради атентата в Париж.

# 517
Благодаря, момичета. Флорче, това и на мен ми е проблема, докато се случваха с родителите ни и връстници на родителите ни, започнаха да се случват и на нас и наши връстници.
Цветли, пожелавам ти от сърце тестовете да грешат. Изчакахме няколко бебчета в темата време е за още.

# 518
Цвети, стискам палци да не е отчел правилно тестът. Ще следя за хубави новини при теб. Flowers Four Leaf Clover Време е за нови бебешки новини в темата.

# 519
Съни и аз пожелавам бързо възстановяване на зет ти и да няма последствия.

Тони, да Ваня Джафрерович ми е фаворит този сезон. Харесвам цялото им семейство. Пък и ми е адаш.

# 520
Ваня всъщност показа, че играе с главата си. И на мен ми хареса в Сървайвър и точно този тип игра ми липсва в днешните предавания. Преди всичко беше интересно, а сега е толкова предсказуемо и режисирано, но ги гледам де. Аз по принцип обичам социални предавания и ги предпочитам пред турските сериали, а да рече човек, че съм в тая свера, не съм - инженер съм  Mr. Green...

Здраве и успехи желая на всички, не съм се включвала от няколко дни и ако започна да изброявам, може да пропусна някой  Hug

За въшките - сигурно бих предупредила класния ръководител, но като се замисля и синът ми би реагирал като на Онна. Много са тънкообидни в тая възраст и трябва да се внимава, не толкова че те го приемат като обида, с едно обяснение, винаги ще разбере, че не това е била целта, колкото че децата понякога са доста агресивни и могат да измислят прякори и прочее.

Гена не съм "засичала" скоро newsm78

# 521
Флорче, точно като теб и аз не харесвам Танцувай с мен - професионалист учи някоя звезда да танцува, точно защото и аз искам да гледам добри танцьори, а не как някой се учи да танцува, пък колкото иска да е известен. Много обичам да гледам всякакви танци, майсторски изпълнени.

Даун, разбрала си вече от Кристин - в Северна Корея бяхме ние, но преди доста години.
Какво да ви разкажа интересно, Кристин newsm78 - там всичко е различно откъдето и да е по света.
Най-шашкащото за мен нещо беше, че момчетата им служат войници 9 години - от 18 до 27, а момичетата май три години беше. Като се върне момчето от войниклъка, някаква организация, нещо като ОФ навремето, го оженва за подходящо по възраст момиче. Казвали са ми, че красиви момичета ги омъжват за не дотам красиви момчета и обратно - за подобряване на нацията. Не знам дали е вярно, но веднъж в един бар възрастен кореец (служител, да не си помислите, че корейците ходят на бар) се радваше на красотата на барманката. Аз го закачих "много е хубава, вземи я за снаха". Тогава той ми каза, че синът му е войник, аз казах "като се върне" и той ми обясни, че няма да е скоро и през това време нея ще я омъжат за друг, защото е на възраст за женене. Тази възраст беше 25-26 год.
Иначе е възможно най-спокойната страна, която съм виждала. Никаква престъпност, даже не можеш да чуеш да се карат, нито пък да видиш пияни хора.
Питайте, ако нещо ви интересува, но имайте предвид, че информацията ми е отпреди близо 30 години.

Гена и на мен ми се губи и ми липсва тук.

# 522
  • София
Тъй като видях, че темата за въшките е отново на линия...
Моя позната лежа в Пирогов с детето си, понеже беше получило алергична реакция към един антибиотик. Били са в токсикологията. Та ми разказа, че в съседната стая имало 15-годишно момиче, нагълтало се със сънотворни, заради това, че са й намерили въшки и съучениците й се подигравали. Нямам думи просто, нямам!
Също така там са били и припадналите тийнове, които са пушили трева. Цяла нощ буйствали. Какво става с тези деца? В тих ужас съм...

# 523
Светалчо, казвала си, сега се сетих. Много интересно, макар че никога не бих искала да живея там.
Синът ми тренира усилено таекуондо и много иска да отиде в Корея, ама другата Simple Smile.
При всички случаи е било интересно преживяване. Азия (далечната) е много различна.

# 524
Тонка, не се шашкай, винаги е имало по-чувствителни деца, както и по-буйни и такива, които все на лошите неща налитат. Ти бъди близко до твоето дете, това е напълно достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт