Августовски бебета 2016

• 30 634
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро. Simple Smile
Стискам палци да се похвалиш!
Има ли някоя,дето не може да спи вечер? Въртя се като пумпал и се задъхвам

Заспивам с кокошките!

# 91
Привет, относно витамините аз не прием друго освен фолиевата киселина. Тъй като имам разни проблеми на работа днес минах през доки да ми даде бележка, че съм бременна и подадох уведомление по чл. 313а от КТ. към  работодателя.

# 92
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
bouquet
Здравейте, майчета, как са точиците?

Моята точица е много зиморничава, ако съм без чорапи ми е страшно неконфортно и непрекъснато ми е студено.

Взимате ми вече витамини?

И на мен все ми е студено, а не съм зиморничава.

За витамините - аз започнах да пия фолиева киселина още преди да започнем да бебеправим.
Който още нея е започнал - сега е моментът.  Simple Smile

# 93
Здравейте и от мен Simple Smile
До сега само ви следях, но реших плахо да се включа и аз  Grinning На 08.12 си правих тест, който беше положителен. Вчера сутринта си направих още един - и той положителен Simple Smile))) Много съм щастлива и нямам търпение да чуя сърчицето вечеее  Kissing Heart
Колкото до лекар и аз също като monekka се чудя къде да отида, насочила съм се към д-р Милкана Щерева, но ако някой има добри впечатления от лекар в София, ще се радвам да сподели.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 19:15 от Lightss

# 94
Здравейте Simple Smile

Мина ми прегледа и видях едно малко сладко сърчице. Беше прекрасно, не ми го пусна, но като ме пита: "Виждаш ли как пулсира?" и щях да ревна. Сега като гледам един калкулатор ме изкарва в края на юли, но ако нямате нищо против ще остана при вас, смятам че сте ми на късмет, а и аз съм родена през август Simple Smile Иначе ме вика пак след 2-3 седмици да види как вървят нещата и да ми назначи по-подробен преглед после Simple Smile  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Гледам за ЖК сте писали, аз мн се чудя дали да не ходя при моята лекарка, тя работи само на частно, но ѝ имам доверие и ми се иска да е тя. Обаче финансово нз как ще се справя....

За лекар препоръчвам МЦ Фемина, там който и лекар да изберете няма да сбъркате. Аз ходя при д-р Врагалева и съм супер доволна Simple Smile

# 95
Здравейте от мен ,
 Положителен тест , бременна със трето и очакваме бебока август месец. Радвам се ,че намерих групата и да се цопна и аз при другите мамита Simple Smilebouquet bouquet
За в момента със силно сутрешно неразположение , гадене ,сънливост и непоносимост към силни аромати. Доста често ми прилошава ...предните бременности нямах подобен проблем .
В 6 г.с  на 30.12 имаме час да чуеме сърчицето. Искренно се надяввам всичко да е наред .

# 96
Честито на видялите две чертички!
Аз съм от августинки 2014 и ви желая лека и безпроблемна бременност с най- прекрасния финал! Очакват ви незабравими дни и вълнения!  Hug

# 97
Много се радвам за всички. За Жк с първото ми дете бях в Майчин дом по НЗОК и на частно при д-р Гунев-страхотен той ме изроди много пестелив на думи, въпреки това съм много доволна. Този път се насочвам към Токуда - най-доброто неонатологичното отделение и много добри АГ .

# 98
Добро утро дами  Simple Smile

Относно витамините- и аз почнах с фолиевата киселина преди да почнем да бебеправим. С калкулатор си сметнах термина- 15.08.2016, но ще видим какво ще каже док.
На мен също ми е адски студено, особено вечерно време, когато си лягаме, въпреки че парното е пуснато и аз съм с 2 одеала.

Добре дошли на Елихрис, Лигхтсс (и аз видях положителен тест на празника на студентите  Laughing ) , Ангелиа31 и ако съм пропуснала някого се извинявам  bouquet

Миеле, честито сърчице, много се радвам за теб  Heart Eyes

Аз все още ходя на работа и имам леки натоварвания от вдигане на тежко, чудя се кога да спирам вече. Вкъщи когато разчиствам също ми се налага да местя това и онова (коша за пране, столовете, легена с дрехи, когато простирам..) и ме напряга корема, вие имате ли подобни проблеми ?

# 99
Добро утро Simple Smile

monekka, и аз ходя на работа и ми се налага от време на време да вдигам тежко, за това мисля днес да кажа на прекият ми началник и да спра да вдигам. Без това съм по цял ден на крак и като се прибера съм като труп, да не говорим че като имам смени до 22 едвам гледам на работа вече, та поне вдигането да си спестя. Много ми се иска да си взема болничен и да си почина малко, ама точно сега няма как, та ще стисна зъби и така.

Вчера забравих да споделя за спането. Аз съм на моменти има дни, в които спя като труп, а има дни, в които само се въртя. Снощи например като станах до WC и после се въртях сума време докато заспя.

Иначе и аз си пия само фолиева киселина, питах докторката за груго, тя каза, че няма нужда и така.

Хубав и успешен ден от мен bouquet

# 100
ДУ, момичета!
monekka, аз в началото имах придърпвания и дискомфорт, но сега съм добре. На работа тежко не вдигам, но у дома не ме затрудняват ежедневните задачи. С първата бременност имах контракции от началото до края. Малката стоеше в дясно и ми беше затиснала десния бъбрек, че направих хидронефроза и имах бактерии в урината и се наложи и АБ да пия. Силно се надявам тази бременост да е лека и спокойна.

# 101
Добро утро, момичета Simple Smile
И аз като вас за сега няма да излизам болничен, въпреки че и мойта работа е висене на крак... Ще стискаме малко зъбки Grinning
Исках да ви попитам, според вас рано ли е да си запиша час за 30.12?

# 102
Досега само ви четях с интерес...но се престрашавам да се представя и аз! След почти две годишна борба, на 28.11. видях най-голямата радост в живота си! На 27 г. съм, минах през какво ли не, за да сбъднем мечтата си. Толкова сме щастливи, това е Коледното ни чудо! Това е първа бременност, потвърдена на 02.12.2015, тогава видяхме точицата си!  Heart Eyes Сега се моля всичко да е наред като всички вас, защото като цяло се чувствам добре, имам същите симптоми като повечето от вас - не спането си го обяснявам с голямото вълнение, постоянно ми е студено, може би заради по-високата температура на тялото. Нямам търпение за следващата среща на 16.12., на 1-вия преглед не ми казаха термина, заради суеверие, но по калкулаторите е 07.08.2016 г. Иначе си знам, че ще съм секцио и донякъде съм спокойна. Май станах много подробна, но желая на всички ни една лека, безпроблемна бременност и едно, две здрави бебета по термин!  Hug

# 103
Добре дошли на ELLE, Angelia31,  Elihris Hug

Дано не съм изтървала някой Blush Желая на всички лeка и прекрасна бременност и щастлив и успешен финал! Моля се всички да го достигнем заедно!

Относно лекарствата аз пия витамин Д3, защото съм с дефицит, еутирокс 25 и 50 ги редувам заради TSH, Абофолик мета, като фолиева пия от една година, откакто започнахме опити за бебче, пия и аспирин протект през вечер, също и утрогестар три пъти по едно. Май доста неща станаха Simple Smile

От една седмица се чувствам добре, спря да ми де подува корема, което беше отвратително и съм сравнително работоспособна. Е, през деня понякога много ми се доспива, но това е положението.
За болничен се чудя, аз съм зад бюро по цял ден, но и това не е много добре  за бебчо, иска ми се малко повече да мога да се разхождам и да си почивам, седенето ме убива.

Съветвам всички, на които работата е свързана с вдигане на тежко да помислят за по-вече почивка и облекчен режим.

С първата бременност и аз имах контракции след 6 -ти месец постоянно, сега пък се притеснявам че имам миома, която преди бременността беше около 2.4 см, а тя ще порастне и това ми е най-голямото притеснение към момента. Има ли други бъдещи мами с миоми?

# 104
Добре дошли на всички бъдещи мами!
Относно работата, стоенето прав и вдигането на тежко, от опит мога да ви споделя, че първата бременност работех в магазин за хранителни стоки и бях началник на смяната/ работех два дни и почивах два дни по 14ч/. Предупредих управителката, че съм бременна и тя самата ми забрани да вдигам тежко. Излезнах платен годишен отпуск някъде около средата на 7мия месец, не че съм си стояла в къщи де. Обикалях улиците, ходих на сватба, оправях стаята /защото бяхме в ремонт и сменяхме гардероба и спалнята/. Всяка от вас нека си прецени спрямо натоварването, а и да се съветва с АГ-то какво е състоянието и има ли проблем да се работи.
Днес бях на лекар, но все още не се вижда ясно сакчето. Назначиха ми кръвен тест и утре ще ходя пак да болницата да го прочете докторката. Другия четвъртък съм пак на преглед, доки каза, че тогава вече ще има наистина резултат. Аз като цяло се чувствам добре, днес се возих за повече време в градски транспорт и ми беше много некомфортно от миризмите, но това си е нормално. Иначе гърдите са ми наедрели много, скоро ще сменям размера, в лицето съм някакъв ад от пъпки /казаха, че е нормално да съм така от хормоналния дисбаланс/, със съня нямам никакви проблеми, но ми е студено и на мен.
Хайде стига съм ви занимавала с моята особа, желая хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт