Алчна зълва

• 43 940
  • 636
  •   1
Отговори
# 135
Ако при спор дали парите да остават в семейството или да отиват при родата мъжът вземе страната на родата - за него жена му и децата му не струват нищо. Аз нямам против да се помага, на всеки може да се случи да изпадне в дупка, ама всичко с мярка. Това че брата изкарва повече пари от сестра си не означава че трябва да заделя процент и за нейното семейство. Авторката има проблем и с мъжа си и със зълва си - единият е глупав и се оставя да го манипулират, другият е нагъл и се възползва от слабостите на първия.

# 136
  • Варна
...Направих си извода, че много от вас поддържат другата позиция, така че спирам да смятам ситуацията за Анормална. Мечешките услуги продължават. Пък като запецнат доходите един ден, нека си стоят гладни.

За мен тази ситуация не е нормална,аз не бих приела такова изтичане средства от семейния бюджет когато става въпрос за хора в трудоспособна възраст. Помощ понякога разбирам,но редовно спонсориране не бих преглътнала. приоритет за мен е потомството  и семейното гнездо и поради тази прчина не съм ок с идеята да подарявам ежемесечно пари. Simple Smile

# 137
  Както сте я подкарали след още две-три страници ще с окаже, че мъжът на авторката праща цялата си заплата на зълвата и ги издържа тотално. Според мен вече много се отдалечихте както от действителността, така и от питането на авторката. Laughing

# 138
  • София
Ако при спор дали парите да остават в семейството или да отиват при родата мъжът вземе страната на родата - за него жена му и децата му не струват нищо. Аз нямам против да се помага, на всеки може да се случи да изпадне в дупка, ама всичко с мярка. Това че брата изкарва повече пари от сестра си не означава че трябва да заделя процент и за нейното семейство. Авторката има проблем и с мъжа си и със зълва си - единият е глупав и се оставя да го манипулират, другият е нагъл и се възползва от слабостите на първия.
Да, ако е лишил семейството си дори от нещо дребно, ще си абсолютно права.
В случая, той е подсигурил всичко на жена си и детето си.
Явно, достатъчно и в банката имат, щом жена му не иска да се отвори сметка за образование на детето, щото мъжът ѝ и нея ще покрива, и пак ще му остане възможността да ѝ прати тия, бодящи очите на жена му, 250Е.
При това, тези пари не са за глезотии, а за кредит, който се е оказал труден за изплащане.
Забелязвам и друго- зълвата иска парите назаем, не като подарък.
Но, поради горните причини, не може да почне връщането, което изкарва от кожата авторката.
При тези факти, а не както тук някои изфабрикуваха фантасмагористични цифри, да наречеш човекът, помагащ на сестра си " глупав", е меко казано егоистично и тесногръдо.

# 139
Авторката каза, че имат апартамент, който не са започнали да обзавеждат, както и че нямат пари "за черни дни" в каквато и да е сметка

# 140
Да, парите все са назаем и доколкото разбирам, никога не се стига до връщането им. Аз не бих нарекла съпруга й глупав, но ми е интересно всички защитнички тук на кого си раздават излишните пари.

# 141
но ми е интересно всички защитнички тук на кого си раздават излишните пари.
И какво разбират под "излишни пари", защото аз/ние такива нямаме

# 142
А, то затова с лека ръка раздавате чуждите. Излишни - като си подсигурите нуждите и оставащите. Неправилно се изразих, но да - пари, които в момента не ги харчите.

# 143
В началото се започна с 50, 100 лева, покриване вноските на кредитните й карти, самолетни билети, и достигна суми по 5000. Този месец отново й се внесоха поредните 5000, при положение че не е покрила нито стотинка от предишните.

absurt ако обичаш свери си математиката, защото 250 евро не са 5 000 лева ( ако изобщо тази цифра е в лева ). Човек помагащ на сестра си или човек използван от сестра си? съм определила като глупав, защото да ти смучат изкарваните с труд пари, а ти да се радваш че помагаш не е особено умно. Да не говорим че семейството явно не е чак толкова богато след като нямат обзавеждане и ако купят такова остават без спестявания.
И още нещо - 80 год. баба на мъжа ми с мизерната си пенсия събра пари за лечение и не поиска нито стотинка от роднините си, въпреки че многократно и предлагахме такава ( все пак в чужбина парите се берат по дърветата ), а тук описаните герои, хора здрави и прави с възможност да работят товарят брата с кредитите си, щото нали и той така в чужбината - та колкото и да се опитваш да ми обесняваш колко съм егоистична и тесногръда няма да ти се получи. Но ...  човек гледа от позицията си.

# 144
  • София

Не ги раздават, а най-вероятно са или са били в положението на зълвата - получават.

# 145
То това ми е ясно, ама пък може и някоя да разкаже как постоянно подпомагат девера с хилядарки.

# 146
  • София
Авторката каза, че имат апартамент, който не са започнали да обзавеждат, както и че нямат пари "за черни дни" в каквато и да е сметка
Това как ти кореспондира с другото, което каза- че не иска да направят сметка за образование на детето, защото като я обслужел, щял да каже, че праща на сестра си не от парите за детето?
Или другото, което беше измислила- да дава същото количество пари за благотворителност на непознати.......
I.Hr, не знам какво по- напред да сравняваме, като фактите все се променят?
В последните си постове, авторката написа, че парите се превеждали наведнъж и по веднъж годишно в сметката на зълвата, и че това били 5000 лв. Разделени на 12м., няма 250Е на месец.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 16:24 от absurt

# 147
И какво разбират под "излишни пари", защото аз/ние такива нямаме

Вие и ние нямаме, но други явно имат. Очевидно става въпрос за  такива пари, че има и за другите, ако са в нужда:

Позицията му е че няма проблем да отглеждаме зълвата, брат ми, сестра ми, независимо кой когато са в нужда. Стига ние да не сме лишени от нищо. Да, но аз не мисля така. Говорили сме много, но той отстоява на своята позиция че трябва да помогне на сестра щом го е помолила за "помощ".

Едни паралии дават кинти за въдици по пет бона, организират вечери с петстепенно меню , или колекционират самолетни моделчета, от чиито цени човек може да се учуди. Мъжът на авторката пък ги дава на сестра си...

Интересно от всички харчове на мъжа и, само тези за сестра му ли са проблем за авторката, или по принцип е с широки пръсти?

# 148
Проблем е когато усетиш, че те използват - според мен това е болката на авторката. Ако сестрата си връщаше заемите нямаше да има драма, а тя си е намерила сигурен източник на доходи.

# 149
Проблем е когато усетиш, че те използват - според мен това е болката на авторката. Ако сестрата си връщаше заемите нямаше да има драма, а тя си е намерила сигурен източник на доходи.
Това е единият вариант и той е много възможен. Но, възможно е и авторката просто да злобее по адрес на зълвата. Не познаваме детайлите на конкретната ситуация, за да сме сигурни кое от двете е.

Общи условия

Активация на акаунт