Алчна зълва

• 43 952
  • 636
  •   1
Отговори
# 180
А за лодката в мазето - все пак е харч вътре в семейството, всеки има право понякога на някоя лична глезотия, стига да не ощетява другите. Mr. Green

Значи всичко може - чанта за 5000, лодка, само да помагаш на сестра си не може.

# 181
  А няма право да прати на сестра си стига да не ощетява другите? Grinning

Проблемът тук е изцяло в отношението на жена му към това и фактът че я дразни и е предмет на разправии в семейството. Всъщност той би трябвало да избере в такава ситуация с кого да си влоши отношенията. Повечето хора, поставени пред такава дилема си я решават, като правят нещата скришом Grinning

# 182
Да, чантата и лодката са облаги за семейството от семейните пари изкарани с труд.Сестрата да работи повече или да иска от майка си.
( Нямаш право да раздаваш парите на семейството без да го съгласуваш със съпруга си. )
 Приоритетът на финансовата лоялност е към семейството, а не към роднините.

Ако изтегли кредит единият съпруг и изпадне в невъзможност да го обслужва, какво става с другия партньор????

Повечето интелигентни хора поставят семействата си на първо място.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 11:13 от Анонимен

# 183
А за лодката в мазето - все пак е харч вътре в семейството, всеки има право понякога на някоя лична глезотия, стига да не ощетява другите. Mr. Green

Значи всичко може - чанта за 5000, лодка, само да помагаш на сестра си не може.
Ако сестра ти е ученичка, студентка, внезапно безработна, болна, самотна майка - може. Ако си има мъж, който не работи, защото не иска да има шеф на главата, аз лично бих им помагала известно време с малки суми, но не бих ги спонсорирала за екскурзии, маркови дрехи и айфони.

# 184
Каквато и да е сестрата, ако се държи сякаш всички са й длъжни ....
 Нашата зълва до толкова опознала закона, че  като нямаме деца,И тя била наследник на брат си, че и детето й, защото били в кръвна връзка.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 11:14 от Анонимен

# 185
  • град-държава
Ако си купим самолет, трябва ли да купим и на братче/сестричка?  Laughing

Само това оставаше, майки, сестри, братя и пр., да казват и определят кои пари на кого са в едно семейство и как да се разпределят. Не знам да се изхиля или да се потреса на подобна наглост.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 11:16 от Vermilion`

# 186
  • град-държава

Нашата зълва до толкова опознала закона, че тъй като нямаме деца,И тя била наследник на брат си, че и детето й, защото били в кръвна връзка.
Назад споменах, че съм била свидетел на много грозна история в подобно отношение. Сестрата стигаше до там да повтаря как децата 'и приличали на брат 'и, съпрузите нямаха такива, да не влизам в подробни простотии.
Едва, когато съпругата изгони една нощ мъжа си при сестра му и поиска развод, същия малко по малко започна да идва на себе си.

# 187
  • София
В такива случаи е добре човек да се погрижи един ден цялото семейно наследство да отиде за благотворителност и да не попадне в ръцете на алчните роднини.

# 188
  • град-държава
Наскоро четох постове във форума за случай, в който съпругата забременява, а братът изпада в ужас, обида и циркове, защото плановете му били той и децата му да наследят бъдещия татко.  Laughing
Та и тази тема е показателна-всички на хранилката се обясняват и сочат съпругата за алчна, дребнава и най-вече никоя в собственото си семейство. Да се примири, че да не си разваля това, което всъщност така или иначе липсва.

# 189
Съпругата е никоя в семейството си.....само според някои,които са на хранилка и така им изнася.

Някои тук да не се правят на интересни и неразбрали....Едно е да помогнеш на близък човек  в нужда-за храна,лекарства,отопление,обучение или за кауза и съвсем друго е да даваш системно на някой мързелив лигоч(сестра/брат),който е решил,че може да си живее на гърба на семейството ви,щракайки безгрижно с пръсти....щото ти бил роднина. Naughty

# 190
Кой каза че не иска от родителите си? Иска! И те имат, но не и дават. Предполагам няма нужда да обяснявам защо.

# 191
Съпругата е никоя в семейството си.....само според някои,които са на хранилка и така им изнася.

Някои тук да не се правят на интересни и неразбрали....Едно е да помогнеш на близък човек  в нужда-за храна,лекарства,отопление,обучение или за кауза и съвсем друго е да даваш системно на някой мързелив лигоч(сестра/брат),който е решил,че може да си живее на гърба на семейството ви,щракайки безгрижно с пръсти....щото ти бил роднина. Naughty

И аз безкрайно се учудвам, че има хора, според които описаната ситуация е нормална.

# 192
Нормална само теоретично, практически ако мъжът им започне да раздава хиляди по роднини, друга песен ще запеят.

# 193
  Де да имаше достатъчно хиляди, та да му остават и за роднини Laughing

# 194
Мъжът ми е достатъчно голям да си преценява сам къде да дава парите си. Но ако започне да ми държи сметка аз къде си давам парите, друга ще е песента.

Общи условия

Активация на акаунт