Алчна зълва

• 43 204
  • 636
  •   1
Отговори
# 465
  • град-държава
Хърмаяни, aз не видях и един пост с подобно твърдение, за чии мъже става въпрос?

# 466
Хърмаяни, aз не видях и един пост с подобно твърдение, за чии мъже става въпрос?
Мислех, че си личи, че е шега - преувеличен "извод" заради многото упреци към мъжа на авторката.  Peace

# 467
На кое казвате "в едно сплотено семейство, научило брата да се грижи за сестрата"?
Този брат отдавна явно има свое сплотено семейство с дете.

# 468
А не е ли все пак по-добре да изтеглят ипотечен заем за жилището? Така съпругът ще знае, че банката чака всеки месец и няма да се осмелява да отделя големи суми. Четох, че авторката би се притеснявала, но така ще има да събират цял живот и ту ще отделят пари, ту ще взимат от тях за сестрата, нали не е спешно.

# 469
Авторката каза, че е против да имат вземане даване с кредити.

# 470
ОК, след като авторката не иска ипотечен заем, да открие сметка на свое име, да иска повече пари от мъжа си и да ги внася там. Това ще са парите за жилище, а съпругът ѝ няма да може да ги пипне.

# 471
Да, бе , да.
То ако беше толкова лесно, мъжът й нямаше да дава толкова големи суми  на сестра си, щеше да слуша съпругата си да дава по малко пари.
Или всеки път да я пита, мило, може ли да дадаем на сестра ми пари за екскурзия. Wink

# 472
А не е ли все пак по-добре да изтеглят ипотечен заем за жилището? Така съпругът ще знае, че банката чака всеки месец и няма да се осмелява да отделя големи суми. Четох, че авторката би се притеснявала, но така ще има да събират цял живот и ту ще отделят пари, ту ще взимат от тях за сестрата, нали не е спешно.

И аз това предложих, но тя е против кредитите.

И според мен проблемът е в това струпване на свободни пари. И ако сестрата и мъжът й знаят, че братът винаги има на разположение солидна сума, защото събира за нещо си, тогава спокойно могат да си искат по всяко време.

Знаят, че има събрани. И така вместо за къща, парите отиват за екскурзийки, айфони и т.н. неща необходими да се покрие екзистенц минимума.

Решението е да няма пари настрана. Всичко трябва някъде да се влага моментално след като се изкара.

Така когато поискат, казва им се, че няма и няма да е лъжа.

# 473
  • София
Ами да прецени авторката кое е по-малкото зло, ипотеката, или парите, изтичащи към лентяите.

# 474
  • Куциндрел
Аз директно измислих схемата. Да започнат благотворителност към онази двойка - свещеника и юристката. Тъкмо ще има 2 щастливи семейства. Mr. Green

# 475
Иееее! Цецоо, много си яка! Heart Eyes bouquet

# 476
Аз директно измислих схемата. Да започнат благотворителност към онази двойка - свещеника и юристката. Тъкмо ще има 2 щастливи семейства. Mr. Green
Да си купят индулгенция, викаш? Mr. Green

# 477
  • Куциндрел
Да си купят индулгенция, викаш? Mr. Green
При дякона. Mr. Green

# 478
хахахах ехааа! Решихме всички проблеми!

# 479
Това е идея. Съпругата може изведнъж да обърне плочата на 180 градуса и да започне офанзива - да помагаме на зълвата! Всеки ден да пита мъжа си: "Абе как са тези хора, отдавна не са се обаждали?" "Дали имат нужда от нещо, дали да не им звъннем ние?" и няколко дена така, а после може и телефона да вдигне, да се чуе със зълвата и загрижено да я попита как са, имат ли нужда от нещо да им се купи - празници идват! Да каже, че се е заела със задачата тя да изготви списъка с подаръците! "Ооо, само това! Ама недейте така скромно - още нещо си поискайте, и още нещо! И още! О не, не, обиждате ни така - това е много дребен подарък!"
Продължи ли в този дух два-три месеца - като нищо ще обезвреди врага вовеки!

Искат се здрави нерви за това шоу и завидни актьорски способности, но пък и това да се мъчиш толкова години и да тровиш брака си - пак не си е работа!

Общи условия

Активация на акаунт