Камъни в жлъчката - 3

• 134 449
  • 769
  •   2
Отговори
# 465
  • Майна Сити
Момичета, колко време след операция се престрашихте да изядете яйце?

# 466
# 467
  • София
Възможно ли е заради жлъчката да имам повишено газообразуване в червата? Напоследък това състояние доста ме измъчва.

# 468
  • Sofia
да,възможно е,взимай еспумизан,на мен ми помагат

# 469
  • Бургас
Аз продължавам да съм в недоумение заради противоречивите неща, които се пише в интернет за това какво може и не може да се консумира. Пише, че оцета е забранен, а хвалят някаква рецепта за изхвърляне на жлъчни камъни точно с оцет и зехтин. Тази вечер подправих салатата с малко оцет. Дали ще е проблем  Rolling Eyes
А някой изпробвал ли е методите за разбиване на камъни. Четох за оцет и зехтин и за рициново масло с бира?

# 470
Недей. Поне не докато си бременна устисщай още малко да се роди детето. Ще тръгне някое камъче ще запуши канала и от там криза с възможност за усложнения и още мъки. Не ти трябва сега. За яденето. Зеленчуци плодове сладка мед. Не мазно месо и риба. Картофи ориз обезмаслено сирене и мляко. Нищо пържено. Без шоколад без бобови. Извинявам се че пиша така малкия ми пречи..

# 471
miss july, оцет, лимони са забранени именно защото карат жлъчката да се изпразва и така може да тръгне камъче по каналите. Както и много мазни храни също, кафе също. Има такива рецепти, обаче ползата от тях е съмнителна, а вредата, която могат да донесат - голяма. Тръгналите камъчета могат да запушат жлъчния канал и ако не успеят да преминат сами май нещата се усложняват много. Малко ти остава, по-добре спазвай стриктно всичко, после ще обмисляш варианти. Не ти трябват точно сега усложнения. Лека оставаща бременност без кризи ти пожелавам и леко раждане!
Имаше и други бременни момичета в темата, мисля ги от време на време, надявам се, че са добре!

# 472
  • Sofia
Д-р Папазова в момента по нова тв говори за жлъчката.

# 473
Д-р Папазова в момента по нова тв говори за жлъчката.
Или " по- добре да не махаме жлъчката" според нея.

Не се пречиствайте, ако имате камъни, може да стане по- голяма беля! От личен опит !

# 474
  • Бургас
И аз гледах Папазова. От прочетеното в интернет и казаното от нея все повече се разубеждавам за операция. Четох, че 20% от оперираните развиват хронична диария. Представяте ли си какъв ужас. То това не е живот. Да не говорим за другите проблеми.
Като цяло планирам няколко месеца след раждането да отида на преглед, за да видя какъв вид и големина са камъните. Ако не са много големи може да пробвам въпросните илачи. Току виж се изчистя от камънаците.
Bella, защо, какво стана при теб?

# 475
И аз гледах Папазова. От прочетеното в интернет и казаното от нея все повече се разубеждавам за операция. Четох, че 20% от оперираните развиват хронична диария. Представяте ли си какъв ужас. То това не е живот. Да не говорим за другите проблеми.
Като цяло планирам няколко месеца след раждането да отида на преглед, за да видя какъв вид и големина са камъните. Ако не са много големи може да пробвам въпросните илачи. Току виж се изчистя от камънаците.
Bella, защо, какво стана при теб?

Според мен, изчистване от камъните няма. Особено, ако са много и са малки е много опасно защото могат да тръгнат и да запушат някой канал и да стане беля, я перитонит я панкреатит.
 Моята жлъчка е пълна с камъни и постоянно получавам кризи. Искам и второ детенце, а няма как да стане с болна жлъчка и тези кризи (макар че пазя диета) Това за диарията ми го обясни гастроентероложката-  когато хората, които са оперирани не спазват диета, за да свикне организма на работа без жлъчка се получава нещо като рефлукс. Важно е да се пази диета известно време след операцията и мисля, че няма да има проблем с хроничната диария.

# 476
  • Sofia
Аз съм без жлъчка от 2год.
Спазвах 2-3мес.диетата,постепенно вкарвах по малко от др храни,в началото получавах киселини,но и те отминаха,нямала съм никакви проблеми с изхождането.

# 477
Аз съм без жлъчка от 2год.
Спазвах 2-3мес.диетата,постепенно вкарвах по малко от др храни,в началото получавах киселини,но и те отминаха,нямала съм никакви проблеми с изхождането.
А сега как се чувствате? Може ли да вдигате тежко,  да тренирате пълноценно, болки някъде? Мен не ме е страх толкова от операцията, колкото от това какво ще се случи след нея Simple Smile Сега се радвам на хубаво тяло, благодарение на диетата която спазвам, свалих доста килца, но все пак ми се похапва я торта, я някоя свинска пържола с пържени картофки и чашка винце. Обречени ли сме до живот на диета, като нямаме жлъчка?

# 478
  • Бургас
А домати и доматено пюре и зелени салати може ли да се консумират?

# 479
А домати и доматено пюре и зелени салати може ли да се консумират?
Аз консумирам и домати и зелени салати с пресен лук, олио и оцет и не ми пречи. Доматеното пюре и лютеницата обаче ми дразнят - на принципа проба грешка съм Simple Smile . Важно е мисля да се яде често, по малко и бавно. Да се пие много вода.

Общи условия

Активация на акаунт