Камъни в жлъчката - 3

• 134 445
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Може да ги ядеш,но се следи как ти действат.
Добре се чувствам,намала съм никакви проблеми/дано и да нямам Praynig/,мога да вдигам тежко/не че го правя,з-то си пазя кръста/,мога да спортувам/но съм малко мързелива/,от храната се ограничавам от пържено,мазно,свинско...но преди дни ядох свинско вретено и беше супер вкусно Wink ,пия кафе,прекалявам с шоколад...качих кг,но ще ги сваля,наложително е Embarassed
Не мисля,че без жлъчка сме на доживотна диета. Трябва да се храним умерено,често и по малко,повече течности-чай,вода,сокове...

# 481
Доволни сме от ровахол, но скоро чух и друга рецепта. Всеки ден една чаена лъжичка смес 1/2 на 1/2 от зехтин и лимонов сок.

# 482
  • София
Това със зехтина и лимонова сок е доста рисковано. Може да тръгне камък и да запуши някой канал.

# 483
  • Бургас
Това със зехтина и лимонова сок е доста рисковано. Може да тръгне камък и да запуши някой канал.
То затова е хубаво да се види какви са и колко големи са камъните. Ако не са много големи, според мен може да се пробва този метод.

# 484
Каза ни го една лекарка, но тя е дерматоложка. Но пък 15г. е била на работа в Израел.

# 485
  • Бургас
Ровахолът го дават за холестеролови камъни, така че при другия вид билирубинови, може да нанесе вреди, защото последните са по-твърди и като нищо не се разтворят, но пък да тръгнат по жлъчните канали и да ги запушат.  

И още един въпрос, свързан с разрешените храни. Приядоха ми се гевреци. Пише, че може да се хапват, но ограничено. Според вас мога ли да ям, естествено без сусама? Някой има ли отзиви как се отразяват на жлъчката?

# 486
Ровахолът го дават за холестеролови камъни, така че при другия вид билирубинови, може да нанесе вреди, защото последните са по-твърди и като нищо не се разтворят, но пък да тръгнат по жлъчните канали и да ги запушат.  

И още един въпрос, свързан с разрешените храни. Приядоха ми се гевреци. Пише, че може да се хапват, но ограничено. Според вас мога ли да ям, естествено без сусама? Някой има ли отзиви как се отразяват на жлъчката?
Индивидуално е, аз преди операцията ядах основно тестени от бяло брашно - хляб,солети, бисквити и ми нямаше нищо.

Да попитам спортуващите дами, колко време след операцията се върнахте към тренировките? Казаха ми да изчакам 2 месеца, които са минали почти, но още се притеснявам с какво да започна. Няма да се хвърля на силовите тренировки веднага, но ми се иска да се раздвижа вече, а ме притеснява как ще ми се отрази  newsm78 newsm78 newsm78

# 487
  • Бургас

Индивидуално е, аз преди операцията ядах основно тестени от бяло брашно - хляб,солети, бисквити и ми нямаше нищо.
Ами то точно изделията от бяло брашно са разрешени.

# 488
  • Sofia
Аз на 20-ти ден плувах,дотогава само разходки.То и това основно ми е движението,в къщи карам кростренажор

# 489
  • София
Към дамите с отстранена жлъчка, да сте забелязали да имате повече газове? Напоследък имам такъв проблем, дори на ехограф се видяха черва, пълни с газове.

# 490
# 491
Здравейте, дами!
След първата ми бременност откриха камък в жлъчката ми над 1 см, в момента съм бременна с второ дете и камъкът е вече почти 2 см. Старая се да спазвам диетата, тялото отдавна ми показваше непоносимост към мазно, пържено, боб, леща, ябълки, яйца, лук и т.н.
Моето питане е доколкото се ориентирам, винаги ли се премахва жлъчката ведно с камъка/камъните вътре или има хипотетичен шанс да се запази жлъчката? Ще Ви бъда благодарна за контакти на лекари в София, които са Ви оперирали.
Хубав ден!

# 492
  • София
Мен ме оперира д-р Желев от ИСУЛ. Безкрайно доволна съм.
При мен положението беше неспасяемо, защото имах много малки камъчета. Не знам как е ако са по-големи.

# 493
  • Sofia
Бананамама,малките камъни са по-опасни ако вземат да тръгват и запушат жлъчния канал.
Има начин за махане на камък заседнал в канала.През устата с пълна упойка /има си наименование,но не мога да го запомня/

# 494
Здравейте момичета, някоя от вас дали е пила Урзофалк за топене на камъни в жлъчката и може ли да сподели мнение?

Общи условия

Активация на акаунт