ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 10

• 78 322
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Dundy, аз минах лечение и сега една година по-късно ще правя инвитро. Но сегашният ми доктор, който е репродуктивен специалист ми каза, че при жени целящи забременяване е излишно  да се прилага лечение, а се преминава направо към инвитро.Това били сегашните тенденции в репродуктивната медицина. Много съжалявам, че не отидох при него веднага след опирацията. Досега можеше и бебче да си имам.

# 706
Така е,и на мен ми казаха че няма смисъл от такова лечение щом целя забременяване.

# 707
Благодаря ви, момичета! Успокоихте ме с тези думи. Надявам се да няма лечение, защото и годините ми вече не са малко. На 39 съм, а само след месеци правя 40, което определено намалява времето за действие. И без това изгубих толкова, ама толкова много години в опити, лекари и т.н.
Предстои ми лапаро след поредица от стимулации с цел събиране на качествени ембриони. Подозренията са за ендо и сраствания.

# 708
Моята история: Откриха кистата случайно при профилактичен преглед. Никога съм нямала болезнен цикъл или симптоми подсказващи ЕМ. Единственото което имах е диария по време на цикъл. Отстраниха кистата лапароскопски и приложих 4 инжекции Золадекс вместо 6 бр. Не успях да забременея нормално в рамките на 1 година и пристъпих към ин витро, от което имам 1 дете. След раждането поддържам положението с противозачатъчни Ясмин. Дано ендометриозата не се върне скоро.

# 709
Алмира, стискам палци да не се върне никога повече.

Момичета да ви питам, тези то вас които пият противозачатъчни, какви обикновено ви назначават лекарите и непрекъснато ли ги пиете?

Вярно ли е, че Ясмин е най-хубавия?

# 710
Аз пих Логест три месеца преди опита,за да се пазя от кисти.
Незнам кои са най-хубави.Индивидуално е.Преди съм пила и Линдинет,но от тях се чувсвах ужасно.

# 711
В момента съм на Ясмин и се чудех дали ще повлияе кистите, които имам и в двата яйчника. newsm78

# 712
  • София
В момента съм на Ясмин и се чудех дали ще повлияе кистите, които имам и в двата яйчника. newsm78
Ако са ендометриозни - не.

# 713
Миналата година предишната ми лекарка,която не е репродуктивен специалист ми беше изписала за няколко месеца противозачатъчни,защото съм имала еднометриозна киста. Rolling Eyes
На третия месец от приема им отидох на контролен и нямаше и следа от киста.Явно не е била ендометриозна.

# 714
  • София - Варна
Не спирам да се изумвявам колко малко разбират лекарите все още...

# 715
Ох извинявам се,постът ми се е публикувал два пъти. Embarassed

Да,само дето ме тъпчеха с хапчета за едното нищо.
Много такива лекари изредих докато открия своя.Сега правя инвитро при него и не мога да си представя вече да отида при друг.

# 716
Стефи, успех мила и дано скоро да се похвалиш.  Hug При кой лекар си и в коя клиника? Мина ли ти вече пункцията?

Аз искрено се надявам да съм открила моя лекар и след всички процудери  през които ще премина, най-накрая да финиширам бременна и да родя живо и здраво дете. Praynig

# 717

Моя гинеколог ми преписа Ясмин и каза, че е един от най -ефикасните противозачатъчни за ендометриоза. Но си спомням каза ако имам кисти ще ми даде по-силен продукт. Тоест останах с впечатление, че Ясмин е за случаи без киста. Пия ги непрекъснато и правя почивка веднъж годишно. Едва ли има хормонален продукт който да повлияе на киста.

# 718
  • София
Ако кистата е ендометриозна, то тя не изчезва от лекарства и прэтивозачатъчни. Ако е изчезнала след прием на Ясмин или други подобни, значи не е била ендометриозна киста, а друг вид.

Много малко са лекарите, които разбират от ЕМ и много често заблуждават пациентите.

# 719
Значи и бременност не може да я махне, така ли? Направо ще откача вече с тази ЕМ.
Магнолия, аз писах и в темата за чакането след трансфер, но и тук ще те питам. Каква стимулация използвахте с д-р Стаменов? И на мен ми предстои много лека стимулация с инжекции и то по-скоро док ми обясни че ще стимулира само ако има подходящ фоликул на 7-8 ден. Страх ме е да не ми навреди на ЕМ. При теб беше комбинирано и с Клостилбегит ли?

Общи условия

Активация на акаунт