МОНОДИЕТА - тема 15

• 81 669
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
може заешко,пуешко,а някои и яйца си хапват

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 17:55 от Doli

# 241
Днес прекалявам, но като нова моля да ме извините. Тъй като от варените картофи ми става много гадно реших да си изпека. Върху хартия с малко олио и сол ги изпекох. Позволено е нали? И също може ли в един ден да ям и варени и печени? А в плодовия и зеленчуковия само един вид ли трябва да се консумира или може сутрин обед и вечер различни?

# 242
  • Sofia
Може да се ядат под всякаква форма.И на мен най-вкусни са ми печени на парченца или на тънко нарязани като чипс.
В плодовите и зеленчуковите дни няма ограничение да са от един вид.Може и на салати,печени,пържени,задушени,варени....

# 243
Здравейте,
и аз се продължавам диетата на вч от днес като до края на февруари или март се надявам да сваля последните 20 кг, които имам да свалям.
Пожелавам ви късмет в свалянето на кг с тази диета Simple Smile

# 244
  • София
И аз започнах днес с режима на Червенкова. За втори път. Денят мина леко и приятно, въпреки че картофите, които купих от единствената работеща сергия на пазара, бяха замръзнали и в окаяно състояние. Утре ще пазарувам от някой хипермаркет.

# 245
Добро утро и за много години! Днес започвам диетата на ВЧ, измерила съм килограми и сантиметри и ще се следя. Приготвила съм варени картофки от вчера, ще видим кога ще ми писнат и ще ги направя на соте. Някой стратира ли с мен?
Успешен и диетичен ден! bouquet

# 246
  • Варна
приключихме първата седмица от диетата, която обаче вместо "моно", често беше "стерео"  Embarassed Laughing но какво да се прави, пети ден съм вкъщи и откачам, та ми е трудно да ям едно и също. въпреки това за 7 дни аз съм минус 2.800, големият син - 2.500, и сме много доволни. тази седмица се надявам да сме по-сериозни, утре пращам малкия на градина и подновявам и тренировките.
и понеже съм човек на експериментите, реших днес да направя едно моно на шоколад  Laughing приготвила съм един шоколад милка от 300гр., без ядки, стафиди и прочие добавки, малко над 1500 калории, и ми е мн интересно какъв ще е резултата Simple Smile синковеца пък сутринта в бързината преди да тръгне на училище реши, че днес ще изкара цял ден на солети, та да видим и той каква ще я свърши. утре може да ви пиша какъв е ефекта върху кантара - положителен или отрицателен  Laughing

успех на всички, които са започнали след НГ  Simple Smile

# 247
Здравейте днес почнах диетата на ВЧ.Първи ден ми е на картофи и ще бъда благодарна ако може да ми дадете идей как да ги приготвя. Hug

# 248
  • СОФИЯ
Здравейте днес почнах диетата на ВЧ.Първи ден ми е на картофи и ще бъда благодарна ако може да ми дадете идей как да ги приготвя. Hug
Пържени. Надупени.
Ето и какво беше постнала една мама в темата. Аз масло и олио не ползвам, само зехтин.

КАРТОФЕНИ ДНИ:

* Картофено пюре без мляко: намачкани сварени картофи, овкусени с малко сол,олио,черен пипер, чубрица и кимион

* Картофена крем супа -  Сварени и пасирани картофи, малко сол, черен пипер, магданоз и лиомон сок за вкус. Без други зеленчуци.

* Пататник - Намачкани сварени картофи,. Подправки - сол, черен пипер, кимион, чубрица и джоджен. В горещ тефлонов тиган с много малко олио се слага сместа, хубаво се сплесква и се оставя да се запече от двете страни. Обръщането става върху чиния, после се приплъзгва от суровата страна

* Картофена мешана скара - Сварени и намачкани картофи, сложих цубрица, малко магданоз и копър, кимион,черен пипер, сол. И малко олио в "каймата", за да се хомогенизира.Оформих ги и върху хартия за печене ги метнах във фурната

* Картофки с мащерка - Необходими продукти:
-картофи
-200 г галета
-1 с.л. червен пипер
-1 с.л. майорана
-1 с.л. брашно от чесън
-1 с.л. целина
-1 с.л. копър
-сол
-1 ч.л. черен пипер
-1 ч.л. мащерка
-125г масло

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват. Обелват се и след като изстинат малко се нарязват на кубчета. В подходящ съд се смесват галетата, червеният пипер, майораната, брашното от чесънът, целината, копърът, сол, черният пипер и мащерката. Разбърква се добре. Всяко картофено кубче се овалва внимателно в сместа от подправки. Слагат се в чиния. Маслото се загрява и след като се е сгорещило се изпържват картофките. Разбъркват се внимателно. След като хванат златиста коричка са готови и вече може да се вадят от маслото.

* Картофи с люта коричка - Необходими продукти
-картофи - 1, 5 кг
-олио - за пържене
-сол
-черен пипер
-червен пипер - лют на вкус
-къри - 1 с.л.
-чили - 1 ч.л. на прах
Начин на приготвяне
Всеки картоф се разрязва на половина по дължина, а всяка половина се разрязва на 3 парчета. Така нарязаните картофи сложете да се сварят леко (трябва да са леко твърди) с малко сол и олио. Отцедете картофите, без да изсипвате допълнително студена вода.
Поръсете ги с предварително смесените черен и червен пипер на вкус, къри и чили, както и сол. Оваляйте добре картофите.
Загрейте мазнина в голям тефлонов тиган и изпържете картофите равномерно отвсякъде.
Лично аз овалвам суровите картофи в подправките и ги изпичам на хартия.

# 249
Благодаря много. Hug

# 250
  • София
Да се присъединя и аз . Днес ми е ден първи от диетата на ВЧ. Началото винаги ми е по-лесно, трудното ми идва от рибата и киселото мляко. Хич не обичам риба, дните на кисело мляко са ми много гладни. Надявам се да се увлека в работа и да не го мисля това ядене.

# 251
Здравейте! Вчера нямам прегрешения, въпреки липсата на всякаква воля в мен. Утре ми е пилешки. Има едни охладени крилца в кварталния, но са овкусени. Дали са подходящи? Май не...

# 252
  • Sofia
Не взимай нищо овкусено,това са застояли меса,които с аромати се опитват да ги пробутат....

# 253
  • Burgas
Втори ден на картофи, почти премина.
Старая се да пия много вода и да съм стриктна. чакам да се усетя по дрехите поприбрана Grinning
Утре пилето - нещо по специално за него да споделят, опитните мадами тук?

# 254
  • СОФИЯ
Аз си купувам и пилешки или пуешки колбаси. Знам, че по принцип са тъпкани с кво ли не, но търся разнообразието. Правя си и супа, само пиле и сухи подправки заради бульона. Пилешки стекчета и пържоли от бут на тиган. Така не стават много сухи.

Ето пак от други потребители
ПИЛЕШКИ ДНИ

* Печено пиле на бутилка -  Необходими продукти:
1 пиле
3-4 супени лъжици масло/ зехтин /олио
150 мл. Вода
50мл.  Олио
сол на вкус
подправки по ваше желание
1 кафена лъжичка червен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън с масло/зехтин/олио, натриваме го с подправки по вкус и с червения пипер. В стъклена бутилка (от 250 мл/ бирена) наливаме 150 мл. Вода и 50 мл. олио. Нанизваме пилето на бутилката. Слагаме го в тавичка, на дъното на която сипваме вода. Слагаме пилето във фурната, печем до готовност.

* Печени бутчета/ крилца/
Необходими продукти:
Около 1 кг пилешки крилца или бутчета
Сокът от 2 лимона
1 с.л зехтин или олио
2ч.л червен пипер
1ч.л смлян кимион
1ч.л сол
Начин на приготвяне:
В дълбока купа натъркваме хубаво месото със всички останали продукти и оставмя месото в хладилника за 2-3 часа или цяла нощ. Нареждат се в голяма тава, аз лично използвам хартия за печене... отново. И ги слагам във фурната да се пекът, като ги обръщам, за да се изпекът от всяка страна.

ЗЕЛЕНЧУЦИ

* Тиквички във фурната
Необходими продукти:
Тиквички- колкото ви се иска
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измивам и нарязвам тиквичките на лентички. Посолявам ги и ги оставям да се отцедят.
След това ги нареждам леко защипани една с друга върху тава с хартия за печени. Пека до готовност.
Тиквичките стават още по-вкусни ако са оваляни в брашно, но заради режима не с епрепоръчва брашното.

* Рататуи
Необходими продукти:
доматено пюре,
домати,
пиперки жълти, зелени, червени
патладжани,
тиквички,
лук,
мащерка, магданоз, босилек по възможност пресни
сол на вкус
зехтин
сок от един лимон

начин на приготвяне:
От всички зеленчуцжи участващи в микса патладжана се нуждае от повече време, за да се отцреди от него горчивия сок. Нарежете  измития патладжан на шайби, посолето го и го поставете за 25 мин в гевгир, за да пусне горчивия сок. Останалите зелнчуци също се нарязват на шайби. На дъното на кръгла тава се намазва с мазнина и доматено пюре, и отгоре се нареждат зеленчуците

http://spidersport.com/calories.php - таблица калоричност продукти

Общи условия

Активация на акаунт