Топло есенно слънце още пече, а мамите от ИБ се оглеждат за коледни играчки вече

• 32 169
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Така е.Но ме е яд,че го размотава навънка,а като е болен аз го гледам.

# 676
  • София
Дани щом не искаш, защо допусна да го изведе? Болен е и точка. Влиза и го гледа във вас. Ако иска.
Сега и да се вайкаш файда няма. Станалото станало.  Едва ли е заразил някой, дано не е лепнал нещо ново само.
А като е болен можеш ли да допуснеш,  че може да го връчиш на баща му да го гледа?  Едва ли. Та кой виновен кой не, децата боледуват постоянно и ние, майките го отнасяме основно.

# 677
  • shumen
Магнитче,защото бяхме с уговорката да отидат само за маратонки,а той го размотавал където си иска.То бива,бива несъобразителност,ама чак толкова.На всичкото отгоре му казах,че е болен и да не идва,ама кой ме е чул.Него не го интересува.

# 678
Магнитче, това , че фантазира е нормално и е показател за добро неврологично развитие на детето. Радвай се, има доста изследваният в насока, колкото по богато е въображението в тази възраст, толкова с по високо IQ и интелигентност са децата.

След 3-4 година започва развитието на т,нар лимбична система и децата  започват много да фантазират и да измислят истории/НЕ ЛЪЖАТ!/ Трудно различават реално от действителност.  Peace Има доста писано за развитието на хипоталамуса и лимбичната система в тази възраст и може да си обясниш доста от случващото се и странните настроения , пусни в нета и чети, интересно е  Peace

Аз съм на изпит на това Януари, края, че нали реших да си довърша Психологията/мозък и нервна система ми е изпита  Tired/ беше ми интересно да чета и да го свързвам и обяснявам развитието на детето .........вече не ми е толкова интересно, че изпитите наближават   Joy Joy hahaha

# 679
Привет и честита Коледаааа  Heart Eyes
Един час ви чета, така е като не съм влизала десет дни  Mr. Green
Да няма повече болни  Praynig
Магнет, на мен не ми е странно това, аз си спомням, че като малка бълнувах разни неща, за странни човечета, но бях около 6 някъде  Crazy Изчезнаха после  Mr. Green
Пънче, на мен като ми се падна тоя късмет през 2012 бременях  Heart Eyes Дано, мила моя, ред ти е  Hug
Стелчо, и при мен странни неща се случват, направо побъркан цикъл стана моя  Crazy Аз мерих БТ, сега съм решила да не меря тоя месец, че само го мисля  Crazy Иначе всяка сутрин, по едно и също време преди да станеш и да се размърдаш от леглото пъхаш термометъра в дупето, най-точно е  Mr. Green Ако е дигитален задължително изчакваш няколко минутки след сигнала и тъй  Crazy
Мецко, как мина кръщенето  Hug Да нагушкаш и двете меченца от мен  Heart Eyes
При нас добре минаха празниците, уютно и топло у дома, само дето аз изкарах един бронхит, просто как се наквасих пак не знам  ooooh!

# 680
Привет, привет
Честита Коледа малко със закаснение. Нека коледния дух ви донесе мн обич о топлина в сърцата и домовете  Hug
Пънче Дано да се сбъдне късметчето  Praynig
Честит имен ден на всички именици и именички, жиеи и здрави, че да си носите името вечно и с гордост  bouquet
А сега да ви почерпя за рождения си ден. Днес поумнях с още една година. Най-голямото ми желание вече спинка до мен, така че си пожелавам мн здраве за цялото ми семейство

# 681
  • В къщурката на хълма на феите
Кокосито Здравче беше много послушен, кокори се на попа като го ръсиха с вода, усмихна му се, после спа и беше много любезен домакин към всички гости, които искаха да го гушкат .. Ема беше бясна побесняла то игри и пискане и чудо на чудесата .. Деня беше много хубав светъл и топъл, надявам се това да е знак за хубаво бъдеще, макар че честно казано предпочитам да хване един як студ -10 градуса и по-ниско за 2 седмици да избие цялата всемирна вирусна гад из въздуха .. двете с Ема все още понаточваме сополи от време на време, майка ми и Мецан са с бронхит, брат ми вчера цял ден беше с маска и не посмя да я свали защото е с болно гърло, Мая е с пневмония, направо .. половината ни гости не дойдоха пак по същите причини и от страх да не разболеем Здравко просто си честитихме случая по телефона и така .. ама здраве да е има време да му се радват ..

сега съм се впуснала в търсене на частна градина за почасови занимания на Ема след НГ .. в центъра вече ще я водя само за рехабилитация, щото то не остана персонал .. шефката на яслата е толкова мега гига невероятно "яка" жена, че си изгонила персонала .. на мен ми правеше впечатление, че колкото и пъти да идем на рехаб групичката с децата е оставена на самоотглеждане, ама си викам може пък да е просто съвпадение .. ама не .. в момента две жени са на смяна - едната санитарка, която да се занимава с всичко от хранене и обслужване на децата, до почистване на центъра и района около него, а другата е сестра, която се занимава с децата в групата и с деца, които идват по график за процедури и рехабилитация и които трябва да бъдат преглеждани и водени в точно противоположния край на ссградата спрямо залата за занимания на децата в яслата .. та така .. вече горе само за рехабилитация и терапия с педагог и психолог и отделно по малко на частна ясла и толкова .. сега търся най-приемливия вариант .. да се надяваме, че ще успея хем малко да я социализирам, хем да я опазя и здрава .. малко невъзможно ми звучи, ама то ще се чуе ..

# 682
  • Германия
Весела Коледа малко със закъснение. 
Пънче:от все сърце ти желая това късметче , догодина да се сбъдне.
Маре:честит рожден ден! С пожелание за много здраве и щастие!
Бяхме при свеки. Голямо пътуване беше. Много нови хора и къщи за Томи. Милия дойде му в повече. Сега сме си в къщи и е със сополки, за първи път му тече нослето . Нещо е настинал, но ще му мине.

# 683
  • shumen
Маре,честит рожден ден.Да си жива и здрава.
Глухарче,да се оправя бързо Томи.
Пънче,дано ти се сбъдне късметчето догодина.
При нас днеска разстройството го няма.Сега си мисля дали този Ентерол дето дадох му подейства така бързо.

# 684
Меци Честито ти християнче! Господ да е винаги с него и да му осветлява пътя  Hug
Дано да стане с градината по скоро. Добре де този център не е ли държавен, хората не се ли оплакват от тази директорка, та не я махат. Жалко е да се пропиляват така ресурсите.

# 685
  • shumen
Меци,честито християнче.Да го закриля неговия ангел.
ООф,то,и при нас градината е държавна,ама децата се оставят сами да се гледат.Вече няколко пъти сутрин като оставя моето забелязвам,че са сами с още едно момиченце в стаята,а госпожите са навънка или при лелята и си пият кафето,и пушат цигари.Вечер пък при едната госпожа вече няколко пъти го сварвам облечен и ме чакат на вратата в 17.30.Опитвах се да говоря с госпожите,ама не ме чуват.

# 686
  • до едно тепе
Маренце ЧРД! Много здраве и късмет ти желая. Нека сте винаги заедно и много щастливи bouquet
Мецко честито християнче. Много да е здрав и винаги закрилян! bouquet

# 687
  • Sydney
maresr Честит Рожден Ден Simple Smile
mecani Честито Християнче Simple Smile

# 688
  • NE
Мец Честито християнче и дано се получи плана с Ема.
Дани Все още не те разбирам защо не пуснеш една жалба. Ако някое дете се пребие кой ще е виновен и защо трябва да се стига до там?

Ние направихме жестоката грешка да отидем на почивка с дете в ужасните две. Не върви, не иска на количка, чудим се как да се нахраним без да вдигаме олелия до небесата. Пътя с кола иначе се понася.

# 689
О, ама те още не са започнали  Mr. Green
Мойта лятотото излезе чисто гола на централната улица на Приморско /май съм го казвала  Thinking/ и нямаше сила, която да я накара да се облече.

Общи условия

Активация на акаунт