Топло есенно слънце още пече, а мамите от ИБ се оглеждат за коледни играчки вече

• 32 139
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
  • Германия
Леле е какво ме чака.  ooooh!
И ние започнахме с тръшкането. Щом се вземе нещо от ръцете му или се забрани нещо (като да се катери сам по стълбите) и се започва:рев, сълзи, тропане с крачета, та сега и сополи.  Laughing
Добре, че ММ си беше тези дни в къщи и видя що за чудо е.

# 706
  • shumen
Меци,не си сама.Моето е момче и е с къса коса и започне ли да се мие главата е същото чудо.Дори при нас е още по зле,защото още преди да влезем в банята се почва с пазаренето и пищенето не,няма гавата мием.Е,казвам ти дори комшийчето отгоре ме беше питало какво го правим това дете,че така пищи и му казах,че ако пак ме пита или ще го фрасна,или ще му предоставя удоволствието той да го изкъпе без писъци и успее,ще го почерпя.

# 707
Момичета, как сте?
Приемате ли нови попълнения в редиците? Simple Smile
Вчера се роди Калоян - 3 300 гр., 50 см. в 38ма седмица Simple Smile

# 708
  • София
Не мога повече с това кърмене.  Не издържам. От 1 час сме будни и все иска да цока. Зърната ми са червени от цокане и ме боли. Реве ми се. Никаква подкрепа от мъжа ми. Събудих го, защото Лилия ревеше все едно я готвя , като не й давам да цока. Поне 3 часа ме дъвка преди това. Направо ми иде да скоча от 11 етаж.

# 709
Ай, чак толкова високо ли живееш  newsm78 Много рисково за майка на две деца  hahaha
Магнитке, шегувам се  Hug

# 710
  • Сливен
Привет и Честита Коледа, бъдете всички живи и здрави  Hug
Теди, съболезнования  Hug
Ние с Тео пак бяхме в болница - миналата събота нещо взе да понакашля, отидохме направо в болницата където лежахме, лекарката не видя нищо обезпокоително и ни изписа лечение вкъщи, но в понеделника на контролния преглед вече се чу бронхиолит и така си изкарахме още 8 дни там и половината декември живях в детското отделение. От вчера следобед вече сме си вкъщи и трябва много, ама много да го пазим от вирусите. Иначе пък оздравява много бързо според педиатрите, повечето толкова малки бебета с бронхиолит били в началото на кислород, а при нас не се наложи. А аз наистина съм на път да откача - снощи до 1ч. съм писала реферати, а идват и изпитите, само да мине Януари, втория семестър на последната ми година трябва да е по-лесен.
Магнет, ние имахме такава история - нищо не помага при нас, Ивайла си го вижда това Плашено и си го помни и това е. И нищо от нещата на Прахчето не важи при нас - Ивайла беше на 1,5г. когато ги видя, нито филми е гледала, нито сме и разказвали или чели приказки тогава. Все още се буди от кошмари вечер, по-точно сутрин, а най-страшните са винаги в 3-3,30ч.
Не знам колко са ужасни ужасните две години, но трите определено са кошмарни.
Меци, честито ви християнче, и аз сериозно обмислям по-скорошно кръщене, че се изтормози милото и аз покрай него, да си го закриля Господ.
Приятен ден на всички  Hug

# 711
Фантазията е способна да проектира действителността по доста абстрактен начин, особено в детското съзнание, особено важи, ако е усетила вашите настроения и страхове.  Peace  И тъй като на 2 години  е доста беден речника, всичко което носи негативна емоция е близо до това да се изрази в плашено, страшно или боли или някакви такива познати думи, които за вас могат да означават съвсем различни неща и доста абстрактни, а за нея да изразяват просто притеснения или някакъв вид интерпретация на дадена случка/която ако сте реагирали е възможно дори да я подхранвате с още емоция/. Това ,че се буди и я помни все още, бих обяснила с т.нар "флашбеци" и че все пак е изживяла нещото доста силно/какво е точно е добре да види консултант, сигурна съм че не е някой дух, ама все пак е добре да разберете, защото явно все още ви дава отражение на всички вкъщи и не сте спокойни
. Ако все още се повтарят пък при нея и "виденията" и има неспокойство аз бих посъветвала, все пак да посетите детски психолог най-малкото заради нея, защото едно такова впечатване в крехка възраст може да има последствия/най-често се надрастват/, но все пак нищо не пречи за ваше и за нейно спокойствие  Hug bouquet

# 712
Поспалане, мерси  Hug
deedeetu , добре дошла, мамче  bouquet Честита ти рожба, голям мъж си отгледала! Бързо да се напаснете, нагушите, нарадвате!
Магнит, а защо не я отбиеш вече? Моето лично мнение е, че най-удачно е това да стане до 1 - 1,5 години, след това е доста трудно. Немалко познати майки ми се мръщят на това ми мнение де, затова и съвети не давам - всеки преценява как детето му и той се чувстват най-добре.
Рокси, горките, солиден стаж навъртяхте вече за кратко време в болниците, нека ви е за последно!

# 713
  • София
Моме,много отдавна искам да я отбия,но не ми се получава. Иде ми да се гръмна защо въобще започнах да кърмя,честно. Такива драми Боже,такъв ад. Никой не ни е длъжен да търпи. Просто не знам какво да правя.

# 714
Привет  Hug
Мецко, нека наистина пътят му да е светъл на Здравко, така както си го изтълкувала деня  Heart Eyes И в банята без чехли нееее, аз я слагам Дени в басейнчето, или с чехли, а имам и една силиконова постелка и на нея понякога. Два пъти иначе е падала преди това  ooooh!Иначе за къпането на косата е ад и при нас  Mr. Green
Магнитке, само малко воля ти трябва, за два дни си я отбила, само трябва да изтърпиш нощния рев и търсене, което не е лесно, но мине ли всичко се нарежда  Hug Успех!
Маре, честит рожден ден с малко закъснение  bouquet Жива и здрава бъди  Hug
Цвете, къде сте на почивка  Mr. Green  Hug
За сега е това  Hug

# 715
  • София
При Жорко също миенето на косата е приключение. Но откакто слагам една козирка за баня, няма ядове.
Той така пищеше, че бяхме се уплашили дали да не го водим на лекар . чак повръщаше от ужас като мием косата.

# 716
  • Варна
Магнет, съчуствам ти, когато кърменето се превърне в мъчение за майката е време да се сложи край, пробвала ли си да мажеш зърната с нещо горчиво примерно , очевидно те ползва за биберон, мен ме боли като те чета за зачервените и дъвкани зърна, на принципа на отказване от биберон да се действа Thinking
И у нас се "радваме" на терибъл годините, търпим и акъла ми не го побира и силно се надявам да има край, има няма 5 месеца още ще чакам да навърши 4 години, дано дочакам да се кротне, понякога ей тъй от нищото изпада в истерии, в такива моменти ако се случи да сме сами в апартамента просто я оставям насаме , да се напищи, след десетина минути и минава , идва да ме гушне и целува .

# 717
  • В къщурката на хълма на феите
Диди честито! Ти успя! Радвай се майче! Бъдете живи и здрави и само попътен вятър е живота ви! Как мина раждането!?
Кокосито то и аз в леген я къпя, но като я извадя няма как да седи в легена .. Тя из къщи с 1000 уговорки обува пантофи, а и аз не се къпя с чехли .. Няма как да дам пример Confused

# 718
Благодаря за пожеланията  Hug

Мецани, малко е дълго за обяснение Simple Smile
Скрит текст:
Терминът ми беше 14 или 16 януари (зависи кой лекар питаш). Но тъй като съм на клексан, Сигридов се разбра с Ковачева, че си бия клексана до 25ти декември и най-късно на 5ти януари правим секцио, че е опасно за бебето да остава толкова дълго без клексан. Отивам аз на 26ти вечерта в Тина Киркова за запис на тонове, защото лекарката ми беше нощна тогава. Записът перфектен, пита ме дали имам някакви оплаквания, викам само менструални болки вечер. За всеки случай ме прегледа и я виж ти 2 см разкритие. Вика ми никъдя няма да ходиш, айде в патологията... Гледаме на сутринта на 27ми - 3+ см разкритие... целия 27ми на 10 мин леки контракцийки Simple Smile акушерките се майтапеха с мен, че съм се била отказала да раждам. Викат ми, щом снивеш така по коридорите, кикотиш се и се закачаш, още не ти е дошло време да раждаш. На 28ми след сутришната визитация викат я за всеки случай да видим колко е разкритието и хоп 5+ см. Щяха да им паднат очите от изумление. В 11 без 5 ме сложиха на система, спукаха ми водите, малко след това 8 см разкритие, епидурална упойка (благодаря на този, който я е измислил), че нямаше време за спинална... и след 3 контракции точно в 12.36 часа се появи Калоян Simple Smile не са ме рязали, имам само няколко вътрешни шева, че се роди с голяма глава и големи бузи Simple Smile още не сме се гушкали, че го бяха сложили на кислородна палатка... очаквам да ми го донесат скоро, че да се залавяме с кърменето Simple Smile

# 719
  • Северозапада
Диди, честито бебе! Да расте здрав и обграден с любов и топлина! Бързо възстановяване!
Честита Коледа и мнооого голямо закъснение!
Меци, честито християнче!
Марче, ЧРД на патерици!
Магнет, май наистина е дошъл момента за отбиване  Tired Използвай сега, когато сте вкъщи поне. Не мога да дам съвет как да стане, но ще е с много рев изглежда  Confused.
София и тя вдига блока като мием косата. Къпе се на душа на силиконово килимче, а когато мием косата - в коритото. Много е смешна, когато изминава разстоянието от килимчето до вратата, защото е падала и е много внимателна и само си повтаря "йеко, йеко" (леко, леко)

Общи условия

Активация на акаунт