Бихте ли се върнали в България?

• 204 320
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 990
  • The QC to be!!!
[….И второ, защото децата ми са с двойно гражданство и владеят български. Може да поискат някой ден да се върнат в България. Трябва ли да я заварят разнищена, изпокрадена и/или с фашист начело на държавата?
Фея, много разумно. На наши познати с детето точно така се случи. То се прибра, а те не. То е тръгнало от Бг. на 8 години. Завърши уни и си взе решението. До кога, ще видим.

# 991
  • HH
Ама защо се вързахте да се обяснявате, разбира се, че сте прави и че имате морално право да гласувате. Само недейте обобщава
Това е то българския морал - гледаш в чуждата паница и се вайкаш и тръшкаш без да правиш нищо.

щото, както сами казвате, също сте българки и щото не са всички с такъв морал - аз например не мисля като Вася. Изобщо накъде сега зави темата, към гласуването, егати.

Аз пък съм за това да се въведе образователен ценз при гласуването, не може на един неграмотник дето не знае да пише и да чете гласът му да тежи колкото моя.

Мецане, не говорех за теб. Както и да е. Иначе съм съгласна за гласуването. И мисле, че хора, които не плащат данъци, не бива да гласуват на референдум за изграждане на АЕЦ.

# 992
Освен причините, споменати от Фея, има и други причини да не е редно да бъдат ограничавани емигрантите да гласуват в родината си, а именно http://www.jivotatdnes.bg/news/jivot/bylgarite-v-chujbina-osigur … -4-ot-rodniia-bvp

# 993
Аз съм българка, британка и от скоро и канадски гражданин, но се самоопределям като българка, както и детето ни.

Значи в един момент, и то доста скоро, ще трябва да избирам кое гражданство да не подновявам, защото няма да имам право на три.

Значи според вас направо да захвърлям българското, защото нямам правата като живеещите там и не живея постоянно там? Интересно.

За 15 години навън съм гласувала само веднъж за президент от чужбина и веднъж в Б-я. Това ми е.

# 994
Аз съм за българите в чужбина да гласуват. Понякога тези, които гледат отвън виждат нещата по-ясно, от омотаните в тях вътре. Затова при проблеми се вика някой със свеж чифт очи, понякога зацикляш и не виждаш очевидното.

# 995
Аз пък съм за това да се въведе образователен ценз при гласуването, не може на един неграмотник дето не знае да пише и да чете гласът му да тежи колкото моя.
Абсолютно......те не могат да пишат ще ми преценяват кой и как да управлява една цяла държава....!!!! ooooh!
Хора, нали знаете лафа  "Ако от гласуването зависеше нещо, отдавна щяха да са го забранили"

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 21:50 от mimi.7299

# 996
  • Там,където се събуждам щастлива.
Е, на това се казва дискриминация.
По-скоро умни хора да вървят и вливат акъл. И...образование.

# 997

Конституционно право имате, а морално чувствате ли, че имате?

И защо да нямам питам? Да не съм престъпник, пак казвам, аз съм български гражданин и имам точно толкова права колкото и вие. За какъв морал говориш?

Зададох един обикновен въпрос. Ти къде си се тръшнала пък и ще ми обобщаваш за морала на българина.  ooooh!
Много сте докачливи нещо - само права без задължения, така ли?

# 998
  • Milano
Всички вие или почти всички сте се устроили в държавите, където сте отишли и нямате намерение да се връщате тук. Някои и децата си не учат на български. Разбирам ви донякъде, но на един въпрос до сега не мога да намеря отговор.
Защо искате да определяте как ние да живеем тук, кого да изберем за президент или коя партия да спечели изборите. Откъснали сте се, не ви интересува България, пък после надигате вой, че не сте могли да гласувате. newsm78

Aз не гласувам по причините изброени от теб (освен, че си нямам представа нито кой е президент, нито какви партии има).

Само един път съм гласувала, мисля 96г или 97г за президент.

По темата - не, не бих. Никога не ми е минавала тази мисъл, пълен абсурд.

# 999
Абе какво гласуване бе, след 1989г., просто никога не съм гласувал за български избори.
За белгийските е задължително и по закон може и да те глобят, пък и да те лишат от някои граждански права, като например ти да бъдеш избиран. Та ходя до бюрото за гласуване, влизам вътре и гласувам по невалиден начин, след това ми слагат печат че съм гласувал и готово. Докато няма някоя крайно дясна или крайно лява партия да е станала застрашително силна, няма да гласувам действително. Тука политиците са всичките от един дол дренки. Само се чудят какви нови начини да измислят за пълнене на хазната от данъци и такси. За да има пари за техните тлъсти депутатски заплати и за заплати на приятелчетата им търтеи от партията им, които назначават на държавна службица.
Заради тия политици тука дето гласуват все нови и нови антинародни закони, се отказах да строя нова къща. Ама измислят постоянно все нови и нови норми, с цел оскъпяване на строителството. Дали пълна власт на архитектите, да те прекарват както си искат, без да можеш почти нищо да им направиш. Дали власт на общините да те карат да чакаш 2 години докато ти дадат разрешение за строеж. Измислили разни задължителни контрольори инженери, на който ти трябва да им плащаш. А тяхната задача е да те топят на държавните администрации, ако случайно не си спазил някоя норма относно изолацията на къщата ти. Измислили и контрольор по сигурността на работниците, на когото също ти трябва да плащаш. И всичката тая работа може много лесно да се превърне в финансов кошмар, ако нямаш собствени пари да плащаш за всичко. Защото и на банките дали абсолютна власт. Ако си взел заем от банка, не можеш да плащаш на майсторите както си искаш, тя наблюдава какво става и ... ... ами праща експерт и спира да ти дава пари, ако прецени че има опасност за нейният интерес. А ако й излезеш с номера че уж ти ще си я строиш сам къщата, банката праща предварително експерт и после постоянно те следи да не сбъркаш нещо.
Всички тези гадости са резултат от решенията на политиците, които са дали права на архитекти, банки, общински чиновници да ти лазят по нервите до безкрай.

Е па няма да гласувам ефективно, не съм съгласен да ме управляват така.

# 1 000
  • HH

Конституционно право имате, а морално чувствате ли, че имате?

И защо да нямам питам? Да не съм престъпник, пак казвам, аз съм български гражданин и имам точно толкова права колкото и вие. За какъв морал говориш?

Зададох един обикновен въпрос. Ти къде си се тръшнала пък и ще ми обобщаваш за морала на българина.  ooooh!
Много сте докачливи нещо - само права без задължения, така ли?

Прочети пак статията за БВП и се върни да ми кажеш, че нямам морално право да гласувам Wink Нищо не съм обобщавала, ако това си разбрала, явно толкова ти е капацитета.

# 1 001
  • Milano
Абе какво гласуване бе, след 1989г., просто никога не съм гласувал за български избори.
За белгийските е задължително и по закон може и да те глобят, пък и да те лишат от някои граждански права, като например ти да бъдеш избиран.  

Това е малко странно.
Гласуването е право, не задължение.

Много интересни неща сте разказали.

Обичам големи градове, дори и за екскурзии, харесвам ''лудницата''.

Поддържане на дворове и т.н. не е за мен.

Не желая да съм зависима от кола.

пп. Кате, как мина полета с измислената компания?

# 1 002
Мммдаа, безсилието в аргументирането води до изпускане на нервите...  Wink

# 1 003
Е те и в бг май приеха задължителното гласуване, или поне на първо четене:
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/odobriha-zadylzhitelnoto-g … o-chetene-6051155

# 1 004
  • HH
Мммдаа, безсилието в аргументирането води до изпускане на нервите...  Wink

Предполагам визираш себе си, защото написа 2 коментара, зададе 2 въпроса, но пък не отговори на нито един  ooooh!

След толкова страници пак си дойдохме на думата, част от живеещите в Бг имат нещо против тези в чужбина, било то и едното гласуване на 4-5 години.

regina di cuori , предполагам говориш за друго Кате, а не за мен  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт