Бихте ли се върнали в България?

• 204 326
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Milano

regina di cuori , предполагам говориш за друго Кате, а не за мен  newsm78

Скрит текст:
Не, за теб.  Laughing Другото Кате, не се сещам кое е.
Беше задала въпрос за ''Вицеър''  Mr. Green, дадох съвет за друга компания, интересно ми беше дали си доволна от тесните седалки?

faiona, в статията пише че е противоконституционално подобно решение.
Интересно какви санкции ще решат да наложат, ако не си изпълниш ''гражданският дълг''?

# 1 006

regina di cuori , предполагам говориш за друго Кате, а не за мен  newsm78

Скрит текст:
Не, за теб.  Laughing Другото Кате, не се сещам кое е.
Беше задала въпрос за ''Вицеър''  Mr. Green, дадох съвет за друга компания, интересно ми беше дали си доволна от тесните седалки?

faiona, в статията пише че е противоконституционално подобно решение.
Интересно какви санкции ще решат да наложат, ако не си изпълниш ''гражданският дълг''?

Пише, че ДПС така смятат, докато не се произнесе конституционния съд не се знае Simple Smile Пък и това е само на първо четене все пак.
Някакви смешни глоби се спрягаха иначе - 150 лв или нещо такова, или спиране на помощите за три месечен период.

# 1 007
  • Milano
Аз отидох да се ''документирам''. Laughing

Всъщност и в Италия пише, че едно време е имало символични санкции за негласувалите, но са премахнати и сега се счита само за ''граждански дълг'' и право...винаги го изпълнявам.

# 1 008
  • SF
Гласуването не е задължително, докато не стане задължително.

Тези, които са български граждани трябва да имат право да гласуват, независимо от това къде се намират в момента и колко време - месеци, години - ще им продължи този момент.
Ако те не могат да гласуват, по същата логика и българи, пребиваващи в България, но обмислящи скорошно заминаване, не трябва да гласуват. От къде на къде някой, само защото не е успял да събере пари за самолетен билет, ще пусне бюлетината и ще се изкаже кой да ме упрвлява, а после ще избяга и ще ме остави тук да се оправям!:)
И въобще как се следи спазването на такъв закон??

# 1 009
  • HH

regina di cuori , предполагам говориш за друго Кате, а не за мен  newsm78

Скрит текст:
Не, за теб.  Laughing Другото Кате, не се сещам кое е.
Беше задала въпрос за ''Вицеър''  Mr. Green, дадох съвет за друга компания, интересно ми беше дали си доволна от тесните седалки?

Joy hahaha
Скрит текст:
Бях ги забравила вече. Затварят летището, от което трябваше да летя, след три дни, и единия полет ми го отмениха, а за този до Сф ме офертираха да мина 400+ км за моя сметка, за да имам удоволствието да летя с тях и аз им пратих много поздрави и си купих пак билет от Луфтханза. Най-смешното беше, че момичето от сървиз центъра ми каза, че членството ми е валидно още една година, та седя и се чудя първо на Киев ли да ходя или на Ганск. Много се смях по телефона  Joy Joy

# 1 010
Мммдаа, безсилието в аргументирането води до изпускане на нервите...  Wink

Предполагам визираш себе си, защото написа 2 коментара, зададе 2 въпроса, но пък не отговори на нито един  ooooh!

След толкова страници пак си дойдохме на думата, част от живеещите в Бг имат нещо против тези в чужбина, било то и едното гласуване на 4-5 години.

Посочи ми един реален въпрос, който си ми задала, а не емоционално-риторичен и на който желаеш отговор.
Ще те изпреваря  и ще ти отговоря на евентуалния въпрос - не, нямам против българите в чужбина да гласуват. Но само онези, които имат отношение към ставащото в страната (което не означава безкрайно плюене по форумите и видиш ли много ни интересува какво се случва в България, но децата ми са канадци, американци, белгийци и т.н. и не искам да имат общо с България).
И именно тук моралът определя  правото да гласуваш или не, а не Конституцията

П.П. Ето ти обобщението, за което твърдиш, че не си направила:

Това е то българския морал - гледаш в чуждата паница и се вайкаш и тръшкаш без да правиш нищо.

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 23:40 от @steraki

# 1 011
..гласуват. Но само онези, които имат отношение към ставащото в страната (което не означава безкрайно плюене по форумите и видиш ли много ни интересува какво се случва в България, но децата ми са канадци, американци, белгийци и т.н. и не искам да имат общо с България).
И именно тук моралът определя  правото да гласуваш или не, а не Конституцията
...
Ок.
И как и кой ще следи за спазването на тези имагинерни критерий при гласуването? Или ще отварят специални секции за гласуващи в чужбина за вземащи отношение към ставащото в страната само, а не с деца иннакопоклонници и невъзвращенци?  hahaha

# 1 012
... - не, нямам против българите в чужбина да гласуват. Но само онези, които имат отношение към ставащото в страната (което не означава безкрайно плюене по форумите и видиш ли много ни интересува какво се случва в България, но децата ми са канадци, американци, белгийци и т.н. и не искам да имат общо с България).

Е как да искаш детето ти да има нещо общо с такава държава ?
Вчера племенницата  ми пише и-мейл че пак пратили писмо военните да съм ходил да си взема военната книжка.
Еми не ми трябва тяхната българска военна книжка, да си я ядат.
Ако не бях съсобственик на наследен имот в София и личната ми карта нямаше да ми трябва, защото мен от миналия век още България не ме е хранила и няма и да ме храни. Малко време съм работил там и бг пенсия на подигравка, май въобще няма да им търся.
Тука детето ми си има родина в която няма военни книжки. В университетите се учи без приемни изпити. Каквото си искаш, това учиш ако си способен да си взимаш изпитите. Няма ограничение по брой на приети студенти. Всички желаещи влизат и после отпадат некадърните. А на брат ми дъщеря му за да учи това което иска в университет в София, трябва да плаща едни големи пари ( според доходите в бг).
Пък и в бг здравното обслужване е много зле, въобще не може да се сравнява с тукашното.
Тя тази държава ако беше наред, нямаше да я напуснат над 1 милион нейни граждани ( от общо 8 през миналия век).
Ние етническите българи, които сме родени в България, въобще не сме собственост някаква на родината ни. Свободни хора сме, живеем си живота, там където ни е добре.

# 1 013
Уважаема Контесо, ако не можеш сама да го определиш за себе си какво е това нещо, наречено морално право, никой контролиращ орган не може да ти го наложи и да те "следи" дали го упражняваш или не. Wink

Скрит текст:
Право и морал

Правото и моралът спадат към духовната сфера на човека. На духовно ниво те са творение на човешкия разум. Моралът е съвкупност от норми, които регулират първичните, основополагащите човешки отношения на базата на разбиранията за добро и зло, справедливо и несправедливо, допустимо и недопустимо.

# 1 014
Сателит, това, което си описал за Белгия, относно перипетиите при строенето на нова къща, и в България е така и дори е по-добре:) Така че виждаш, че и при вас има проблеми, които между другото са много сходни и тук, въобще откакто сме в ЕС вече приликите между България и западните страни са повече от разликите.
За ужасното здравеопазване и университетите си прав напълно. За военната книжка е глупост, защото отдавна в България задължителна военна служба няма, така че детето ти в Белгия като няма военна книжка, в момента и българските деца у нас също нямат.
Относно следването, много български младежи вече следват в Европа и за тях важат абсолютно същите правила, както и за белгийските. Член сме на ЕС.

За свободата си напълно прав, всеки е свободен да живее където си иска, свободата е най-висше благо и който където иска да живее и какъвто иска да се чувства.

# 1 015
Сателит айде стига киселяк, айде на концерт Simple Smile
http://www.eventim.de/Tickets.html?affiliate=EVE&doc=artistP … &x11=bregovic

# 1 016
Сателит , страшно негативен и драматичен си като пишеш за България .. Аз ако съм на теб , направо ще отпиша България .А ти чак в бг форум пишеш , бг език гледам не си забравил .Я хвърляй бг паспорта и направо се отказвай от бг гражданство , за чии ти е .Ама ха .. българска му работа.Не ти трябва на теб нищо българско , та ти си един истински горд белгиец. Rolling Eyes
Какви военни книжки те гонят бе Сателит , нещо не те разбрах ??Да не живеем в соца ? ooooh!
Боже боже кога стана циганин , кога ти почерня задника ? hahaha Joy

# 1 017
според мен на Сателит му е мъчно, затова приказва така  Crossing Arms Кой ще влага толквоа емоции , ако не обича нещо ?

# 1 018
според мен на Сателит му е мъчно, затова приказва така  Crossing Arms Кой ще влага толквоа емоции , ако не обича нещо ?
Не му е мъчно, приказва си, защото си няма представа какво е сега в България...
Някакви остарели представи....добре, че е харизматично чаровен. hahaha...та да го приберат в Белгия....звучи ми и като човек, който не работи, а го отглеждат Simple Smile

# 1 019
...добре, че е харизматично чаровен. :...та да го приберат в Белгия....

Eми ние мъжете да не сме по-глупави от жените. Вие се омъжвате по любов за подходящи господа, пък и ние понякога вземем та се влюбим в подходяща естествено руса мома.
Ако знаеш само как е плакала жена ми за мен, когато белгийците ми забавиха цели 6 месеца визата за постоянно настаняване и живеене в Белгия.
Че такова съкровище като мен трудно се намира.

Общи условия

Активация на акаунт