Операция на щитовидната жлеза -11

• 126 604
  • 759
  •   9
Отговори
# 735
Здравейте. Бях на преглед при гинеколог, но да си призная забравих да питам за тая фолиева киселина.  BlushМалко съм шашната- прегледа ме каза вс е наред. (имам едно тъмно -кафяво зацапване два пъти вече). Накрая ми вика -аз мислех да не ти кажа, ама ще пиеш дуфастон за това зацапване и видях нещо на матката ,което не е страшно,ама ако не мине от хапчетата ще правим кюртаж!!! Shocked Shocked Shocked Shocked Разплаках се бе хора! Увери ме няколко пъти ,че е не нещо сериозно и няма за какво да се притеснявам, но как да стане??? Питах има ли общо с моята операция- каза Не! Ох ! Някой с подобен проблем и приемал Дуфастон?

# 736
  • Варна
Аз съм пила Дуфастон за предизвикване на менструация.Имам поликистоза на ячниците.Преди да ми махнат щитовидната жлеза ми беше много нередовна менструцията,можеше и месец-два да не ми дойде.Тогава съм пила Дуфастон.Сега вече съм като по часовник,а поликистозата все още си я имам,та може и жлезата да е била виновна Confused

# 737
Здравейте. Бях на преглед при гинеколог, но да си призная забравих да питам за тая фолиева киселина.  BlushМалко съм шашната- прегледа ме каза вс е наред. (имам едно тъмно -кафяво зацапване два пъти вече). Накрая ми вика -аз мислех да не ти кажа, ама ще пиеш дуфастон за това зацапване и видях нещо на матката ,което не е страшно,ама ако не мине от хапчетата ще правим кюртаж!!! Shocked Shocked Shocked Shocked Разплаках се бе хора! Увери ме няколко пъти ,че е не нещо сериозно и няма за какво да се притеснявам, но как да стане??? Питах има ли общо с моята операция- каза Не! Ох ! Някой с подобен проблем и приемал Дуфастон?

Аз съм пила Дуфастон, като преди да го почна изрично писах на ендото и го питах дали може, за да не ми разбърка хормоните на щитовидната, защото то всъщност си е прогестерон. Причината беше предизвикване на цикъл преди очакваната дата ( иначе ми е като по часовник на 29 дни), защото ставах булка и баш за сватбата трябваше да бъда втори ден Simple Smile Познайте- така и стана, нищо не ми помогна освен че два месеца след това гърдите ми са като на кърмачка- големи и болезнени Wink Не се страхувай, ако не ти помогне няма да ти навреди, но аз бих искала второ мнение защо точно се налага този кюртаж......

# 738
Задължително бих отишла и при втори и трети лекар. Всъщност тя не каза- ще го правим, а пий сега тея хапчета и ще видим нататък какво ще стане! Сега почнах да ги пия и се моля всичко да е ок Simple Smile

# 739
 Здравейте, на 06.07, тази година проф. Пандев ми оперира голям, доброкачествен възел и остави повече от 2/3 от щитовидната жлеза, преди операцията бях с нормални хормони. Каза ми да не пия лекарства и да проследим как ще се развият нещата при мен. Днес си направих първото контролно изследване на TSH, след интервенцията и резултатите са ми 4,83 при граници от 0.27 до 5,5. Много се надявам да не ме накара да пия таблетки. По-късно ще му пиша и ще видим, какво ще ми отговори. Иначе аз съм си в отлично състояние.

# 740
Здравейте. .............Питах има ли общо с моята операция- каза Не! Ох ! Някой с подобен проблем и приемал Дуфастон?
Това на матката няма връзка с твоята операция. Макар че по принцип хормоните са ти разбутани заради липсата на ЩЖ, то търси отговорите на въпросите на друго място, ще ти е по-полезно. Ти си млада и трябва да внимаваш, за да не влезеш без време в менопауза или да си навлечеш някой друг проблем с яйчниците и матката.

# 741
  • Варна
Другата седмица съм на преглед и си направих изследвания. /с операция за карцимом съм преди 10 месеца и малко останала жлеза/. Някой може ли да каже как изглеждат, че ТСХ май ми е височко? Да се притеснявам ли 1 седмица или не? Simple Smile

TSH                                           0.39          /0.27 - 4.20/
Anti Thyreoglobulin                   80.50      /0.00 - 115.00/
Thyreoglobulin/II/ - серум   0.17             /3.5 - 77/

# 742

TSH                                           0.39          /0.27 - 4.20/
Anti Thyreoglobulin                   80.50      /0.00 - 115.00/
Thyreoglobulin/II/ - серум   0.17             /3.5 - 77/

Аз съм с изяло премахната жлеза преди съшо преди 10м. Знам че ТСХ трябв а дами е под 1. Твоето не е ли супер? А аз съм пускала само тиреглобулин- какъв е тоя анти и другия серум?

# 743
  • Варна

Аз съм с изяло премахната жлеза преди съшо преди 10м. Знам че ТСХ трябв а дами е под 1. Твоето не е ли супер? А аз съм пускала само тиреглобулин- какъв е тоя анти и другия серум?

TSH имам спомен че искаха да ми го свалят, а то е по-високо. Тg и ATg са туморни маркери.

За първи път след операцията този месец не се чувствам добре. Тежко ми е в областта на гърлото. Няколко пъти ми се схвана или изтръпна около операцията и ми е напрегнато, особено след обяд. Дано нищо сериозно ми няма.  #Crazy

# 744
 Аз пък нито един месец след операцията не съм се чувствала добре Laughing Спокойно, всичко е от нерви ,  това вече го знам от опит Wink

# 745
  • Варна
Другата седмица съм на преглед и си направих изследвания. /с операция за карцимом съм преди 10 месеца и малко останала жлеза/. Някой може ли да каже как изглеждат, че ТСХ май ми е височко? Да се притеснявам ли 1 седмица или не? Simple Smile

TSH                                           0.39          /0.27 - 4.20/
Anti Thyreoglobulin                   80.50      /0.00 - 115.00/
Thyreoglobulin/II/ - серум   0.17             /3.5 - 77/

Изследванията са ти перфектни  Peace.
ТСХ трябва да поддържаш между 0.10 до 0.50 според моето ендо и според проф.Хаджиева

# 746
  • Варна
ТСХ трябва да поддържаш между 0.10 до 0.50 според моето ендо и според проф.Хаджиева

Преди време ми беше 0,18 и ми казаха да го намаля, та затова мисля че е високо.

# 747
  • Варна

Преди време ми беше 0,18 и ми казаха да го намаля, та затова мисля че е високо.

На последните ми изследвания моето беше 0.20 и казаха,че е ок.
Явно четат от различни учебници докторите знам ли ги  Laughing

# 748
  • Варна
Моето в 0'112
А Т4 ми е над нормата ooooh!
Аз също не се чувствам във.форма вече втора година,но явно няма да се променят нещата
....Ще трябва да оцеляваме

# 749
ilianagm, ТСХ-то ти е много добре. Моето преди месец, след куп проблеми, ми беше почти 14 Sad . Увеличиха ми дозата на Л-тирокса и след 2 седмици пак съм на лекар да видим как ще са нещата.

Общи условия

Активация на акаунт