Операция на щитовидната жлеза -11

• 126 593
  • 759
  •   1
Отговори
# 705

kirilka81, благодаря за споделеното. Вече имам впечатления от проф Пандев, трябват ми такива и за доц. Сечанов.
Като ви чета, вече ми се иска да идва деня за операция Simple Smile
Благодаря отново  Hug

# 706
Здравейте, нова съм в тази тема, в момента чакам за биопсия при д- р Райков във Варна и ми е доста притеснено! От Шумен съм и понеже нямам финансова възможност да пътувам надалеч реших да я направя при него, иначе четох, че препоръчвате пр. Пандев! Стискайтв палци всичко да мине добре, че съм с паническо разстройство и ....малко ме е страх да си призная...

# 707
  • Варна
Вал,не се шашкай,Райков е добър доктор.Биопсията не е болезнена ,и резултатите излизат до края на деня.Помни ,че какъвто и да е резултата нещата са поправими!

# 708
  • Варна

Vali-s разбира се,че е неоснователно да ходиш до София заради биопсия,спокойно в добри ръце си.Дори проф.Пандев в сайта си препоръчва за Варна д-р Райков  Peace

# 709
Биопсията ми показа доброкачествен възел с дегенеративни промени. Какво ще рече дегенеративни промени? Доктора каза само няма проблем и нищо друго. Принципно възела ми е " горещ" с размери 14/8 мм в левия лоб, в десния също имало , но бил много малък.

# 710
  • Варна
Означава,че имаш обикновен възел,следи си го и не търси под вола теле Hug

# 711
Здравейте Simple Smile На 26 години съм и февруари месец ми оперираха щитовидната жлеза , заради хипертиреоидизъм и аборти (оставиха 20%) . От тогава цикълът ми много се обърка , от супер точен , взе да идва през различни дни - 32, 28 , 31 , 26 - ей така , а и в последно време много оскъден  от 7 дни стана 2-3. Ходих многократно на гинеколог - проблеми там няма . Пия си елтирокса (100 мкгр)  и хормоните са в норма . А да отбележа , че през годините , дори и когато хормоните ми бяха супер разбъркани , цикълът ми в бил като по часовник . Нормално ли е според вас това ?

# 712
  • Варна

jojoko при мен се получи обратно.Преди операцията ми беше супер нередовен цикъла.Сега е като по часовник Rolling Eyes

# 713
Ходих многократно на гинеколог - проблеми там няма . Пия си елтирокса (100 мкгр)  и хормоните са в норма . ....
кои хормони?

# 714
От 21 до 33 дни цикълът се счита за нормален, няма значение, че се различава с по 3, 4 дни Peace. Всичко е в границите на нормалното. Това не бива да те безпокои и при мен винаги е бил с разлика от няколко дни.

# 715
Момичета, има ли някой, на когото вместо операция,  ЩЖ е третирана с радиоактивен йод? Какви са плюсовете и минусите на този вид лечение?

# 716
Здравейте, след последното ми писане през месец май посетих ендокринолга си и намалихме за лятото дозата от 6х125 и 1х100 еутирокс /с която съм от януари 2015 и стойности на тсх - май 2015 - 1,06, октомври 2015 - 0,64 и май 2016 - 0,84. /  на 5х125 и 2 х100. Сега обаче незнам дали трябва да се върна на старата доза  newsm78, чак ноември месец съм на преглед!

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 14:39 от boby1979

# 717
прави си по-често ТСХ, около 15лв е изследването. Ако резултатите не са в норма и /или имаш проблеми не чакай ноември, свържи се с ендокринолога, той ще ти каже какво да правиш.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 14:55 от Анонимен

# 718
прави си по-често ТСХ, около 15лв е изследването. Ако резултатите не са в норма и /или имаш проблеми не чакай ноември, свържи се с ендокринолога, той ще ти каже какво да правиш.
Нямам оплаквания, чувствам се много добре. Може би трябва да си направя нови изследвения тези дни.

# 719
Здравейте, момичета,
Имам въпрос към онези от вас ( ако има такива), които са с карциномна диагноза и искат да имат бебенце- какво мислят вашите гинеколози за пиенето на фолиева киселина? По принцип гинеколозите горещо я препоръчват, но по своята същност това е витамин В и личната категорично ми забрани да си мисля за нея..... Проблема е, че съм на 30+ и рискът от увреждания го има и не зная как да се предпазя Sad Бих приела всякакви съвети от настоящи и бъдещи майки с моя проблем Simple Smile По принцип съм на 100 мкг Еутирокс и с половин жлеза!
Благодаря предварително и хубава вечер Wink

Общи условия

Активация на акаунт