Операция на щитовидната жлеза -11

• 126 578
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, да ви питам нещо. Някъде прочетох, че е добре поне 2 часа след Еутирокс-а да не се пие друго лекарство. Спазвате ли подобно нещо? Защото сутрин около 7-7.30ч. пия Еутирокс, после около 9.30 пия лекарство за стомах, което трябва да се взема 1 час преди хранене и едва след 10.30 да закусвам. По едно време даже пиех още едни лекарства, дето не се комбинират с лекарствата за стомах, ама трябва да са преди храна и закусвах чак след 11-11.30 ч. Направо примяцвах от глад. В един момент се опитвах да пия Еутирокс по-рано, даже си навивах часовника в 6 ч., но си лягам късно и като стана в 6 повече не мога да спя и от недоспиването почна да ме боли глава. Та взех да се питам, наистина ли трябва да има такава разлика от 2 часа след Еутирокс (в интерес на истината дори не помня къде съм го чела)

# 691
аз също го пия към7-7,30 и са ми казвали поне 30 мин да мине за да закуся...съответно спазвам само това. Съшо почвам след като закуся да пия хапчета -магнерот,милгамма, други хомеопатии..Незнам колко е редно ,но никой не  ми е наблягал на това ,освен 30-минутното изчакване за храна Wink

# 692
Може да ставам досадна, но съм много панирана ! Бях писала скоро ,че имам болка в гърдата, която премина. но не и този път. Започна преди менструацията и очаквах да спре,но нищо подобно. Основната ми болка е в лявата гърда в горната част от страната на сърцето- разпространява се към гърба ,рамото и ръката до пръстите9 една такава тръпнеща) Това не е постоянно ,но много често. Вчера получих един пристъп-нещо  като паник атака и много ме заболя. Филмирана съм на мах! През ноща пък левия ми крак и той изтръпваше някак странно Rolling Eyes newsm78 Моля ВИ за съвет! Благодаря.  bouquet

# 693
Не си досадна, въпреки че няма връзка с ЩЖ... изстинала си  Grinning http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758679  - това е нерв, който започва от гърба в ляво и завършва в областта под сърцето - болката е много плашеща, случвало ми се е два пъти. Иди на невролог.
А за болките в гърдата, предполагам ходиш редовно всяка година на мамолог, както всяка разумна и интелигентна жена... Аз точно така си открих рак в начален стадий...

# 694
хмм май няма да е настинка, понеже основната болка е в гърдата и сякаш от нея тръгва всичко. И все се притеснявам да не е нещо следствие на операцията тъй като не съм правила никакви терапии след нея иии знам ли...ooooh! Писна ми от кофти мисли и болежки, световъртежи и депресии  #Cussing out #Cussing out

# 695
  • Варна
Съгласна съм с Фри.
До скоро и аз бях така и все още пръстите са ми изтръпнали.Само че от дясно.Плешка,рамо,цялата ръка,горната част на гърдата от към мишницата та стигаше до пръстите на ръката.Един месец болки,ама ужасни до рев.Болката е силна и преливаща.И лекарствата не помагат много  Sad

# 696
какво ти предписаха?

# 697
  • Варна
Охааа главен спонсор на аптеката станах.
Аналгин на ампули за инжекции,Мелбек на инжекции,Дексаметазон на инжекции,Баклофен хапчета,енетра,Алга сан за мазане.Това за 5 дни след това:Беклофен на хапчета продължих,Мелбек на хапчета и Паратрамол.
И след всичката тази химия мисля,че мина защото се оправи нерва сам,а не заради лекарствата.Все още леко е изтръпнала ръката и пръстите,но вече я няма болката Tired

# 698
Здравейте,
съжалявам, че така нахлувам, но имам нужда от помощ. След трети рецидив на хашитоксикоза, трябва да планирам операция. Насочила съм се  към доц.Сечанов. Опитвам се да се свържа в Майчин дом, за да разбера как стоят нещата, но нямам успех. Моля, ако някой скоро е ходил при него да ми разясни как стоят нещата - кога, къде и как мога да запиша час за консултация, оперира ли по ЗК и ако не какви са горе-долу цените.
Благодаря предварително!

# 699
Здравейте,
съжалявам, че така нахлувам, но имам нужда от помощ. След трети рецидив на хашитоксикоза, трябва да планирам операция. Насочила съм се  към доц.Сечанов. Опитвам се да се свържа в Майчин дом, за да разбера как стоят нещата, но нямам успех. Моля, ако някой скоро е ходил при него да ми разясни как стоят нещата - кога, къде и как мога да запиша час за консултация, оперира ли по ЗК и ако не какви са горе-долу цените.
Благодаря предварително!
Здравей, мисля, че тук има момичета оперирани от този доцент, аз лично не съм, но през 2013 когато се лутах при кого да се оперирам му бях написала мейл и той лично ми звънна като каза цитирам " Пригответе си 1000 лв и заповядайте".Не зная колко е актуална цената, но зная, че той обикновено е радикалист и маха цялата жлеза, както и след операцията те превеждат в реанимация за няколко часа с дренаж..... Дано съм помогнала и успех!

Момичета, имам въпрос - случвало ли ви се е да изпиете двойна доза Еутирокс, по грешка, сънена изпих 2 пъти по 100 мкг и не зная какво да очаквам Wink Хубав ден на всички!

# 700
Благодаря за информацията. Надявам се наистина да сполуча с него, много съм притеснена от цялата ситуация......Чета ви от известно време и събирам кураж.......

# 701
  • Варна
Аз няколко пъти изпих двойна доза по погрешка.Целия ден лежах в леглото като дроб,сърцето ми щеше да изскочи и зрението ми беше меко казано размазано.Като цяло се чувстваш зле.
Ти не можа ли да повърнеш?

# 702
Здравейте, момичета! Току що открих темата  Grinning Не прочетох всичко изписано, само последната страница. На 27 години съм, откриха ми проблем, когато бях на 12 години, до 18 год. ме следеше д-р Виолета Йотова (както обичам да казвам "моята втора майка"), сега вече професор, от Св. Марина - Варна. На 17 години с тиреотоксикоза и след безброй много рецидива ме оперираха в същата болница проф. д-р Радослав Радев и екипа му. Първо искаха да ме изпратят в София за операцията, защото до тогава такъв тип операции не бяха правили във Варна на дете, но се престрашиха и не се наложи да пътувам до София. Аз бях първото оперирано дете и ме гледаха като писано яйце, бях талисманчето на гръдна хирургия, пък и полежах доста там, защото поради ред причини ми отлагаха операцията. Имам много хубави спомени от там и се сещам с умиление за всички от отделението, защото ме спасиха. Операцията не беше най-приятното усещане, особено за 17 годишно момиче, но не е и най-страшното. Първото нещо, което казах на майка след операцията беше "Аз жива ли съм?" Laughing , защото не усещах вече силното сърцебиене, с което живеех години наред, на моменти достигаше 160 удара в минута и когато затварях очи дори клепачите ми пулсираха. Сега, 10 години след операцията се чувствам сравнително добре, е до живот ще си пия Л-тироксин, сега съм по 100 гами на ден, но това не е нищо в сравнение преди операцията, тогава пиех по 12 хапчета на ден, най-различни ... за щитовидна жлеза, за сърце, за черен дроб ... Благодарна съм на хората, които се грижиха за мен месеци наред. Така, че горе главите!

Някой беше споменал за приема на йод, аз пих йод 2 пъти на ден 2 седмици плътно до операцията, тогава от приема чувствах доста напрежение в областта на ЩЗ.

# 703
  • София
Здравейте,
Благодаря предварително!

Здравей, аз също като теб имах проблем кой хирург да избера за операция и към днешна дата не съжалявам, че избрах проф.Румен Пандев. Нямам инфо за Сечанов, само знам, че и той е един от най-добрите, но аз се отказах от операция при него, тъй като оперира в Майчин дом, а от тази болница имам лош спомен като отношение и т.н. Там си правих биопсия на ЩЗ и ей така межди другото ми казаха "А спокойно имаш папиларен карцином, ще трябва да пиеш хормон цял животи и слизай на партера там сега в кабинета преглежда доктор не знам си кой да се уговориш с него за операция". Цитирам думи на доктор от отделението по ендокринология в Майчин дом.
Аз съм с две операции направени от проф.Пандев - първата беше март месец, а втората края на юни, тъй че няма нищо страшно. Аз ти препоръчвам проф.Пандев, не е реклама за него, а го казвам като жена на 35 години, с две операции, без ЩЗ и с папиларен карцином, предстоими в края на септември йодотерапия, а до мен спи малко момченце едва на една годинка и половина, тъй че ако е нужно да правиш операция прави и хич не го мисли.

# 704
  • Варна
 "А спокойно имаш папиларен карцином, ще трябва да пиеш хормон цял животи и слизай на партера там сега в кабинета преглежда доктор не знам си кой да се уговориш с него за операция"

kirilka81 приеми го от хубавата страна все едно са ти казали "Спокойно нищо сериозно ...."  Simple Smile

az_alexa при мен предозирането ми докарва разтройство,така се пречиствам,че дни наред после ми е леко на стомаха  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт